H Λάρνακα αποχαιρετά “τον κύριο Κωστάκη της Εστίας”

H κηδεία θα γίνει την Τρίτη 18 Οκτωβρίου στις 14:30 στην εκκλησία της Χρυσοπολίτισσας.

Mε μια ανάρτηση του στο Facebook ο συνδημότης μας Λούης Περεντός γνωστοποίησε την πενθιμη είδηση πως πέθανε «ο κύριος Κωστάκης της Εστίας» . O κύριος Κωστάκης Χριστοδούλου.

Το βιβλιοπωλείο “Εστία” είναι από τα πιο παλιά βιβλιοπωλεία της Λάρνακας, σχεδόν 70 χρόνων, μέσα από το οποίο πέρασαν χιλιαδές μαθητές και όχι μόνο.

Ο κύριος Κωστάκης και η σύζυγος του πάντα φιλικοί, πάντα χαμογελαστοί, τους θυμόμαστε να έχουν πάντα ένα καλοσυνάτο χαμόγελο μόνιμα ζωγραφισμένο στο πρόσωπο και να είναι έτομοι να εξυπηρετήσουν τον κάθε επισκέπτη του βιβλιοπωλείου, αλλά και να πιάσουν φιλική κουβέντα μαζί του.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα της Λάρνακας La  Voice, το 2018, ο κύριος Κωστάκης είχε πει: «Με ρωτάτε πως ξεκίνησα, μα εντελώς τυχαία, θα σας απαντήσω. Δωδεκάχρονος, στα μέσα του Β παγκοσμίου πολέμου ήρθα στη Λάρνακα, από την Λουρουτζίνα για να πάω στο λύκειο, το πασίγνωστο τότε Παγκύπριο Εμπορικό Λύκειο. Το καλοκαίρι που αποφοίτησα έκανα διάφορα σχέδια για το επαγγελματικό μου μέλλον, ενώ δούλευα παράλληλα για ένα διάστημα στο βιβλιοπωλείο Αναγέννηση του Μιχαλάκη Λάμπρου. Και κάπου εκεί ανάμεσα στα βιβλία γεννήθηκε η σκέψη ενός δικού μου βιβλιοπωλείου, της Εστίας. Γενέθλιος δρόμος η Ζήνωνος Κιτιέως, στο 35, εκεί που σήμερα βρίσκεται το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας».
«Θέλετε να μάθετε 65 χρόνια μετά την άλλαξε. Πολλά άλλαξαν άρδην και κάποια έμειναν τα ίδια».
«Η Εστία όλα αυτά τα χρόνια υπήρξε σημείο αναφοράς, περάσματος, συνάντησης ανθρώπων. Πλήθος κόσμου από όλη την Κύπρο έχει περάσει από αυτό το χώρο».

Η σημερινή ανάρτηση του κύριου Περεντού: «Πέθανε ο φίλος μας Κώστας Χριστοδούλου, ο οποίος γεννήθηκε στη Λουρουτζίνα ( 1931;) και φοίτησε στο Παγκύπριο Εμπορικό Λύκειο Λάρνακας. Γνωστός στη Λάρνακα σαν ένας από τους βασικούς βιβλιοπώλες, που λειτουργούσε για δεκαετίες το βιβλιοπωλείο ΕΣΤΙΑ στην οδό Ζήνωνος Κιτιέως, όπου οι μαθητές πήγαιναν για να αγοράσουν τα απαραίτητα για την κάθε νέα σχολική χρονιά.
Ήταν πολιτικός κρατούμενος την περίοδο του αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-59. Μέλος του Πνευματικού Ομίλου Λάρνακας (δεκαετία του 60).
Ήταν πολύ αγαπητός στις παρέες και πάντα οι φίλοι περνούσαν καλά μαζί του. Βοηθούσε αρκετό κόσμο».

To SkalaTimes εκφράζει τα ειλικρινή του συλληπητήρια στη σύζυγο και στη κόρη του αποθανόντα, καθώς και στους οικείους του.
Αιωνία του η μνήμη.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Συνέντευξη Ιάσωνα Ιασωνίδη: «Ζητούμε τη στήριξή σας για να συνεχίσουμε τον δρόμο της ανάπτυξης, της ευημερίας και της προόδου, την οποία εμείς έχουμε ξεκινήσει εδώ και 7 χρόνια»

Ο Αντιδήμαρχος Λάρνακας Ιάσωνας Ιασωνίδης επαναδιεκδικεί τη θέση του στο νέο πλέον Δήμοτης Λάρνακας που περνά μέσα από τη μεταρρύθμιση και ενώνεται με Λιβάδια και

Εκδήλωση στη Λάρνακα εις μνήμη Χάρη Κυριακίδη και ανακοίνωση δράσεων του Harris Kyriakides Foundation

SkalaTimes Πραγματοποιήθηκε το χθές το απόγευμα εκδήλωση εις μνήμη Χάρη Κυριακίδη.Στην εκδήλωση, στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, παρόντες στην κατάμεστη αίθουσα: ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας,

error: Content is protected !!