Η Λάρνακα της ντροπής και ο Υπουργός Παιδείας κ. Προδρόμου

SkalaTimes Team

Ενώ το Υπουργείο Παιδείας συνεχίζει να αδιαφορεί για το τι μέλλει γενέσθαι με το κτήριο του Διανέλλείου, ναρκομανείς το κάνουν στέκκι τους, σύριγγες, σκουπίδια και άλλες εικόνες ντροπής “κοσμούν” πλέον το κτήριο.
Οι εικόνες που εξασφάλισε το SkalaTimes δείχνουν ότι κάποιοι μένουν μέσα στο εγκαταλελειμμένο κτήριο.

Η πρόσφατη απόφαση του υπουργείου παιδείας να προχωρήσει σε κατασκευαστικές εργασίες στο πεπαλαιωμένο και γεμάτο προβλήματα κτήριο του Γυμνασίου Δροσιάς αντί να αναγείρει νέο σχολείο στο χώρο που κάποτε ήταν η Διανέλλειος Τεχνική Σχολή, προκάλεσε την οργή του Δημάρχου Λάρνακας, αλλά σίγουρα θα προκαλέσει και την οργή των Λαρνακέων όταν δουν τις πιο κάτω εικόνες ντροπής που κοσμούν σήμερα το κτήριο του Διανελλειου.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Δήμαρχος της Λάρνακας είχε πει : «Θεωρώ ότι είναι πολύ παράλογο να επενδυθούν από το κράτος τρία εκατομμύρια ευρώ για ένα Γυμνάσιο που βρίσκεται σε πάρα πολύ κακή κατάσταση και βρίσκεται σε τουρκοκυπριακή γη, με ό,τι κινδύνους συνεπάγεται αυτό το θέμα.  
Aντί να αξιοποιηθεί αυτή η τεράστια επένδυση του κράτους και της πόλης, αποφασίζεται να συντηρηθεί ένα Γυμνάσιο με πάρα πολλά προβλήματα και που βρίσκεται σε τουρκοκυπριακή γη. Θεωρώ ότι είναι παράλογο, ότι δεν έχει ίχνος λογικής αυτή η απόφαση και θα επιδιώξω, σε συνεννόηση με τους άλλους φορείς της πόλης, να συναντηθούμε με τον Υπουργό Παιδείας για το θέμα αυτό.
Oυσιαστική απόφαση για την αξιοποίηση της Διανελλείου Τεχνικής Σχολής δεν έχει ληφθεί και απ’ ότι φαίνεται δεν υπάρχει η πολιτική πρόθεση να γίνει κάτι τέτοιο, προκειμένου να λυθεί μια και καλή αυτό το μεγάλο θέμα για τη Λάρνακα, δηλαδή η ικανοποίηση της μεγάλης ανάγκης που φαίνεται ότι υπάρχει για την πόλη, για δημιουργία νέου Γυμνασίου. Υπολογίζουμε ότι γι’αυτό λήφθηκε η απόφαση να δοθούν τρία εκατομμύρια ευρώ για αναβάθμιση του Γυμνασίου Δροσιάς».

H απάντηση του Υπουργείου Παιδείας
Το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε ανακοίνωση μέσα από την οποία μας επιβεβαιώνει ότι για ακόμη μια φορά η Λάρνακα έχει μπει στο περιθώριο κι αυτό γνωστοποιείται με γνωστές ανακοινώσεις του τύπου «ναι μεν, αλλά». Για ακόμη μια φορά θυματοποιούν τη πόλη μας.
Η Ανακοίνωση:
«Ασχέτως της συμφωνίας που έγινε και υλοποιήθηκε για την απόκτηση του χώρου του Διανελλείου Γυμνασίου από το ΥΠΠΑΝ, δεν υπήρξε ποτέ πρόνοια στον προϋπολογισμό ούτε περιλαμβάνεται η ανέγερση σχολείου στο Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2022-24 (το οποίο συγκροτήθηκε προ καιρού).
Ο χώρος Διανελλείου Τεχνικής Σχολής πράγματι αποκτήθηκε και κατέχεται από το ΥΠΠΑΝ, όπως και πολλοί άλλοι παγκυπρίως, με σκοπό την ανέγερση σχολείου, ωστόσο ο σχεδιασμός για ανέγερση ενός σχολείου είναι απόφαση που θα πρέπει να ενταχθεί στον ευρύτερο προγραμματισμό, ο οποίος βασίζεται στις ανάγκες και τις προβλέψεις που γίνονται από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης του υπουργείου, σύμφωνα με τις διαδικασίες που ακολουθούνται γενικά», επομένως, δεν μπορεί να συσχετίζεται ούτε η απόφαση για απόκτηση του χώρου ούτε οι εργασίες για την ενδεικνυόμενη συντήρηση άλλου σχολείου με το αίτημα που διατυπώνεται για ανέγερση σχολείου στον συγκεκριμένο χώρο. Το γεγονός ότι στους μακροπρόθεσμους σχεδιασμούς του ΥΠΠΑΝ περιλαμβάνεται και ανέγερση σχολείου στον συγκεκριμένο χώρο του πρώην Διανέλλειου, δεν σημαίνει ότι δεν θα έπρεπε να αντιμετωπισθεί η επιτακτική ανάγκη για αναβάθμιση του Γυμνασίου Δροσιάς, που αποτελεί και δικαιολογημένο αίτημα όλων των εμπλεκόμενων φορέων».  

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

ΔΗΣΥ για Βασιλικό: “Αναμένουμε από την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις αλλά και να αναλάβει τις ευθύνες της, έτσι ώστε ένα έργο ζωτικής σημασίας να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί”

Δήλωση Αντιπροέδρου και Βουλεύτριας, κ. Σάβιας Ορφανίδου για το τερματικό στο Βασιλικό Τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση

error: Content is protected !!