Λειτουργία νέου συστήματος φωτοεπισήμανσης: 80.000 καταγγελίες επιδόθηκαν στους παραβάτες, 30.000 θα αποσταλούν, 10.000 διερευνώνται και 12.000 απορρίφθηκαν!

Κατά την συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών ημερομηνίας            6 Οκτωβρίου 2022 έγινε ενημέρωση στα μέλη της Επιτροπής σχετικά με την λειτουργία του νέου συστήματος φωτοεπισήμανσης που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Μεταφορών.

Ανάμεσα σε άλλους, εκ μέρους του Υπουργείου κλήθηκε να παραστεί ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Τμήματος Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών              κ. Μάρκος Μάρκου ο οποίος ενημέρωσε την Επιτροπή για το όλο θέμα και τα όποια προβλήματα υπάρχουν.

Ο κ. Μάρκου ανάφερε ότι μέχρι στιγμής έγιναν 80.000 καταγγελίες που επιδόθηκαν ήδη στους παραβάτες ενώ 30.000 ευρίσκονται στην διαδικασία να αποσταλούν οι καταγγελίες, 10.000 διερευνώνται και 12.000 απορρίφθηκαν.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης ο Βουλευτής κ. Χρίστος Ορφανίδης ζήτησε να ενημερωθεί κατά πόσο υπήρξαν περιστατικά όπου παραβάτες μετά που γινόταν από αυτούς αντιληπτό ότι καταγράφηκαν τα οχήματα τους από τις κινητές κάμερες φωτοεπισήμανσης   επέστρεφαν στον χώρο που ευρίσκονταν οι κινητές κάμερες και αν ζητούσαν εξηγήσεις από τους χειριστές καμερών.

Στο πιο πάνω ερώτημα δόθηκε απάντηση από τον εκπρόσωπο της Αστυνομίας ο οποίος δήλωσε πως υπήρξαν 3 περιπτώσεις όπου οδηγούνται στα δικαστήρια και εξετάζονται και άλλα παρόμοια περιστατικά συμπληρώνοντας ότι οι χειριστές των κινητών καμερών φωτοεπισήμανσης δέχθηκαν απειλές, χαρακτηρισμούς και σε κάποιες περιπτώσεις μέχρι και λιθοβολισμούς.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

error: Content is protected !!