Ήταν ένα ακόμη προεκλογικό debate με ενδιαφέρουσες αντιπαραθέσεις


SkalaTimes Team


Οι τρεις βασικοί υποψήφιοι για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου, Ανδρέας Μαυρογιάννηα και Νίκος Χριστοδουλίδης βρέθηκαν ψες στο στούντιο του ΡΙΚ για ένα debate που εμπεριείχε αρκετό ενδιαφέρον.

Ιδιαίτερη  αντιπαράθεση εκδηλώθηκε (όπως ήταν αναμενόμενο) μεταξύ Νεοφύτου και Χριστοδουλίδη.

Ο Μαυρογιάννη σε κάποια στιγμή, σε μία αντιπαράθεση Χριστοδουλίδη-Νεοφύτου είπε «με συγχωρείτε που θα είμαι λίγο στη μέση, ως διαιτητής των δυο».  

Ανάμεσα στις ουσιαστικές αντιπαράθεσεις μεταξύ Νεοφύτου – Χριστοδουλίδη ήταν και τα πιο… light παράπονα: ο Νίκος Χριστοδουλίδης παραπονέθηκε ότι ο κ. Νεοφύτου δεν έλεγε το όνομά του. «Ο αγαπητός κ. Νεοφύτου αποκαλεί τον κ. Μαυρογιάννη με το όνομά του και εμένα ως «τον άλλο υποψήφιο». Εγώ θα συνεχίσω να τον αποκαλώ με το όνομα του», είπε.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι κόμματα με διαφορετικές θέσεις στο κυπριακό στηρίζουν το Νίκο Χριστοδουλίδη. «Δεν μπορούμε να είμαστε αξιόπιστοι, όταν έχουμε μια κοινοπραξία ετερόκλητων. Άλλοι ενιαίο κράτος, άλλη ένωση με την Ελλάδα, άλλοι ενάντια στην ομοσπονδία και κάτσε να πείσεις πως είσαι αξιόπιστος».

«Η στήριξη είναι κάτι που με τιμά, είμαι περήφανος που όλοι αυτοί ήρθαν να συνενώσουν δυνάμεις μαζί μου», απάντησε ο κ. Χριστοδουλίδης, ενώ αναφέρθηκε και στον Γλαύκο Κληρίδη και Νίκο Αναστασιάδη που επίσης είχαν στήριξη από διαφορετικά κόμματα, όπως είπε, με τον Αβέρωφ Νεοφύτου να απαντά με έντονο ύφος: « ο Νίκος Χριστοδουλίδης μπορεί να μην έχει ζήσει τον ΔΗΣΥ, για να γνωρίζει ότι ο Γλαύκος Κληρίδης και ο Νίκος Αναστασιάδης ήταν υποψήφιοι του ΔΗΣΥ, μέσα από διαδικασίες του ΔΗΣΥ, με πρόγραμμα διακυβέρνησης του ΔΗΣΥ. Ουδέποτε υπήρξαν υποψήφιοι κοινοπραξίας συμφερόντων και αλληλοσυγκρουόμενων απόψεων. Οι Κυβερνήσεις του ΔΗΣΥ είχαν αξιοπιστία, όχι να μιλούμε για ΔΔΟ και αυτοί που μας υποστηρίζουν να το θεωρούν κατάρα. Ποτέ ο Κληρίδης ή ο Αναστασιάδης δεν το έπαιξαν ανεξάρτητοι. Έχουμε ταυτότητα, έχουμε πολιτικές δεν τις αρνούμαστε»!

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Η οικονομία ήταν το βασικό θέμα της συζήτησης και οι τρεις υποψήφιοι είχαν την ευκαιρία κατά το debate να καταθέσουν τις προτάσεις τους. 

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου τόνισε πως για να μπορέσεις να βοηθήσεις τον κόσμο πρέπει να έχεις οικονομία. Μία από τις προτάσεις που κατάθεσε κατά το debate είναι να φορολογείται το οικογενειακό εισόδημα κι όχι ξεχωριστά το κάθε μέλος.

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης εισηγήθηκε την άμεση μείωση της τιμής του ηλεκτρισμού και των καυσίμων και ενίσχυση των νοικοκυριών για να μπορούν να καταβάλλουν το ενοίκιό τους. 
Εισηγήθηκε πλήρη επαναφορά της ΑΤΑ και μεταρρύθμισή της με τέτοιο τρόπο, ώστε να επωφεληθούν τα κατώτερα στρώματα. Είπε επίσης πως θα αλλάξει το ύψος του κατώτατου μισθού και πως πρέπει να αλλάξει η πολιτική του penalty 12% για όσους αφυπηρετούν στα 63.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης πρότεινε να ενισχυθούν οι συντάξεις των χαμηλοσυνταξιούχων κατά 5% και να βοηθηθούν όσοι έχουν χαμηλότερα εισοδήματα, σε συνάρτηση με στοχευμένα μέτρα για της ευάλωτες ομάδες. 

Για το 5% του Χριστοδουλίδη σχολίασε ο Μαυρογιάννης πως «κοροϊδεύουμε τον κόσμο αφού το 5% για το οποίο μιλά ο Χριστοδουλίδης είναι μόλις €35 στα €700».

Ο Χριστοδουλίδης μίλησε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια του debate για την προώθηση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ο Νεόφυτος Φακοντής παρουσιάζει τις θέσεις και το όραμα του για την Ορόκλινη, δίπλα του ο Δήμαρχος Βύρας

Ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Ορόκλινης και υποψήφιος Αντιδήμαρχος Ορόκλινης μας προσκαλεί στην τελική προεκλογική του συγκέντρωση όπου θα παρουσιάσει τις υέσεις και το όραμα

Η Επιτροπή Ανάπτυξης πόλης και επαρχίας Λάρνακας καλεί τον Υπουργό να ξεκαθαρίσει την κατάσταση σχετικά με τη Μαρίνα-Λιμάνι

Ενόψει των τελευταίων εξελίξεων σε σχέση με την πορεία υλοποίησης του έργου της Ενιαίας Ανάπτυξης Λιμανιού και Μαρίνας Λάρνακας η Επιτροπής Ανάπτυξης Πόλης και Επαρχίας

error: Content is protected !!