Η είδηση βανδαλισμού σε εκκλησία στο Ξυλοφάγου και η προβολή της


SkalaTimes 

Η είδηση βανδαλισμού σε εκκλησία στο Ξυλοφάγου έγινε θέμα στα ΜΜΕ, όπως ήταν αναμενόμενο.

Η είδηση αφορά καταστροφή εικόνων που προκλήθηκαν την Παρασκευή στο εξωκλήσι της Παναγίας της Ευαγγελίστριας στο χωριό Ξυλοφάγου.

Σύμφωνα με το sigmalive, Ελληνοκύπρια εισήλθε στο εξωκκλήσι και με σιδερολοστό κατέστρεψε εικόνες της Παναγιάς. Η Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων προχώρησε στη σύλληψη και ανάκριση της γυναίκας.

Από τα στοιχεία που έρχονται στο φως φαίνεται πως η γυναίκα είναι ένας πονεμένος άνθρωπος, χωρίς αυτό βέβαια να δικαιολογεί -σε καμία περίπτωση- τους βανδαλισμούς. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του ιερέα της κοινότητας «πριν από λίγο καιρό απεβίωσε ο σύζυγος της και μετά ο γιος της».

Άρα, πριν στηθούν λαϊκά ή άλλα δικαστήρια, αξίζει πρωτίστως να ερευνηθεί αν η γυναίκα χρίζει ψυχολογικής ιατρικής στήριξης.

Πιο κάτω οι τοποθετήσεις του Κοινοτάρχη και του Ιερέα του χωριού, στην εκπομπή του Σίγμα «Πρωτοσέλιδο».

Μπράβο στον ιερέα που μίλησε με αγάπη και συμπόνια, για τη γυναίκα, όπως αρμόζει σε έναν άνθρωπο της εκκλησίας.

Όσο για την τοποθέτηση του Κοινοτάρχη («Αυτή η κυρία έχει συλληφθεί και ελπίζω να οδηγηθεί στο Δικαστήριο») πρωτίστως η κοινότητα οφείλει να δει αν η γυναίκα χρειάζεται ψυχολογική ιατρική στήριξη και μετά να μεριμνήσει για δικαστήριο.

Από το sigmalive πιο κάτω οι τοποθετήσεις κοινοτάρχη και ιερέα όπως παρουσιάστηκαν στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο»:

Κοινοτάρχης: «Αυτή η κυρία έχει συλληφθεί και ελπίζω να οδηγηθεί στο Δικαστήριο»

Στην εκπομπή του Σίγμα «Πρωτοσέλιδο» φιλοξενήθηκε ο κοινοτάρχης της κοινότητας Γεώργιος Τάσσου, ο οποίος ανέφερε ότι ο βανδαλισμός έχει στενοχωρήσει όλη την κοινότητα. «Αυτή η κυρία έχει συλληφθεί και ελπίζω να οδηγηθεί στο Δικαστήριο». 

Πρόσθεσε ότι «η βεβήλωση της Εκκλησίας μας και των εικόνων είναι καταδικαστέα. Σε αυτόν ιερό τον τόπο δεν έχω ξανακούσει κάποιος να βεβηλώσει την Παναγία μας με αυτόν τον αισχρό τρόπο». Διευκρίνισε ότι η βεβήλωση αφορούσε αποκλειστικά εικόνες της Παναγίας.

Ιερέας κοινότητας: «Ευχόμαστε ο θεός να τη λυπηθεί»

Ο Ιερέας της κοινότητας ανέφερε ότι η συγκεκριμένη κυρία είχε πρόβλημα με την Παναγία. «Σύμφωνα με μαρτυρία πριν από λίγο καιρό απεβίωσε ο σύζυγος της και μετά ο γιος της και θεώρησε ότι φταίει η Παναγία».

Συμπλήρωσε ότι χτυπούσε με σιδερολοστό την εικόνα του Ευαγγελισμού και στη συνέχεια άλλες μικρότερες εικόνες. «Στο σημείο βρισκόταν μια άλλη κοπέλα με το παιδάκι της και μόλις άκουσε το θόρυβο και τις βρισιές προς την Παναγία έφυγε από το εξωκλήσι. Ευχόμαστε ο θεός να τη λυπηθεί. Ο σκοπός της δεν αρμόζει σε έναν άνθρωπο που είχε σώας τα φρένας».

Ακόμη, ο Πάτερ ανέφερε ότι η κοπέλα ήταν τόσο πληγωμένη. «Ο Θεός να τη συγχωρέσει, εμείς δεν κρατάμε κακία. Αυτό που ζητάμε αν μας ακούει και η ίδια είναι να μην ξανά επαναληφθεί».

Σημείωσε ότι η εικόνες είναι ανεκτίμητη πνευματικής αξίας. «Όλος ο κόσμος περνά δυσκολίες και αν πάμε με αυτό το σκεπτικό, όλοι θα κρατάμε από ένα σιδερολοστό και χτυπούμε ανελέητα. Εύχομαι να φύγει ο πόνος της γυναίκας, να αντιληφθεί το λάθος της και να ζητήσει μετάνοια από την Παναγία».

Ο Πάτερ διευκρίνισε ότι ως Εκκλησία δεν θα προβούν σε οποιαδήποτε καταγγελία με την προϋπόθεση να μην ξανασυμβεί κάτι ανάλογο. «Η νομοθεσία προνοεί και φυλάκιση αλλά δεν είναι αυτός ο σκοπός μας. Ο σκοπός της Εκκλησίας είναι η αγάπη».

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Η Ελευθερία του Τύπου στη Κύπρο διανύει την ζωή εν τάφω χωρίς να αναμένεται καμιά ανάσταση, τουλάχιστον στο εγγύς μέλλον

Παγκόσμια Ημέρα για την Ελευθερία του Τύπου Της Γιώτας ΔημητρίουΑρχισυντάκτρια SkalaTimes “Με απόφαση της UNESCO, για το έτος 2024, η επέτειος της 3ης Μαΐου είναι

Δευτέρα της Λαμπρής στην Ορόκλινη με διασκέδαση, παιχνίδια, μουσική διαγωνισμούς και δωρεάν φλαούνες και ποτό

Ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Ορόκλινης κύριος Νεόφυτος Φακοντής και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου διοργανώνουν ένα υπέροχο πρόγραμμα για τη Δευτέρα του Πάσχα, 6

error: Content is protected !!