Λιβάδια: Με επιτυχία στέφθηκε η παράσταση «Ανω κάτω (υπάρχουν και χειρότερα)» σε σκηνοθεσία Πέτρου Καρατζιά

SkalaTimes

Στα πλαίσια των Καλοκαιρινών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Δήμου Λιβαδιών το Θέατρο «Ανατροπές» παρουσίασε στην κατάμεστη Πλατεία Αγνοουμένων Αγίας Παρασκευής την Θεατρική Παράσταση «Άνω κάτω  (υπάρχουν και χειρότερα)» σε σκηνοθεσία Πέτρου Καρατζιά.

H παράσταση ανέβηκε την Τετάρτη 27 Ιουλίου και κέρδισε τις καλύτερες κριτικές και σχόλια του κόσμου.

Σε δηλώσεις του στο SkalaTimes ο σκηνοθέτης Πέτρος Καρατζιάς είπε: Πριν μιλήσουμε για την παράσταση να αναφέρουμε ότι το θέατρο «Ανατροπές» λειτουργεί εδώ και 13 χρόνια, ανεβάζει λαϊκές παραστάσεις, έχει ανεβάσει και έργα με κοινωνικό περιεχόμενο, όπως ενάντια στα ναρκωτικά, έργα νεανικά και παιδικά και πάντα προσεγγίζει την θεατρική τέχνη με την Αριστοφανική Τεχνική.
Η παράσταση της Τετάρτης ήταν προσαρμογή διαφόρων κειμένων τα οποία διασκευάσαμε και προσαρμόσαμε με την συνεργάτιδα μου και συν-ιδρύτρια του «Ανατροπές», Αναστασία Αντρέου.
Τα σχόλια μετά την παράσταση ήταν πολύ θετικά, διότι το έργο προσεγγίσει αναγνωρίσιμες και επίκαιρες καταστάσεις και μέσα από τους κώδικες της κωμωδίας παρακολουθούμε διογκωμένα, όπως πρέπει να είναι μια κωμική σατιρική παράσταση, τις περιπέτειες μια σύγχρονης οικογένειας που παλεύει κάτω από αντίξοες συνθήκες να αντεπεξέλθει στις σύγχρονες προκλήσεις που απαιτεί η κοινωνία μας.
Το έργο όμως έχει happy end και στο τέλος στέλνει ένα αισιόδοξο μήνυμα».

Με επιτυχία και φέτος οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Λιβαδιών

Στη παράσταση έπαιξαν οι ηθοποιοί:
Στέλλα Αλεξίου
Αναστασία Αντρέου
Φλώρα Παπαντωνίου
Άγγελος Αγγελής
Πάμπης Γκρίγκος
Πέτρος Καρατζιάς

Σκηνικά & μουσική επιμέλεια: Πέτρος Καρατζιάς, Αναστασία Αντρέου

Πέτρος Καρατζάς

Θέατρο ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ

Το θέατρο «ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ» με ιδρυτές τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Πέτρο Καρατζιά και τη συνεργάτιδα του Αναστασία Αντρέου, προσφέρει ανελλιπώς εδώ και δεκατρία (13) χρόνια κάνοντας πράξη τη θεατρική αποκέντρωση αφού λειτουργεί με έδρα τα Λιβαδιά Λάρνακας και περιοδεύει σε δήμους και κοινότητες σε όλη την ελεύθερη Κύπρο με πίστη στη σωστή καλλιτεχνική θεατρική πράξη.
Λειτουργεί χωρίς καμία κρατική χορηγία ή άλλη οικονομική βοήθεια, στην καλλιτεχνική δημιουργία και την εξέλιξη του πολιτισμού στον τόπο μας έχοντας παλέψει με κατεστημένα και παγιωμένες καταστάσεις στο χώρο του θεάτρου που δύσκολα ανατρέπονται.
Εμείς βασιζόμαστε μόνο στις δικές μας δυνάμεις, δίνοντας από το υστέρημα μας, έτσι ώστε  να μπορούμε να καταθέτουμε και εμείς τις δικές μας καλλιτεχνικές-θεατρικές προτάσεις με τις λαϊκές «αριστοφανικές» παραστάσεις που ανεβάζουμε και μέσω αυτών επικοινωνούμε με το κοινό. Κύριο στήριγμα μας είναι η αγάπη, το ζεστό χειροκρότημα και η αποδοχή της δουλειάς μας από τον κόσμο.


Ιστορικό Θεάτρου «ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ»
Έργα που ανέβασε το Θέατρο Ανατροπές, σε σκηνοθεσία Πέτρου Καρατζιά :
«Μικρός Πρίγκιπας» του Εξυπερύ (κλασσικό) 
«Ένα καπέλο γεμάτο βροχή» του Μ. Γκάτσο (κοινωνικό ) έργο σταθμός για το θέατρο Ανατροπές, μια παράσταση ενάντια στα ναρκωτικά και τις εξαρτησιογόνες ουσίες που παιζόταν για δυόμισι χρόνια,
«Οδυσσεβάχ» της Ξένιας Καλογεροπούλου (νεανικό), που κράτησε δύο χρόνια,
«Υποψήφιοι γαμπροί» (κωμωδία),
«Άλλην μας εδείξαν», του Αντρέα Αργυρίδη (κωμωδία),
«Ο Καραγκιόζης Φύλακας», του Νεοπτόλεμου Νεοπτολέμου (παιδικό-νεανικό) που κράτησε για δύο σεζόν (2013-2014),
«Ο Εφιάλτης της Κρίσης», του Νέαρχου Ιωάννου (κωμωδία)
«Ο Τζυπρής τζιαι το σόϊν του (κωμωδία) , σε κείμενο Πέτρου Καρατζιά- Αναστασίας Αντρέου,  «Θησαυροί της Κύπρου» (λαϊκό, κυπριακό-παραδοσιακό) της Μόνικας Βασιλείου, που κράτησε δύο σεζόν (2015-2016),
ακολουθήσαν τα έργα σε κείμενα Πέτρου Καρατζιά «Πουρέκκια με την Αναρήν» (κωμωδία) (καλοκαίρι 2015), «MIX GRILL.COM.CY»  (κωμωδία καλοκαίρι-  2016) , «ΞΑΝΑ ΜΑΖΙ – ΟÏ ΜΑΝΑ ΜΟΥ» ‘Hangover-s’ (κωμωδία καλοκαίρι 2017 ), «Προχωρήστε στο Διάδρομο»  (κωμωδία καλοκαίρι 2018), «Τρέλα το κούρεμα» (κωμωδία καλοκαίρι 2019),
και «The corporation-Η εταιρεία» (καλοκαίρι 2021) του Νέαρχου Ιωάννου.  
Η παράσταση του θεάτρου Ανατροπές για φέτος, 2022, είναι το έργο : «’Ανω Κάτω (υπάρχουν και χειρότερα)» σε κείμενα Πέτρου Καρατζά και Αναστασίας Αντρέου.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ακόμη μια βιβλιοπαρουσίαση για παιδιά στη Κοινοτική Βιβλίοθήκη Ορόκλινης με τη συγγραφέα Αικατερίνη Ζένιου

Αυτό το Σάββατο, η Παιδική Λέσχη Φιλαναγνωσίας της Βιβλιοθήκης του Κοινοτικού Συμβουλίου Ορόκλινης, φιλοξενεί την συγγραφέα Αικατερίνη Ζένιου, και μας παρουσιάζει διαδραστικά το παραμύθι “ΖΗΤΕΙΤΑΙ

error: Content is protected !!