Οι εργαζόμενοι λιμενεργάτες ζητούν από την Kition Ocean Holdings LTD να τηρήσει την συμφωνία, που έχει γίνει από το Υπουργείο Μεταφορών τον Μάρτιο του 2017


Έληξε η απεργία των Λιμενεργατών και Σημειωτών στο λιμάνι της Λάρνακας, αλλά ο αγώνας για τα δικαιώματα τους συνεχίζεται.

Συνολικά 26 εργαζόμενοι, 22 λιμενεργάτες και 4 σημειωτές κατέβηκαν σε απεργία. Σύμφωνα με δηλώσεις, στο ΚΥΠΕ, της Επαρχιακής Γραμματέας της ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ ΠΕΟ Λάρνακας Νάτιας Κυρίτση η απεργία έγινε «λόγω του ότι η διαχειρίστρια εταιρεία KITION OCEAN HOLDINGS LTD επιμένει να μην εφαρμόζει την συμφωνία, που έχει γίνει από το Υπουργείο Μεταφορών τον Μάρτιο του 2017 για διεξαγωγή της ολοκλήρωσης των εργασιών των λιμενεργατών στον μώλο με ποσοστό διεκπεραίωσης 50-50 με ένα πόστο για λιμενεργάτες και ένα πόστο για διαχειριστές. Η επιμονή της εταιρείας να μην ακολουθήσει την συμφωνία που έγινε μεταξύ του Υπουργείου Μεταφορών, η οποία ισχύει στην Λεμεσό τα τελευταία 5,5 χρόνια, οδήγησε σε αδιέξοδο».

ΧΘΕΣΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
 
Οι εργαζόμενοι λιμενεργάτες και σημειωτές του λιμανιού Λάρνακας σε Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σήμερα 10/11/2022 στο οίκημα της ΠΕΟ Λευκωσίας αποφάσισαν αναστολή των απεργιακών μέτρων μετά από παρέμβαση του Υπουργού Εργασίας κ. Κυριάκου Κούσιου για ακύρωση της αυριανής συνεδρίας του Λιμενικού Συμβουλίου Λάρνακας και ορισμό συνάντησης στο Γραφείο του τη Δευτέρα 14/11/2022 και ώρα 12.00 μ.μ. για επίλυση του ζητήματος της ολοκλήρωσης της λιμενεργατικής εργασίας στο μόλο, στην παρουσία και του Υπουργού Μεταφορών κ. Γιάννη Καρούσου και όλων των εμπλεκόμενων πλευρών.
 
 
Εκ των Συντεχνιών
 
ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ – ΠΕΟ                 ΟΜΕΠΕΓΕ – ΣΕΚ
 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ο Βουλευτής Λάρνακας Ανδρέας Πασιουρτίδης στη Μπράγκα της Πορτογαλίας, με αναφορές στο Παλαιστινιακό και Κυπριακό

Μέσα από ανάρτηση του ο Βουλευτής Λάρνακας, ΑΚΕΛ, Ανδρέας Πασιουρτίδης αναφέρθηκε στην συμμετοχή του στις εργασίες της 18ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της

error: Content is protected !!