Μαθήματα τραγουδιού στο Ωδείο Ανδρέας Γερολέμου

Οι εγγραφές στο Ωδείο Ανδρέας Γερολέμου στη Λάρνακα συνεχίζονται!
Ανάμεσα στα μαθήματα που διδάσκονται είναι φυσικά και το τραγούδι.

Τα μαθήματα γίνονται από σημαντικούς αξιόλογους καθηγητές και αποτείνονται σε παιδιά, έφηβους και ενήλικες όλων των ηλικιών.

Με την ευκαιρία για να δούμε τα οφέλη απ’ την ενασχόληση με το τραγούδι: 

Ενισχύει το ανοσοποιητικό
Ερευνητές ανακάλυψαν ότι σε πολλές περιπτώσεις, αυξημένες ποσότητες μιας πρωτεΐνης στο ανοσοποιητικό σύστημα των οργάνων, οι οποίες λειτουργούν ως αντισώματα ή ονομάζονται σφαιρίνη, Ανοσοσφαιρίνη Α, αυτές αυξάνονται σημαντικά μετά το τραγούδι. Το αποτέλεσμα αυτό δείχνει ότι το τραγούδι έχει θετική επίδραση στο ανοσοποιητικό σύστημα.
Το τραγούδι αυξάνει την παραγωγή των αντισωμάτων που μεταξύ άλλων, προστατεύουν το ανώτερο αναπνευστικό σύστημα από λοιμώξεις, ενώ βελτιώνει και την αναπνοή.

Το τραγούδι σε βοηθά να κοιμηθείς
Σύμφωνα με το Health Writing, οι ειδικοί δείχνουν ότι το τραγούδι μπορεί να μας βοηθήσει στη σύσφιξη των μυών και την ενδυνάμωση του λαιμού, στη διακοπή της άπνοιας ύπνου και ρόγχου. 

Φροντίζει την καρδιά
Το τραγούδι βελτιώνει τον καρδιακό ρυθμό και μειώνει τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων. Μάλιστα όταν τραγουδάμε παρέα με κάποιον άλλον, συχνά συγχρονίζεται ο καρδιακός μας ρυθμός.

Εξασκεί τον εγκέφαλο
Ενισχύει την συγκέντρωση και τη μνήμη. Διαβάζοντας παρτιτούρες βελτιώνονται οι μαθηματικές δεξιότητες μας , καθώς και άλλες γνωστικές λειτουργίες. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που οι μεγαλύτεροι μουσικοσυνθέτες είναι και μαθηματικοί.

Μας κάνει ευτυχισμένους
Το τραγούδι απελευθερώνει ενδορφίνες, με αποτέλεσμα να νιώθουμε αμέσως πιο ευτυχισμένοι. Επίσης απελευθερώνει ωκυτοκίνη, η οποία είναι ένας φυσικός τρόπος ανακούφισης από το άγχος και τα συναισθήματα της κατάθλιψης και της μοναξιάς. Έτσι αποβάλλουμε την ένταση και να κοιμόμαστε καλύτερα τα βράδια.

Χαρίζει αυτοπεποίθηση
Όταν τραγουδάμε συχνά, αλλάζει σταδιακά η στάση του σώματος μας. Στεκόμαστε πιο ίσια και νιώθουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Αν μάλιστα τραγουδάμε με ομάδα, αυξάνεται η αίσθηση της ασφάλειας και της εμπιστοσύνης, γι’ αυτό είναι πιο δύσκολο να πανικοβληθεί ένας τραγουδιστής σε χορωδία.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Η Ελευθερία του Τύπου στη Κύπρο διανύει την ζωή εν τάφω χωρίς να αναμένεται καμιά ανάσταση, τουλάχιστον στο εγγύς μέλλον

Παγκόσμια Ημέρα για την Ελευθερία του Τύπου Της Γιώτας ΔημητρίουΑρχισυντάκτρια SkalaTimes “Με απόφαση της UNESCO, για το έτος 2024, η επέτειος της 3ης Μαΐου είναι

Δευτέρα της Λαμπρής στην Ορόκλινη με διασκέδαση, παιχνίδια, μουσική διαγωνισμούς και δωρεάν φλαούνες και ποτό

Ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Ορόκλινης κύριος Νεόφυτος Φακοντής και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου διοργανώνουν ένα υπέροχο πρόγραμμα για τη Δευτέρα του Πάσχα, 6

error: Content is protected !!