Πέθανε η βασίλισσα Ελισάβετ σε ηλικία 96 ετών – Θρήνος στη Μεγάλη Βρετανία

Όπως έγινε γνωστό στις 20.30 ώρα Ελλάδας (και Κύπρου), η βασίλισσα Ελισάβετ, έφυγε από τη ζωή.

Από τον Απρίλιο του 2021 που πέθανε ο αγαπημένος της σύζυγος Φίλιππος, η υγεία της βασίλισσας άρχισε να επιδεινώνεται. 

Τον Οκτώβριο του 2021 η Ελισάβετ νοσηλεύτηκε ένα ολόκληρο βράδυ ενώ αργότερα, άρχισε να εμφανίζεται και με μπαστούνι.

Μετά τον Φεβρουάριο του 2022 οπότε νόσησε με κορονοϊό, η επιβάρυνση της υγείας της Ελισάβετ φαινόταν σε κάθε εμφάνισή της. Για την ακρίβεια, σε όσες εμφανίσεις δεν ακυρώνονταν…

Το μεσημέρι της 8ης Σεπτεμβρίου 2022 ανακοινώθηκε επίσημα από το Παλάτι του Μπάκινγχαμ ότι αποφασίστηκε να τεθεί υπό ιατρική παρακολούθηση. Το BBC διέκοψε το πρόγραμμά του για να μεταδώσει την είδηση.

Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας άρχισαν να πηγαίνουν προς το Μπαλμόραλ, προς την βασίλισσα, με την αγωνία να κορυφώνεται. Έξω από το παλάτι του Μπάκιγχαμ άρχισαν να συνωστίζονται τηλεοπτικά συνεργεία και πολίτες.

Η βασίλισσα Ελισάβετ, η μακροβιότερη μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου, πέθανε την Πέμπτη στο εξοχικό ανάκτορο Μπαλμόραλ σε ηλικία 96 ετών, μετά από 70 χρόνια βασιλείας, όπως ανακοίνωσε επίσημα το Παλάτι και μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

Η οικογένειά της συγκεντρώθηκε στο εξοχικό βασιλικό ανάκτορο της Σκωτίας, αφού νωρίτερα την Πέμπτη αυξήθηκαν οι ανησυχίες για την υγεία της.

Η βασίλισσα ανέβηκε στον θρόνο το 1952 και έγινε μάρτυρας τεράστιων κοινωνικών αλλαγών.

Με τον θάνατό της, ο μεγαλύτερος γιος της, Κάρολος, ο πρώην πρίγκιπας της Ουαλίας, θα οδηγήσει τη χώρα στο πένθος ως ο νέος βασιλιάς και αρχηγός κράτους για τα συνολικά 14 κράτη που απαρτίζουν τη βρετανική Κοινοπολιτεία.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Εκδήλωση στη Λάρνακα εις μνήμη Χάρη Κυριακίδη και ανακοίνωση δράσεων του Harris Kyriakides Foundation

SkalaTimes Πραγματοποιήθηκε το χθές το απόγευμα εκδήλωση εις μνήμη Χάρη Κυριακίδη.Στην εκδήλωση, στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, παρόντες στην κατάμεστη αίθουσα: ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας,

error: Content is protected !!