Αύριο στο Κίτι η μουσικοχορευτική παράσταση της Μαρίας Ζαχαρίου Καραπίττα «Συναισθήματα εν κινήσει»

Η Σχολή Χορού Mambo και η Μαρία Ζαχαρίου Καραπίττα παρουσιάζουν αύριο, 15 Αυγούστου, στο Κίτι, στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Φεστιβάλ Κιτίου, την παράσταση «Τα συναισθήματα εν κινήσει/ Emotions in Motion».

Η μουσικοχορευτική παράσταση θα ανέβει στην Πλατεία Παναγίας Αγγελόκτιστης η ώρα 21:00 το βράδυ και η Είσοδος θα είναι Ελεύθερη για όλους.

Από το κείμενο του SkalaTimes μετά την παράσταση που παρακολουθήσαμε τον Μάιο: «Η σκηνή, που θύμιζε παλιό ελληνικό κινηματογράφο, έδενε τέλεια με τον Χατζιδάκι, τον Γκάτσο, τον Μίκη Θεοδωράκη και όλους τους «μεγάλους Έλληνες κλασικούς» που ακολούθησαν λίγο αργότερα στην παράσταση.

Η Μαρία στην παράσταση αυτή «εκδικήθηκε» τον κορωνοϊο για όλα όσα μας στέρησε τα δύο τελευταία χρόνια! Στη παράσταση κατάφερε και μας κράτησε εκεί κολλημένους και ενθουσιασμένους να χειροκροτάμε και να νιώθουμε και πάλι την κανονικότητα που τόσο μας έλειψε, το κέφι, το γέλιο, το τραγούδι».

Για την αυριανή παράσταση, 15 Αυγούστου, που γίνεται στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Φεστιβάλ Κιτίου, διοργανωτές είναι : Κοινοτικό Συμβούλιο Κιτίου και Πολιτιστικός Όμιλος Αρχάγγελος Κιτίου.

Το μήνυμα της παραγωγού-χορογράφου Μαρίας Ζαχαρίου Καραπίττα για την παράσταση αυτή:

Επιχειρούμε ένα ταξίδι στο χωροχρόνο με μεγάλα νοήματα, μηνύματα και νήματα…

Μια σπονδυλωτή παράσταση με πολλά χρώματα, αποχρώσεις, σκιές  και φωτεινότητα…

Επί σκηνής, μια επίλεκτη ομάδα επαγγελματιών καλλιτεχνών, χορευτών και σολιστών,, παρέα με τους μέγιστους δημιουργούς και τα τραγούδια που χρωμάτισαν τη φυσιογνωμία του ελληνικού τραγουδιού, αλλά και μια περιδιάβαση στις μουσικές του κόσμου.

Πρόκειται για μια νέα δημιουργία από τη Μαρία Ζαχαρίου Καραπίττα, κυπριακής, ελληνικής και ξένης θεματολογίας που πραγματεύεται τα συναισθήματα, τους μεγάλους δημιουργούς, την ποιότητα, την μετριότητα, την προσφυγιά, την χαρά, τον πόλεμο.

Στην παραγωγή υπάρχουν αναφορές και ζωντανό αφιέρωμα με τραγούδι στο έργο των πολύπλευρων δημιουργών Μίκη Θεοδωράκη και Μάνου Χατζιδάκι.

Μια παράσταση ως ανάταση στις πολύμορφες απειλές των καιρών.

Ένα ταξίδι πολύ σύγχρονο, πολύ επίκαιρο, πολύ συναισθηματικό και πολύ νοσταλγικό.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:

Συμμετέχουν οι σολίστ:

(Τραγούδι)

Τσβέτα Χριστοφόρου 

Μάριος Ανδρέου

Χορεύουν επαγγελματίες χορευτές και 30μελής ομάδα χορού από την επαγγελματική και εφηβική ομάδα χορού της σχολής χορού “Mambo”.

Ηχογραφημένα κείμενα με τις φωνές των ηθοποιών: Έλιας Ιωαννίδου και Χρήστου Γρηγοριάδη.

Στούντιο ήχου-Μίξη ήχου: Βαλεντίνος Βαλιαντή

Παραγωγή-Κείμενα-Έρευνα-Επικεφαλής Χορογραφίας: Μαρία Ζαχαρίου Καραπίττα.

Πολιτιστικό Φεστιβάλ Κιτίου. Διοργανωτές: Κοινοτικό Συμβούλιο Κιτίου. Πολιτιστικός Όμιλος “Αρχάγγελος Κιτίου”.

Πλατεία Παναγίας Αγγελόκτιστης  Ώρα: 21:00. Είσοδος Ελεύθερη

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Εκδήλωση στη Λάρνακα εις μνήμη Χάρη Κυριακίδη και ανακοίνωση δράσεων του Harris Kyriakides Foundation

SkalaTimes Πραγματοποιήθηκε το χθές το απόγευμα εκδήλωση εις μνήμη Χάρη Κυριακίδη.Στην εκδήλωση, στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, παρόντες στην κατάμεστη αίθουσα: ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας,

error: Content is protected !!