Πρόταση Νόμου του ΑΚΕΛ για ποινικοποίηση του εκφοβισμού (bullying)

Της Γιώτας Δημητρίου

Κατατέθηκε στις 14 Απριλίου 2022, στην Ολομέλεια της Βουλής, Πρόταση Νόμου του ΑΚΕΛ για ποινικοποίηση του εκφοβισμού (bullying).

Όπως έχει γράψει σε ανάρτηση του ο Βουλευτής Λάρνακας κ. Ανδρεάς Πασιουρτίδης, «η πρόταση αυτή εντάσσεται στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το ΑΚΕΛ και αποτελεί την απαρχή για τη διαμόρφωση μια νέας σύγχρονης, ολοκληρωμένης και αποτελεσματικής νομοθεσίας για το φαινόμενο του εκφοβισμού (bullying)».

Μετά και το θάνατο του Παναγιώτη στους Τρούλους, το bullying σε οποιαδήποτε μορφή του (λεκτική, σωματική, κ.α) δεν είναι αποδεκτό από την κοινωνία της Κύπρου και ούτε πρέπει να αντιμετωπίζεται επιπόλαια.
Τα σχολεία, οι εκπαιδευτικοί, το σύστημα γενικότερα, αδυνατούσε μέχρι στιγμής να βάλει ένα δυναμικό τέλος σε αυτό τον εφιάλτη που ΒΑΣΑΝΙΖΕΙ εκατοντάδες παιδιά (πολλά περιστατικά φτάνουν κοντά μας εδώ και χρόνια από τη μέρα δημιουργίας του SkalaTimes σε περιστατικά στα σχολεία της πόλης και επαρχίας Λάρνακας, δημόσια και ιδιωτικά).
Το SkalaTimes χαιρετίζει την πρόταση νόμου που έχει καταθέσει το ΑΚΕΛ και πιστεύουμε πως είναι ένα πολύ σοβαρό βήμα για να ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για τους bullies.

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Γίνεται πόλος έλξης για επενδύσεις στον τουρισμό η Λάρνακα-15 νέα ξενοδοχεία σε έξι χρόνια, έρχονται άλλα 25

Ευοίωνο όσο ποτέ άλλοτε προδιαγράφεται το μέλλον της Λάρνακας σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις σε τουριστικές αναπτύξεις, οι οποίες αναμένεται να βελτιώσουν και να αναβαθμίσουν

error: Content is protected !!