«Μαρίνα Λάρνακας, το φιλόδοξο έργο με Κυπριακή ταυτότητα», η Κύπρος όλη μιλά για τη Μαρίνα της Λάρνακας

SkalaTimes Team

«Μαρίνα Λάρνακας, το φιλόδοξο έργο με Κυπριακή ταυτότητα», με αυτό το τίτλο παρουσίασε τη Μαρίνα Λάρνακας, σε τετρασέλιδο αφιέρωμα, το χθεσινό τεύχος του περιοδικού ΜΑΝ (που κυκλοφορούσε μαζί με την Κυριακάτικη «Κ»).

Μέσα από το τετρασέλιδο αφιέρωμα, ο συντάκτης Πάρης Δημητριάδης, γράφει στην εισαγωγή του «Με κυπριακή ταυτότητα και παραδοσιακό χαρακτήρα το φιλόδοξο έργο δισεκατομμυρίων που αναμένεται να μεταμορφώσει ολιστικά την πόλη της Λάρνακας. Με εκτιμώμενη αξία γύρω στα 1,2 δισεκατομμύρια, το γιγαντιαίο project που συμπεριλαμβάνει την από κοινού ανάπτυξη του λιμανιού και της Μαρίνας της Λάρνακας χαρακτηρίζεται ως η μεγαλύτερη επένδυση που έχει γίνει στην ιστορία της κυπριακής Δημοκρατίας και αναμένεται να αλλάξει οριστικά την σημερινή εικόνα και φυσιογνωμία της παραθαλάσσιας πόλης».

Ο συντάκτης συνεχίζει «σύμφωνα με την κοινοπραξία  Kition Ocean Holdings Ltd,  που έχει αναλάβει επίσημα την διαχείριση του έργου, το έργο θα κινηθεί πολύ διαφορετικά από παρόμοια πρότζεκτ, αφού σκοπός, σύμφωνα με τους ιθύνοντες, είναι να δημιουργηθούν υποδομές που θα προβάλλουν τον τοπικό και παραδοσιακό χαρακτήρα της πόλης.
Σε αντίθεση λοιπόν με άλλα έργα τέτοιου βεληνεκούς που επί το πλείστον φιλοξενούν πολυεθνικές και ξένες εταιρείες, η Μαρίνα της Λάρνακας φιλοδοξεί να προσελκύσει τοπικού χαρακτήρα επιχειρήσεις που θα προβάλουν στοιχεία όπως τα ουζερί, οι κυπριακές ταβέρνες και παραδοσιακά υφάσματα της Επαρχίας, όπως τα περίφημα Λευκαρίτικα. Αυτό δήλωσε τουλάχιστον ο ίδιος ο CEO της Kition Ocean Holdings Ltd, Πάνος Αλεξάνδρου, στο περιθώριο πρόσφατης παρουσίασης του έργου που είχε γίνει στην δημοτική πινακοθήκη της Λάρνακας. Το πρότζεκτ που αναμένεται να μεταμορφώσει άπαξ δια παντός την πόλη που διαχρονικά θεωρούνταν ως το πιο παραμελημένο αστικό κέντρο της Κύπρου πρόκειται να ολοκληρωθεί σε τέσσερις φάσεις που έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν σε βάθος δωδεκαετίας».

Στη συνέχεια το τετρασέλιδο αφιέρωμα αναφέρεται στην ολιστική ανάπτυξη της πόλης, στα τρία πανεπιστήμια μεταξύ Μαρίνας και λιμανιού, στο ότι η Κύπρος θα μετατραπεί σε τουριστικό προορισμό για yachting, στο ότι η Μαρίνα Λάρνακας δεν θα έχει καμία σχέση με την Μαρίνα της Αγίας Νάπας, στο master plan και τέλος στο ιδιωτικό νησί.

Σύμφωνα με το τετρασέλιδο αφιέρωμα : «Κατά την τελευταία φάση ανάπτυξης του έργου προβλέπεται να δημοσιευθεί ακόμη και ιδιωτικό νησί, που θα φιλοξενεί μία αποκλειστική κατοικία, προσβάσιμη με σκάφος ή αυτοκίνητο μέσω μίας στηριζόμενης γέφυρας από την προσήνεμη πλευρά του κυματοθραύστη».

Η Λάρνακα, επιτέλους, δεν είναι πλέον “ο φτωχός συγγενής”.
Η Λάρνακα ξεκίνησε να παίρνει όλα όσα της αξίζουν και γίνεται (θετικό) θέμα στα Παγκύπρια ΜΜΕ.

Οι σωστές ενέργειες και πυγμή του Δημάρχου Ανδρέα Βύρα, αλλά και το πνεύμα άριστης συνεργασίας που επικρατεί στο νυν Δημοτικό Συμβούλιο, έφεραν τα καλύτερα αποτελέσματα και σήμερα η Λάρνακα μπορεί να σχεδιάζει και να μιλά για καλύτερες μέρες.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

1 thought on “«Μαρίνα Λάρνακας, το φιλόδοξο έργο με Κυπριακή ταυτότητα», η Κύπρος όλη μιλά για τη Μαρίνα της Λάρνακας”

Comments are closed.

On Key

Related Posts

Η Ελευθερία του Τύπου στη Κύπρο διανύει την ζωή εν τάφω χωρίς να αναμένεται καμιά ανάσταση, τουλάχιστον στο εγγύς μέλλον

Παγκόσμια Ημέρα για την Ελευθερία του Τύπου Της Γιώτας ΔημητρίουΑρχισυντάκτρια SkalaTimes “Με απόφαση της UNESCO, για το έτος 2024, η επέτειος της 3ης Μαΐου είναι

Δευτέρα της Λαμπρής στην Ορόκλινη με διασκέδαση, παιχνίδια, μουσική διαγωνισμούς και δωρεάν φλαούνες και ποτό

Ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Ορόκλινης κύριος Νεόφυτος Φακοντής και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου διοργανώνουν ένα υπέροχο πρόγραμμα για τη Δευτέρα του Πάσχα, 6

error: Content is protected !!