Γρήγορα Εύκολα Υγεινά τρεις μοναδικές συνταγές

Γράφει και μαγειρεύει η Ιφιγένεια Ηλία (Λάρνακα).
Φωτογραφίες: Ιφιγένεια Ηλία

Αγαπημενοί μας αναγνώστες, γι αυτή τη βδομάδα μοιράζομαι μαζί σας τρεις νοστιμότατες, εύκολες και υγιεινές συνταγές. Ρυζοσαλάτα με κοτόπουλο, Mακαρονάδα  με σάλτσα τόνου και ντομάτας και Εύκολα muffins μήλου.Μπορούν να συνδυαστούν και τα τρια μαζί ως ορεκτικό, κυρίως πιάτο και επιδόρπιο.

Ρυζοσαλάτα με κοτόπουλο.

700 γρ στήθος κότοπουλο (λίγο ελαιόλαδο και λίγη ρίγανη)
1 ποτήρι καλαμπόκι
2 ποτήρια ρύζι μακρύκοκο
2 καρρότα τριμμένα
6 φύλλα μαρουλλιού ψιλοκομμένα
400 γρ γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
6 κ.σ μαγιονέζα helmon’s light
3 κ.σ λεμόνι (χυμός)
1 κ.γ αλάτι

Εκτέλεση
Αφήνουμε το στήθος κοτόπουλο στο φούρνο αφού το αλατίσουμε και το πασπαλίσουμε με λίγη ρίγανη. Το ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο το βάζουμε στο ταψί και το σκεπάζουμε με ασημόκολλα. Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς  για 1½ ώρα. Βγάζουμε την ασημόκολλα και ψήνουμε για ακόμα ½ ώρα μέχρι να ροδίσει. Προσοχή να μην το παραψήσουμε και σκληρύνει. Αφήνουμε το κοτόπουλο να κρυώσει καλά και το κόβουμε  σε κομματάκια. Παίρνουμε ένα μεγάλο μπόλ και το βάζουμε μέσα. Βράζουμε το καλαμπόκι και το ρύζι. Τα στραγγίζουμε  καλά και τα τοποθετούμε στο μπόλ με το κοτόπουλο. Προσθέτουμε τα τριμμένα καρρότα και το μαρούλλι ψιλοκομμένο. Σ΄ ένα άλλο μπόλ  τοποθετούμε  το γιαούρτι , την μαγιονέζα , το λεμόνι και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά μας. Προσθέτουμε το μείγμα γιαουρτιού στο μείγμα κοτόπουλο. Ανακατεύουμε κάλα. Μεταφέρουμε το μείγμα σε σαλατιέρα . Στολίζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Mακαρονάδα  με σάλτσα τόνου και ντομάτας

1 κ.γ αλάτι
1 κούτι μακαρόνια φαρφάλες ολικής αλέσεως
1μέτριο κρεμμύδι ξερό τριμμένο
1 κ.σ δυόσμο
2 τόνους μεγάλους σε ελαιόλαδο
¼ ποτηριού ελαιόλαδο |
¾ ποτηριού κρέμα γάλακτος φυτική
1 κύβο knorr λαχανικών
2 κ.σ ξύδι βαλσάμικο

Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο νερό με ένα κύβο knorr λαχανικών και 2 κ.σ ελαιόλαδο. Τα στραγγίζουμε και τ’αφήνουμε στην άκρη. Παίρνουμε ένα μεγάλο τηγάνι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και στην συνέχεια βάζουμε τον τόνο καλά στραγγισμένο. Τέλος προσθέτουμε την ντομάτα , το δυόσμο, το ξύδι και ένα κουταλάκι αλάτι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα. Παίρνουμε ένα μεγάλο μπόλ βάζουμε τα μακαρόνια και προσθέτουμε  την σάλτσα ντομάτας και ¾ του ποτηριού κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά και τέλος βάζουμε το 1 χαλλούμι τριμμένο. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα Pyrex  και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο χαλλούμι που μας έμεινε. Σκεπάζουμε με ασημόκολλα και βάζουμε στο φούρνο για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς κελσίου.

Εύκολα muffins μήλου.

3 μήλα μεγάλα κομμένα σε κομματάκια
300 γρ αλεύρι
2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
2 κ.γ mixed spice
150γρ καστανή ζάχαρη και 4 κ.σ για το πασπάλισμα
125γρ μέλι
60ml γιαούρτι χαμήλο σε λιπαρά όχι πρόβειο
125γρ λιωμένη μαργαρίνη χαμηλή σε λιπαρά
2 αυγά
80 γρ καρύδια θρυμματισμένα

Εκτέλεση
Προσθερμάνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς κελσιού. Ρίχνουμε σ΄ένα μπόλ το αλεύρι,το μπέικιν,την ζάχαρη, το mixed spice και ανακατεύουμε καλά. Χτυπάμε τ΄αυγά με το γιαούρτι και την λιώμενη μαργαρίνη μ’ένα αβγοδάρτη σ΄ένα άλλο μπόλ. Ενσωματώνουμε στο μείγμα του γιαουρτιού, το μείγμα με τα στερεά υλικά. Ανακατεύουμε καλά. Στο τέλος προσθέτουμε τα κομμένα μήλα και τα θρυμματισμένα καρύδια. Μοιράζουμε το μείγμα σε θήκες  για muffins. Πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 για 25-30 λέπτα.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Να καθαρίσει η πόλη από την προεκλογική προπαγάνδα!

Της Γιώτας Δημητρίου Δημοσιογράφος,  Αρχισυντάκτρια SkalaTimes  Αντιλαμβάνομαι ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και οι δημοσκοπήσεις έχουν κινητοποιήσει στο κόκκινο κάποιους υποψήφιους με χαμηλά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις.

Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να δώσει πειστικές απαντήσεις για το βιβλίο του Ανδρέα Νικολαϊδη ή έστω να αναθεωρήσει τη στάση του

Της Γιώτας Δημητρίου Το βιβλίο του ταλαντούχου συγγραφέα, σκηνοθέτη και ηθοποιού Ανδρεά Νικολαϊδη, με τίτλο  «Η νήσος του Χαλκουντάν, μια κωμικοτραγική ιστορία», είναι ένα από

Συνέντευξη Ιάσωνα Ιασωνίδη: «Ζητούμε τη στήριξή σας για να συνεχίσουμε τον δρόμο της ανάπτυξης, της ευημερίας και της προόδου, την οποία εμείς έχουμε ξεκινήσει εδώ και 7 χρόνια»

Ο Αντιδήμαρχος Λάρνακας Ιάσωνας Ιασωνίδης επαναδιεκδικεί τη θέση του στο νέο πλέον Δήμοτης Λάρνακας που περνά μέσα από τη μεταρρύθμιση και ενώνεται με Λιβάδια και

error: Content is protected !!