Larnaca Beer Lovers: Όλος ο κόσμος της μπύρας σε ένα κατάστημα στη Λάρνακα!

SkalaTimes

Παγωμένες ή όχι, δροσιστικές, αρωματικές, με αλκοόλ ή χωρίς, συνοδεία με το φαγητό ή της διασκέδασης ή της χαλάρωσης για το μεσημέρι, απόγευμα και βράδυ. 

Ξανθές, μαύρες, κόκκινες, σε όλους τιυς χρωματισμούς, από πολλές διαφορετικές χώρες!

Η μπύρα είναι ένα αρχαίο ποτό που δεν χάνει ποτέ την αξία του, αντιθέτως μέσα στα χρόνια εξελίσσεται και πληθαίνει σε ποιότητες και είδη!

Το 4000 π.Χ. οι Σουμέριοι παρήγαγαν τεράστιες ποσότητες ζύθου. Το  2000 π.Χ. οι Βαβυλώνιοι και οι Κινέζοι έφτιαχναν μπύρες με διαφορετική περιεκτικότητα αλκοόλης και διαφορετικά χρώματα, ενώ τότε εμφανίστηκε για πρώτη φορά, η διαυγής μπύρα. 

Ο Ιπποκράτης έγραψε για τις ευεργετικές ιδιότητες της μπύρας στην υγεία και οι Ρωμαίοι την βάπτισαν μπύρα από το «bibere» (=πίνω στα λατινικά).

Περισσότερα από 150 ονόματα μπύρας 

Το κατάστημα «Larnaca Beer Lovers» άνοιξε στη Λάρνακα, στην καρδιά της πόλης και φιλοξενεί περισσότερα από 150 ονόματα μπύρας από Ελλάδα, Κύπρο, Γερμανία, Βέλγιο και άλλες πολλές γειτονιές του πλανήτη.

Το κατάστημα υπηρετεί και γνωρίζει καλά την φιλοσοφία της μπύρας, αφού οι ιδιοκτήτες είναι πολύ καλοί γνώστες του αντικειμένου και φυσικά λάτρεις της μπύρας! 


Ιδανικά πακέτα για χριστουγεννιάτικα δώρα
Το κατάστημα έχει φτιάξει γιορτινά υπέροχα καλάθια και πακέτα με μπύρες για όλα τα βαλάντια. «Τώρα τα Χριστούγεννα, αλλά και με όλες τις ονομαστικές γιορτές Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου να πλησιάζουν, το κατάστημα είναι μια ιδανική πρόταση για δώρα. Με μπύρες για όλα τα γούστα», λένε οι ιδιοκτήτες του καταστήματος. 

Ταξίδια σε μοναστήρια του εξωτερικού που φτιάχνουν μπυρες
Μέσα στα άμεσα σχέδια των ιδιοκτητών του καταστήματος Larnaca Beer Lovers είναι η διοργάνωση ταξιδιών σε μοναστήρια του εξωτερικού που παράγουν μπύρα, έτσι ώστε να δώσουν την ευκαιρία σε οργανωμένα γκρούπς να γνωρίσουν ακόμη περισσότερο στην φιλοσοφία της μπύρας ταξιδεύοντας και περνώντας καλά. 
Το πρώτο ταξίδι θα γίνει στη Γερμανία, στο Μόναχο «γιατί η γερμανική είναι η καλύτερη μπύρα» λένε οι ιδιοκτήτες και εξηγούν «Η καλύτερη μπύρα στον κόσμο είναι η γερμανική, ανεξαρτήτου μάρκας, διότι η Γερμανία έχει ένα νόμο συγκεκριμένα για την μπύρα, που δεν υπάρχει σε καμία άλλη χώρα που παράγει μπύρα: ότι απαγορεύεται να προστίθεται οτιδήποτε άλλο εκτός από την βύνη, το άρωμα και το νερό μέσα στην μπύρα. Μόνο η Γερμανία το έχει αυτό».

«Η σχέση μοναχών και μπύρας είναι μια ιστορία που έχει τις ρίζες τις στις αρχές του 6ου αιώνα! Εκείνη την εποχή που Άγιος  Βενέδικτος ο εκ Νουρσίας, έγραψε ένα πρότυπο “κανονισμό”  για τη μοναστηριακή ζωή, ο οποίος έγινε γνωστός ως  Rule of St. Benedict.
Στον κανόνα, λοιπόν, αυτόν του Άγιου Βενέδικτου, μια από τις οδηγίες «πρόσταζε» τυς μοναχούς να  κερδίζουν τα προς το ζην από τα δικά τους χέρια και όχι αποκλειστικά από δωρεές, ενώ την ίδια ώρα τους καλούσε να προσφέρους και στους οικονομικά ασθενέστερους. Έτσι τα μοναστήρια ξεκίνησαν να παράγουν τα δικά τους αγαθά προς πώληση, με το τυρί το μέλι και την μπύρα(!) να κατέχουν τις πρώτες θέσεις» εξηγούν στο skalatimes οι ιδιοκτήτες του καταστήματος, ενώ σημειώνουν ότι όσοι ενδιαφέρονται για τα ταξίδια που θα ξεκινήσουν να διοργανώνονται σύντομα από το κατάςτημα στο εξωτερικό μπορούν να επικοινωνούν με το κατάστημα για περισσότερες πληροφορίες και για να αφήσουν τα στοιχεία τους.

Το κατάστημα Larnaca Beer Lovers ήρθε στη Λάρνακα για να δώσει μία ξεχωριστή επιλογή σε όσους είναι λάτρεις της μπύρας αλλά και σε όσους θέλουν να μυηθούν περισσότερο στην φιλοσοφία της μπύρας.

Τηλέφωνο: 24 655590
Στυλιανού Λένα 36-38, Λάρνακα

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ο Βουλευτής Λάρνακας Ανδρέας Πασιουρτίδης στη Μπράγκα της Πορτογαλίας, με αναφορές στο Παλαιστινιακό και Κυπριακό

Μέσα από ανάρτηση του ο Βουλευτής Λάρνακας, ΑΚΕΛ, Ανδρέας Πασιουρτίδης αναφέρθηκε στην συμμετοχή του στις εργασίες της 18ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της

error: Content is protected !!