Ο χορός λάτιν στη Σχολή Χορού «On your feet» στη Λάρνακα και τα οφέλη του

Ο χορός latin έχει την καταγωγή του στην Λατινική Αμερική. Πρόκειται για χορό γρήγορο, αισθησιακό και με πολλές ρυθμικές  εκφράσεις. Χαρακτηρίζεται ως κοινωνικός χορός και συνήθως οι λάτιν χοροί χορεύονται κυρίως σε ζευγάρια.

Η Σχολή Χορού «On Your Feet» στη Λάρνακα προσφέρει μαθήματα social latin (bachata, salsa, kizomba) σε ζευγάρια ή ladies style σε περίπτωση που κοπέλες προτιμούν να χορεύουν μόνες τους.

Επίσης η Σχολή προσφέρει και latin sport dance για όσους και όσες επιθυμούν να λάβουν μέρος σε διαγωνισμούς χορού στην Κύπρο, αλλά και στο εξωτερικό καθώς και εξετάσεις IDTA στους 5 χορούς (chachacha, samba, jive, rumba, paso doble).

Στη Σχολή Χορού On «Your Feet» οι εγγραφές ξεκίνησαν και συνεχίζονται!

Για πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο 99155004.

Ωφέλη απ’ το χορό λάτιν

Είναι γνωστό πως η καθημερινή άσκηση, είναι ευεργετική τόσο για το σώμα όσο και για την ψυχολογία μας. Όταν μάλιστα αυτή συνδυάζεται με μια ισορροπημένη διατροφή τότε μιλάμε για το καλύτερο δώρο που μπορούμε να κάνουμε στον εαυτό μας.

Πολλοί άνθρωποι πλέον, άνδρες, γυναίκες αλλά και παιδιά, έχουν επιλέξει τον χορό ως τη φυσική δραστηριότητα που τους βοηθά όχι μόνο στο σώμα και κατ’ επέκταση στην υγεία, αλλά και στη ψυχολογία και διάθεση. 

Επιπλέον, ο χορός είναι μία άριστη μορφή φυσικής δραστηριότητας γιατί συνδυάζει την ένταση της αερόβιας γυμναστικής με την διασκέδαση, τη μουσική, αλλά και την ηρεμία της ψυχής και του μυαλού που εμπεριέχει η κάθε μορφή τέχνης.

Ένα βασικό χαρακτηριστικό των Λατινοαμερικάνικων χορών, είναι ο γρήγορος ρυθμός και η έντονη κίνηση, στην οποία συμμετέχουν όλα τα μέλη του σώματος του χορευτή. Έτσι λοιπόν το latin αποτελεί ένα από τους πιο αποτελεσματικούς και διασκεδαστικούς τρόπους εκγύμνασης. 

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η συστηματική ενασχόληση με αυτό το είδος χορού δυναμώνει τα άκρα, γυμνάζει τους κοιλιακούς μυς και χαρίζει σφριγηλότητα και ευλυγισία. 

Όσο για το ιδανικό βάρος; Ο χορός λάτιν είναι ο τέλειος τρόπος απώλειας βάρους, αφού ενώ διασκεδάζεις χορεύοντας, την ίδια ώρα -σε μία μόλις ώρα εξάσκησης- «καις» εκατοντάδες θερμίδες.

Περισσότερα οφέλη των latin χορών;

Πέρα από τα οφέλη των Λατινοαμερικάνικων στην καλή υγεία του σώματός μας, το συγκεκριμένο είδος εκγύμνασης συμβάλει κατά πολύ στην ισορροπία του εσωτερικού μας κόσμου. Από τα πρώτα λεπτά κιόλας ενός μαθήματος latin και ειδικά έπειτα από μία πιεστική ημέρα, θα δείτε τη διάθεσή σας να ανεβαίνει κατακόρυφα και τη νευρικότητα να υποχωρεί. Η έντονη μουσική, η κίνηση και η συναναστροφή με άλλους ανθρώπους βοηθά τον εγκέφαλο να εκκρίνει ορμόνες χαράς και το άγχος να σας εγκαταλείπει όσο περνάει η ώρα. Έτσι στο τέλος του μαθήματος, θα νιώθετε ανάλαφροι, πλήρεις και χαρούμενοι. Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε και την κοινωνικότητα που προάγει ένα μάθημα χορού. Η γνωριμία με καινούριους ανθρώπους με τους οποίους μοιραζόμαστε κάποιες ώρες της εβδομάδας στο ίδιο χόμπι αυξάνουν την αυτοπεποίθησή μας και την όρεξη για ζωή και συναναστροφές.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ανθεστήρια Λάρνακας 2024 και βραβεία

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 19  Μαΐου 2024, η Γιορτή των Ανθεστηρίων στη Λάρνακα. Στις 6.00 μ.μ. στη Λεωφόρο Αθηνών (Φοινικούδες) έγινε η παρέλαση στην οποία έλαβαν

error: Content is protected !!