«Tο δωμάτιό μου Δεν Είναι Σκηνή» στο Διεθνές Φεστιβάλ Κύπρια σε κείμενα Κώστα Μαννούρη και Πέτρου Χαραλάμπους

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Κύπρια 2022 θα ανέβει η παράσταση «Tο δωμάτιό μου Δεν Είναι Σκηνή» στις 13 Σεπτεμβρίου στις 8:30 μμ – 9:30 μμ στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας και 14.09.2022, στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, Λεμεσός.

Τα Κείμενα είναι του Πέτρου Χαραλάμπους και του βραβευμένου συνδημότη μας Κώστα Μαννούρη.

Μια Κύπρια χορεύτρια μένει κλεισμένη στο διαμέρισμά της στην Πολωνία, εξαιτίας της πανδημίας. Δεν μπορεί να επιστρέψει στην πατρίδα και την οικογένειά της, ούτε καν να πάει απέναντι, στην όπερα όπου συνήθιζε να χορεύει. Έτσι, το δωμάτιό της γίνεται η σκηνή… ή όχι. Όταν μία Ελληνίδα ηθοποιός βιώνει κάτι στο δρόμο, αποφασίζει να κλειστεί στο διαμέρισμά της. Δύο παράλληλες ιστορίες που συνδέονται… ή όχι.

Σκηνοθεσία – Παραγωγή: Πέτρος Χαραλάμπους

Χορεύτριες: Μάγδα Αργυρίδου (επί σκηνής – βίντεο), Όλγα Μάρκαρη (βίντεο)

Ηθοποιός: Γιούλικα Σκαφιδά (επί σκηνής – βίντεο)

Κείμενα: Πέτρος Χαραλάμπους, Κώστας Μαννούρης

Σκηνικά – Κοστούμια: Ρέα Ολυμπίου

Φωτισμός: Βασίλης Πετεινάρης

Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Μαχλαμούζη

Διάρκεια: 50΄

Ηλικία 16+

Γιούλικα Σκαφιδά

H ηθοποιός Γιούλικα Σκαφιδά γεννήθηκε στις 3 Οκτωβρίου του 1981 στην Καλαμάτα. Το 2004 αποφοίτησε από την Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών.

Επίσης έχει παρακολουθήσει σεμινάρια χορού και τραγουδιού.

Στην τηλεόραση πρωτοεμφανίστηκε το 2002 στις «Τρεις Χήρες» σε σκηνοθεσία Κώστα Κουτσομύτη. Το 2006 έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό από την τηλεοπτική σειρά του ΑΝΤ1 «Ιωάννα της καρδιάς» σε σενάριο Μιρέλλας Παπαοικονόμου. Ακολούθησαν τα «Μαύρα Μεσάνυχτα» σε σκηνοθεσία Πάνου Κοκκινόπουλου και «Το Νησί» στο Mega Channel. Η σειρά έκανε πρεμιέρα στις 11 Νοεμβρίου και είχε τεράστια ποσοστά τηλεθέασης, καθώς και θεωρήθηκε μια από τις πιο ακριβές ελληνικές παραγωγές. Το κινηματογραφικό της ντεμπούτο έγινε στην «Κινέττα» σε σκηνοθεσία Γιώργου Λάνθιμου. Έκτοτε έχει παίξει σημαντικούς ρόλους σε πολλές ταινίες όπως «Το γαμήλιο πάρτυ» το 2008, η «Άπνοια» το 2010, «Οι μαριονέτες» το 2015,το «Η Ρόζα της Σμύρνης» το 2016 κ.ά.

Το 2014 βραβεύτηκε με το θεατρικό βραβείο «Μελίνα Μερκούρη» για την ερμηνεία της στις παραστάσεις «Ορφέας στον Άδη» του Τένεσι Ουίλιαμς και «Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα» του Ευγένιου Ο’Νιλ.

Το 2011 κέρδισε το βραβείο Α΄ γυναικείου ρόλου στο London greek film festival για την ταινία «Άπνοια».

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Συνέντευξη Ιάσωνα Ιασωνίδη: «Ζητούμε τη στήριξή σας για να συνεχίσουμε τον δρόμο της ανάπτυξης, της ευημερίας και της προόδου, την οποία εμείς έχουμε ξεκινήσει εδώ και 7 χρόνια»

Ο Αντιδήμαρχος Λάρνακας Ιάσωνας Ιασωνίδης επαναδιεκδικεί τη θέση του στο νέο πλέον Δήμοτης Λάρνακας που περνά μέσα από τη μεταρρύθμιση και ενώνεται με Λιβάδια και

Εκδήλωση στη Λάρνακα εις μνήμη Χάρη Κυριακίδη και ανακοίνωση δράσεων του Harris Kyriakides Foundation

SkalaTimes Πραγματοποιήθηκε το χθές το απόγευμα εκδήλωση εις μνήμη Χάρη Κυριακίδη.Στην εκδήλωση, στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, παρόντες στην κατάμεστη αίθουσα: ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας,

error: Content is protected !!