Αβέρωφ Νεοφύτου: «Βρίσκομαι στην Αμμόχωστο για την πατρίδα μου και όχι για τις προεδρικές εκλογές» / ΑΚΕΛ: «Το Βαρώσι δεν είναι ντεκόρ για την προεκλογική του Αβέρωφ Νεοφύτου»

SkalaTimes

Αβέρωφ Νεοφύτου: Εάν χαθεί το Βαρώσι, θα χαθεί η Κύπρος – Στην περίκλειστη πόλη ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ

O υποψήφιος ΠτΔ και Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου ξεναγήθηκε σε κατεχόμενα σπίτια και ξενοδοχεία στην περίκλειστη πόλη των Βαρωσίων συνοδευόμενος από βουλευτές της επαρχίας, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αμμοχώστου, εκπροσώπους του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αμμοχώστου, αλλά και πολίτες.
Ο υποψήφιος ΠτΔ τόνισε πως «Εάν χαθεί το Βαρώσι, “θα χαθεί η Κύπρος”, ενώ Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, τα παιδιά και τα εγγόνια τους δεν θα έχουν κανένα μέλλον».
Ο κ. Αβέρωφ μέσα από την επίσκεψη του διαπίστωσε την έξαρση του τουρκικού αναθεωρητισμού και της προκλητικότητας. Απεύθυνε έκκληση προς όλους να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειες για κινητοποίηση του διεθνούς παράγοντα, ενώ κάλεσε τους Τουρκοκύπριους να σταματήσουν το έγκλημα και να κλείσουν την πόρτα προς τη λεηλασία της Αμμοχώστου, ανοίγοντας δρόμο για λύση του Κυπριακού, καθώς αργά ή γρήγορα θύματα της κατάστασης θα είναι και οι ίδιοι.
Ερωτηθείς αναφορικά με τον χαρακτηρισμό “πυροτέχνημα” που απέδωσαν κυβερνώντες για τα τεκταινόμενα στο Βαρώσι, ο κύριος Νεοφύτου απάντησε ότι βρίσκεται στην Αμμόχωστο για την πατρίδα του και όχι για τις προεδρικές εκλογές.

Σκληρό σχόλιο από ΑΚΕΛ: «Το Βαρώσι δεν είναι ντεκόρ για την προεκλογική του Αβέρωφ Νεοφύτου»

Την επίσκεψη του κ. Νεοφύτου στην κατεχόμενη Αμμόχωστο σχολίασε το ΑΚΕΛ μέσω του Εκπροσώπου Τύπου του  κόμματος, κ. Γιώργου Κουκουμά.
«Η χθεσινή επίσκεψη Αβέρωφ Νεοφύτου στο Βαρώσι θύμισε τους παλαιότερους θεατρινισμούς του στα πρατήρια καυσίμων. Το Βαρώσι όμως δεν είναι ντεκόρ για την προεκλογική του Αβέρωφ Νεοφύτου. Δεν προσφέρεται για λαϊκισμούς το Βαρώσι γιατί η νέα λεηλασία που υφίσταται από την κατοχική δύναμη είναι αλάτι στις πληγές του προσφυγικού κόσμου και νέο έγκλημα διαρκείας», σχολίασε το ΑΚΕΛ δια του εκπροσώπου Τύπου του Κόμματος, κ. Γιώργου Κουκουμά.
«Αν θέλει να πει κάτι για την Αμμόχωστο ο Αβέρωφ Νεοφύτου ας απολογηθεί στους Αμμοχωστιανούς για τις δηλώσεις του, τον Αύγουστο του 2020. Τότε που δήλωνε ότι «δεν ανησυχεί», που προέβλεπε εξελίξεις μέχρι τον Οκτώβριο και έκανε κι εκτιμήσεις μάλιστα ότι δεν θα συνεχίσουν οι τουρκικές προκλήσεις στα Βαρώσια», τονίζει ο κ. Κουκουμάς.
«Τα ίδια βέβαια έλεγε και ο Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος θεωρούσε ότι οι απειλές της κατοχικής δύναμης για την Αμμόχωστο ήταν επικοινωνιακά πυροτεχνήματα».
«Όταν οι δύο συναγερμικοί υποψήφιοι δεν μπορούν να εκτιμήσουν την κατάσταση, πώς αναμένει κανείς να δρούσαν ή να δράσουν για να αποτρέψουν τους σχεδιασμούς της Άγκυρας; Πώς θα μπορούσε κανείς να τους εμπιστευτεί την τύχη του Κυπριακού και της ίδιας της Κύπρου, όταν αποτυγχάνουν να προβαίνουν σε ορθές εκτιμήσεις;», διερωτάται ο κ. Κουκουμάς.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Η Ελευθερία του Τύπου στη Κύπρο διανύει την ζωή εν τάφω χωρίς να αναμένεται καμιά ανάσταση, τουλάχιστον στο εγγύς μέλλον

Παγκόσμια Ημέρα για την Ελευθερία του Τύπου Της Γιώτας ΔημητρίουΑρχισυντάκτρια SkalaTimes “Με απόφαση της UNESCO, για το έτος 2024, η επέτειος της 3ης Μαΐου είναι

Δευτέρα της Λαμπρής στην Ορόκλινη με διασκέδαση, παιχνίδια, μουσική διαγωνισμούς και δωρεάν φλαούνες και ποτό

Ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Ορόκλινης κύριος Νεόφυτος Φακοντής και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου διοργανώνουν ένα υπέροχο πρόγραμμα για τη Δευτέρα του Πάσχα, 6

error: Content is protected !!