Προληπτικό Έλεγχο της Σχολικής Ετοιμότητας για τα παιδιά που πρόκειται να φοιτήσουν φέτος στην Α’ Δημοτικού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο κ. Ανδρέας Γ. Δημητρίου, Εγγεγραμμένος Εκπαιδευτικός/Σχολικός Ψυχολόγος θα πραγματοποιήσει και φέτος Προληπτικό Έλεγχο της Σχολικής Ετοιμότητας για τα παιδιά που πρόκειται να φοιτήσουν φέτος στην Α’ Δημοτικού.

Η χρησιμότητα της «Δοκιμασίας Σχολικής Ετοιμότητας Α΄ ΤΕΣΤ»
Στην Ελλάδα και στην Κύπρο σήμερα, το μοναδικό κριτήριο για την εγγραφή του παιδιού στην Α’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου είναι η χρονολογική ηλικία του. Οι ειδικοί επιστήμονες γνωρίζουν ότι η συμπλήρωση της ηλικίας και μόνο δεν αρκεί για την ομαλή φοίτηση στην Α’ τάξη. Όπως είναι γνωστό, κάθε παιδί έχει το δικό του ρυθμό ανάπτυξης.

Τι είναι η «Δοκιμασία Σχολικής Ετοιμότητας»
Είναι ένας απλός και γρήγορος έλεγχος που απευθύνεται σε παιδιά 5-6 ετών. Ελέγχει κατά πόσο το παιδί έχει τις απαραίτητες ικανότητες και την ωριμότητα που χρειάζεται για να παρακολουθήσει με επιτυχία και χωρίς δυσκολίες το Δημοτικό σχολείο. Έχει σταθμιστεί σε Ελληνικό πληθυσμό και προτάθηκε από την Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία να γίνεται προληπτικά σε όλα τα φυσιολογικά παιδιά πριν φοιτήσουν στην Α ΄ Δημοτικού, όπως γίνεται και σε όλες τις οργανωμένες χώρες της Ευρώπης και ΗΠΑ. Η Δοκιμασία Α’ ΤΕΣΤ βαθμολογείται μόνο σε Ηλεκτρονικό Υπολογιστή μειώνοντας έτσι σημαντικά το υποκειμενικό στοιχείο του εξεταστή.

Τι μπορούμε να προλάβουμε
Με το Α’ ΤΕΣΤ μπορούμε να προλάβουμε μαθησιακές δυσκολίες, οι οποίες είναι δυνατό να οφείλονται σε αδιάγνωστες δυσκολίες στη σύνθετη σκέψη, την κρίση, την ομιλία, τους λεπτούς χειρισμούς, τη συμπεριφορά, την υπερκινητικότητα και την προσοχή.

Κόστος Συμμετοχής:
Το κόστος της δοκιμασίας ανέρχεται μόνο στα 50 ευρώ και θα γίνει στο χώρο του ειδικού, από τον κ. Ανδρέα Γ. Δημητρίου, Εγγεγραμμένο Εκπαιδευτικό/Σχολικός Ψυχολόγο στις ημερομηνίες που εσείς θέλετε. Η τιμή περιλαμβάνει τη συνάντηση με το παιδί και την έκθεση αποτελεσμάτων. Για επιπλέον καθοδήγηση των γονέων μπορεί να γίνει συνάντηση με το κόστος των 40 ευρώ.

Αξίζει να αναφερθεί πως στη συνάντηση με το παιδί θα γίνει χορήγηση Α’ Τεστ και τεστ νοημοσύνης.
Αν επιθυμείτε να γίνει η «Δοκιμασία Σχολικής Ετοιμότητας Α΄Τεστ» στο παιδί σας παρακαλώ όπως τηλεφωνήσετε στο 99299300 για διευθέτηση ραντεβού.


Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Συνέντευξη Ευανθία Σάββα Υποψήφια Αντιδήμαρχος Αραδίππου: “Για μένα το κάθε αξίωμα, η κάθε πολιτική θέση, είναι θέση ευθύνης και προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο”

Αντιλαμβάνομαι ότι ένας δημοσιογράφος πρέπει να κρατά μία ουδέτερη στάση σε πράγματα και καταστάσεις που παρουσιάζει. Η πραγματικότητα όμως είναι, πως με την Ευανθία Σάββα

error: Content is protected !!