Ανησυχίες για την αυταρχική στάση Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης στη Λάρνακα

Συνεχίζονται οι καταγγελίες για τον Διευθυντή Γυμνασίου στη Λάρνακα, ο οποίος προκαλεί και προβληματίζει με τις αυταρχικές συμπεριφορές του, με θύματα φυσικά τα παιδιά.
Από την άλλη, ενώ το Υπουργείο Παιδείας γνωρίζει εδώ και 2-3 χρόνια τα παράπονα και καταγγελίες, εντούτοις τηρεί σιγήν ιχθύος.
Κάποιοι κάνουν λόγο για «δυνατές πολιτικές πλάτες» που στηρίζουν τον Διευθυντή.
Υπενθυμίζουμε ότι οι απαράδεχτες συμπεριφορές του, με θύματα τους μαθητές, έχουν δημοσιευτεί σε τοπικά ΜΜΕ της Λάρνακας, αλλά και σε Παγκύπρια, από πέρσι.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΚΕΛ ΛΑΡΝΑΚΑΣ
Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας και καταγγέλλουμε για ακόμα μια φορά την επαναλαμβανόμενη αυταρχική, ρατσιστική στάση και συμπεριφορά του διευθυντή σχολείου μέσης εκπαίδευσης στη Λάρνακα, ο οποίος αρνήθηκε να παραδώσει το απολυτήριο σε μαθητή από τη Συρία και άλλους με πρόφαση το … κούρεμα τους. Αποτέλεσμα ήταν η διάλυση της τελετής.
Αυτή η στάση του διευθυντή δημιουργεί πολύ συχνά προβλήματα και γονείς διαμαρτύρονται για τη συγκάλυψη και την ανοχή που επιδεικνύει το αρμόδιο Υπουργείο και ο προϊστάμενος του.
Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στο συγκεκριμένο σχολείο είναι το εξής ερώτημα: Γιατί κρίθηκε αναγκαίο να κληθούν ιδιωτικοί φρουροί ασφάλειας σε μια τελετή αποφοίτησης; Ας απαντήσουν οι αρμόδιοι.
Καλούμε τον Υπουργό Παιδείας να ερευνήσει το περιστατικό και να αποδοθούν επιτέλους ευθύνες.
(29/6/2022)

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΣΙΟΥΡΤΙΔΗ
Δημοσιεύοντας το πιο κάτω που δόθηκε σε μαθητές του εν λόγω γυμνασίου, ο Βουλευτής Λάρνακας (ΑΚΕΛ) Ανδρέας Πασιουρτίδης έγραψε στον προσωπικό του Λογαριασμό στο Facebook:
«Υπερβολή στην εμφάνιση” μπορεί να θεωρηθεί και το να εμφανίζεται γυμνασιάρχης με συνοδεία ιδιωτικών φρουρών ασφαλείας σε τελετή αποφοίτησης παιδιών γυμνασίου.
Το επίκεντρο στις τελετές αποφοίτησης συνήθως είναι οι μαθητές και όχι οι διευθυντές. Στο Γυμνάσιο Πετράκη Κυπριανού στη Λάρνακα τα τελευταία χρόνια συμβαίνει το αντίστροφο».

Ακολουθούν σχόλια συνδημοτών μας όπως αυτά παρουσιάστηκαν κάτω από την ανάρτηση του βουλευτή Ανδρέα Πασιουρτίδη.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

ΔΗΣΥ για Βασιλικό: “Αναμένουμε από την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις αλλά και να αναλάβει τις ευθύνες της, έτσι ώστε ένα έργο ζωτικής σημασίας να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί”

Δήλωση Αντιπροέδρου και Βουλεύτριας, κ. Σάβιας Ορφανίδου για το τερματικό στο Βασιλικό Τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση

error: Content is protected !!