Σήμερα και αύριο το Cyprus Forum 2022


«Ας μην εγκαταλείψουμε τη δημοκρατία. Ας την διορθώσουμε. Οι κρίσεις δεν πρόκειται να σταματήσουν. Η διαφθορά δεν μπορεί να εξαλειφθεί. Όμως μπορούν οι θεσμοί μας να γίνουν πιο δυνατοί. Μπορούν οι τεχνοκράτες, τα πανεπιστήμια, οι ακτιβιστές, να έρθουν πιο κοντά στην παραγωγή πολιτικής, για να συμβάλλουν εποικοδομητικά και να την ελέγχουν. Είμαι βέβαιος ότι όπως κάποτε οι περισσότερες κοινωνίες έκαναν τη μετάβαση από τη βασιλεία στην αντιπροσωπευτική δημοκρατία, κάποια στιγμή θα κάνουν τη μετάβαση στην συμμετοχική δημοκρατία. Τα προβλήματα είναι τόσο πολύπλοκα που δεν μπορούν οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι να χειρίζονται τα πάντα. Χρειάζονται τους πολίτες».
-Νικόλας Κυριακίδης, Founder Cyprus Forum
 
Σήμερα και αύριο διεξάγεται το Cyprus Forum 2022
Το Cyprus Forum είναι μια ετήσια διάσκεψη μεγάλης εμβέλειας που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτώβρη, με το 2020 να τίθεται ως χρονιά-ορόσημο έναρξής της, με αφορμή τα 60 χρόνια από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το Cyprus Forum δουλεύει στενά με την κοινωνία των πολιτών, δημόσιους οργανισμούς, επιχειρήσεις, μέσα μαζικής ενημέρωσης και άλλους σημαντικούς παράγοντες, με ιδιαίτερη έμφαση στον ίδιο τον πολίτη. Συνεργάζεται με ακαδημαϊκούς, πολιτικούς, επιχειρηματίες, ακτιβιστές και άλλους κορυφαίους εμπειρογνώμονες, τόσο στην Κύπρο όσο και διεθνώς, με σκοπό τη συζήτηση, ανταλλαγή και διαμόρφωση απόψεων σε καίρια θέματα που άπτονται της δημόσιας πολιτικής στην Κύπρο και διεθνώς. Το forum επιχειρεί παράλληλα να ασκήσει θετική πίεση με σκοπό την επίτευξη των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων που προκύπτουν από τις συζητήσεις, να επηρεάσει τις εθνικές και περιφερειακές ατζέντες και να προωθήσει βιώσιμες και κοινωνικά υπεύθυνες πολιτικές για την Κύπρο και την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Φέτος, το Cyprus Forum διεξάγεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, για πρώτη φορά σε δύο ημέρες, στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2022, στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας. Η γενική θεματική του 3ου Cyprus Forum είναι η λέξη «Inclusivity».  
Πληθώρα θεμάτων που απασχολούν την κυπριακή κοινωνία, θα αποτελέσουν τη βάση για τις συζητήσεις των panels, τα οποία διοργανώνονται από Οργανισμούς, Ερευνητικά Κέντρα, Ινστιτούτα και βασίζονται στην υφιστάμενη δράση και έρευνα τους.  

Για περισσότερες πληροφορίες:
https://2022.cyprusforum.cy

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ακόμη μια βιβλιοπαρουσίαση για παιδιά στη Κοινοτική Βιβλίοθήκη Ορόκλινης με τη συγγραφέα Αικατερίνη Ζένιου

Αυτό το Σάββατο, η Παιδική Λέσχη Φιλαναγνωσίας της Βιβλιοθήκης του Κοινοτικού Συμβουλίου Ορόκλινης, φιλοξενεί την συγγραφέα Αικατερίνη Ζένιου, και μας παρουσιάζει διαδραστικά το παραμύθι “ΖΗΤΕΙΤΑΙ

error: Content is protected !!