Τέσσερις μαθητές της ΑΑ Λάρνακας δημιουργούν τις μάσκες του αύριο με γνώμονα το καλό του καταναλωτή και του περιβάλλοντος

Andrew Michael, Αντζελίνα Ντάνιελς και Γιώργος Κυπρής

Η Αντζελίνα Ντάνιελς, η Κάρλα Κλεάνθους, ο Γιώργος Κυπρή και ο Andrew Michael, μαθητές της Αμερικάνικης Ακαδημίας Λάρνακας, μέσα στα πλαίσια του Junior Achievement Competition, δημιούργησαν την δική τους μάσκα για προστασία από τον κορωνοϊο, φτιαγμένη από κάνναβη.
Μια μάσκα που ωφελεί όχι μόνο τους ανθρώπους, αλλά και το περιβάλλον.
Μέσα από έρευνα, σκληρή δουλειά και προσήλωση στο στόχο τους, η ομάδα των 4 παιδιών κατάφερε να δημιουργήσει μια μάσκα που ωφελεί τον καταναλωτή και συνάμα προστατεύει το περιβάλλον και όχι μόνο.
Με ιδιαίτερη χαρά το SkalaTimes συνομίλησε μαζί με την ομάδα των τεσσάρων έξυπνων και δραστήριων παιδιών.
Αν υπάρχει μια ελπίδα στο γκρίζο της εποχής μας, είναι τα παιδιά και οι έφηβοι, που με εξυπνάδα και ενσυναίσθηση δημιουργούν, με σκοπό ένα καλύτερο αύριο.
«Οι συνηθισμένες μάσκες που φοράνε οι περισσότεροι χρειάζονται 450 χρόνια για να απορροφηθούν από το περιβάλλον, άρα αντιλαμβάνεστε πόση ζημιά κάνουμε στο περιβάλλον, στη μάνα γη.  Επίσης οι μάσκες αυτές καταλήγουν στην θάλασσα ή στη ξηρά και τα ζώα τις θεωρούν τροφή, με αποτέλεσμα να δηλητηριάζονται και να πεθαίνουν. Είναι απίστευτη η περιβαλλοντική ζημιά που έχει γίνει τα τελευταία δύο χρόνια στο πλανήτη μας, εξαιτίας της χρήσης των συνηθισμένων μασκών.
Η δική μας μάσκα σε 6 μήνες μπορεί να απορροφηθεί από το περιβάλλον, γιατί είναι φυσική, φτιαγμένη από κάνναβη και όπως ανέφερα είναι φιλική και για τα ζώα και για το περιβάλλον»,
μας λέει η Αντζελίνα Ντάνιελς.
Περισσότερα στην πιο κάτω συνέντευξη.

Αντζελίνα Ντάνιελς και Κάρλα Κλεάνθους

SkalaTimes

Μέσα σε ποια πλαίσια γεννήθηκε η ιδέα αυτού του Project;
Αντζελίνα Ντάνιελς:
Η μητέρα της Κάρλας είναι Πρόεδρος του Cannabis Association Cyprus η οποία μας εξήγησε τις πολλαπλές χρήσεις της κάνναβης στην καθημερινότητα μας.  Συζητώντας λοιπόν με την Κάρλα μας γεννήθηκε η ιδέα να δημιουργήσουμε μάσκες φτιαγμένες από κάνναβη, αφού είναι ένα υλικό που γεννιέται από τη γη. Το μελετήσαμε και κάπως έτσι ήταν το έναυσμα.

Όμως η ιδέα αρχικά ήταν για να δημιουργήσετε κάτι για ένα διαγωνισμό που γίνεται κάθε χρόνο στο σχολείο σας, ναι;
Αντζελίνα Ντάνιελς: Ναι, για το διαγωνισμό επιχειρηματικότητας Junior Achievement.
Το συζητήσαμε ως ομάδα με τους συντονιστές/εκπαιδευτικούς του προγράμματος και προχωρήσαμε με ενθουσιασμό στην υλοποίηση της ιδέας. Η ομάδα μας αποτελείται από 4 άτομα τα οποία ανάλαβαν διάφορους ρόλους για τον διαγωνισμό αυτό.

Nα πούμε δυο λόγια για το Junior Achievement Competition;
Γιώργος Κυπρή:
Είναι ένας θεσμός που βοηθά τους μαθητές να εργαστούν ως ομάδες, να δημιουργήσουν ένα νέο προϊόν, να δημιουργήσουν τη δική τους εταιρεία, να αποκτήσουν γνώσεις γύρω από την δημιουργία δικής τους εταιρείας και οι νικητές να εκπροσωπήσουν την Κύπρο στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό.
Τα εφόδια που παίρνει κανείς μέσα από την εμπλοκή του στον διαγωνισμό αυτό είναι σημαντικά και για την μετέπειτα πορεία του, ως φοιτητής ή επαγγελματίας.

Ποιοι αποτελούν την  ομάδα;
Andrew Michael: Η ομάδα μας αποτελείται από τέσσερα άτομα. Δύο μαθήτριες και δύο μαθητές της ΑΑ Λάρνακας. Εγώ είμαι ο Andrew Michael, είμαι υπεύθυνος για τα ΜΚΔ της εταιρείας μας (CMO/COO),  η Αντζελίνα Ντάνιελς είναι η Yπεύθυνη των πωλήσεων (CEO), ο Γιώργος Κυπρής είναι Υπεύθυνος των Οικονομικών (CFO) και η Κάρλα Κλεάνθους είναι υπεύθυνη για την παραγωγή και εισαγωγή του υφάσματος (CPO/CΤΟ).

Φαντάζομαι χρειάστηκε αρκετή έρευνα για να προχωρήσετε στο project αυτό;
Andrew Michael: Ναι, έγινε αρκετή έρευνα. Ρωτήσαμε αρκετό κόσμο, πόσο συχνά χρησιμοποιούν τη μάσκα και πόσο συχνά την πλένουν. Μέσα από την έρευνα, ψάξαμε τις τιμές, πόσο συχνά αλλάζουν τις μάσκες τους, και πολλές άλλες πληροφορίες που μας βοήθησαν να φτιάξουμε ένα προϊόν που να συμφέρει στον καταναλωτή και να προστατεύει τον πλανήτη μας.

Να περιγράψουμε λίγο αυτή την ιδιαίτερη μάσκα που έχετε δημιουργήσει;
Αντζελίνα Ντάνιελς:
Οι μάσκες μας είναι φιλικές προς το περιβάλλον και τα ζώα.
Nα αναφέρουμε ότι οι συνηθισμένες μάσκες που φοράνε οι περισσότεροι, χρειάζονται 450 χρόνια για να απορροφηθούν από το περιβάλλον, άρα αντιλαμβάνεστε πόση ζημιά κάνουμε στο περιβάλλον, στη μάνα γη.  Επίσης οι μάσκες αυτές καταλήγουν στην θάλασσα ή στη ξηρά και τα ζώα τις περνάνε για τροφή, με αποτέλεσμα να δηλητηριάζονται και να πεθαίνουν. Είναι απίστευτη η περιβαλλοντική ζημιά που έχει γίνει στον πλανήτη μας τα τελευταία δύο χρόνια που χρησιμοποιούμε αυτές τις μάσκες!
Η δική μας μάσκα σε 6 μήνες μπορεί να απορροφηθεί από το περιβάλλον γιατί είναι φυσική, φτιαγμένη από κάνναβη και όπως ανέφερα είναι φιλική και για τα ζώα και για το περιβάλλον.

Η δική σας μάσκα πόσο στοιχίζει;
Γιώργος Κυπρή:
Η δική μας στοιχίζει €3.95.

Να διευκρινίσουμε ότι η κάνναβης που χρησιμοποιείτε είναι νόμιμη.
Γιώργος Κυπρή:
Φυσικά, χρησιμοποιούμε νόμιμη κάνναβη και είχαμε βοήθεια και από τη μητέρα της Κάρλας η οποία όπως αναφέραμε είναι η Πρόεδρος του Cannabis Association Cyprus, που παράλληλα είναι και νομικός. Μέσα από αρκετή έρευνα, καταλήξαμε σε αυτό το υλικό διότι προσφέρει την ευκαιρία να την πλένεις την μάσκα και να την ξαναχρησιμοποιείς. Είναι ιδανικό για όλους τους τύπους δέρματος και είναι φιλική στο περιβάλλον και στα ζώα.

Το σχολείο σας πόσο σας έχει βοηθήσει με το Project αυτό;
Γιώργος Κυπρή:
Το σχολείο μας βοήθησε ως ομάδα να καταλήξουμε στην ιδέα που υλοποιήσαμε, αλλά ταυτόχρονα μας άφησαν να πάρουμε τις δικές μας πρωτοβουλίες και αποφάσεις.
Όταν χρειαστούμε βοήθεια είναι δίπλα μας, αλλά ένας από τους σκοπούς αυτού του προγράμματος είναι να μάθουμε να δημιουργούμε μόνοι μας το δικό μας προϊόν και να εργαζόμαστε πάνω σε αυτό. Άρα, το σχολείο μας βοηθάει μέχρι ενός σημείου, αλλά παράλληλα μας αφήνει να εργαστούμε ανεξάρτητα.

Η Διευθύντρια της ΑΑ, η κ. Μιχαηλίδου, είναι shareholder στο project σας, όπως έχουμε δει στα ΜΚΔ σας. Τι σημαίνει αυτό;
Andrew Michael:
Σημαίνει ότι έχει επενδύσει ένα ποσό στην επιχείρηση μας, ως μέτοχος, δείχνοντας εμπιστοσύνη στο προϊόν μας. Ένα μέρος των κερδών μας θα της αναλογεί ως μέρισμα.

Η Αντζελίνα Ντάνιελς μαζί με την Διευθύντρια της ΑΑ Λάρνακας κ. Μιχαηλίδου

Αλήθεια, ποιος είναι ο σκοπός σας μέσα από αυτό το Project;
Andrew Michael:
Σίγουρα ένας από τους σκοπούς μας είναι να ενημερώσουμε τον κόσμο γύρω από τη κάνναβη, διότι αρκετός κόσμος έχει λανθασμένη αντίληψη για την κάνναβη. Να καταλάβει ο κόσμος τα οφέλη της κάνναβης και πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί και να αξιοποιηθεί, όχι μόνο στην ιατρική, αλλά και σε άλλους τομείς.
Στο μέλλον θέλουμε να προχωρήσουμε και σε δημιουργία άλλων προϊόντων φτιαγμένα από κάνναβη.

Πώς μπορούν οι αναγνώστες μας να βοηθήσουν στο Project σας;
Αντζελίνα Ντάνιελς:
Nα ενημερωθούν για το προϊόν μας, να αντιληφθούν τα οφέλη από μια τέτοια μάσκα. Οφέλη όχι μόνο για τους ίδιους, αλλά και για το περιβάλλον και φυσικά να αγοράσουν την μάσκα μας η οποία όπως αναφέραμε πωλείται στην τιμή των €3.95, πλένεται και ξαναχρησιμοποιείται.
Μπορούν να μας βρουν στα ΜΚΔ μας και στην ιστοσελίδα μας και να κάνουν τις παραγγελίες τους. 
Επίσης, εταιρείες μπορούν να στηρίξουν την επιχείρηση μας, αγοράζοντας μάσκες για το προσωπικό τους πάνω στις οποίες μπορεί να προστεθεί το όνομα τους ή το λογότυπο.
Θέλω να τονίσω αυτό που έχει αναφέρει ο Andrew ότι ο κόσμος πρέπει να ενημερωθεί για τη  κάνναβη και τα οφέλη της και σε πόσους τομείς μπορεί να χρησιμοποιηθεί.
Επίσης θέλω να τονίσω ότι η μάσκα δεν είναι μόνο για προστασία από τον κορωνοϊό, αλλά και από τα καυσαέρια και την σκόνη, όπως γίνεται και σε άλλες χώρες.

Η ομάδα Hemp.cy

Είχατε δει και κάποιους δημάρχους όπου παρουσιάσατε τις μάσκες σας, ναι;
Andrew Michael:
Ναι, είχαμε συνάντηση με τον Δήμαρχο Λάρνακας και τον Δήμαρχο Αραδίππου. Παρουσιάσαμε το προϊόν μας και πήραμε πάρα πολύ καλά σχόλια.

Και μπορούν τα δημαρχεία ή τα κοινοτικά συμβούλια να αγοράσουν την μάσκα σας για το προσωπικό τους.
Andrew Michael:
Ναι, φυσικά.

  • Instagram: hemplus.cy
    Facebook: Hemp Plus
    Website: https://www.hemp-plus.com/


    Απαγορεύεται η αναδημοσίευση της συνέντευξης χωρίς τη γραπτή έγκριση του SkalaTimes


Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Δήμου Λάρνακας

ΕΚΘΕΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ Έκθεση της Τούλας Λιασή με τίτλο «Συγχρονίζοντας την Ιστορία» Διοργανωτής: Δήμος Λάρνακας Διάρκεια έκθεσης: 26 Απριλίου –  31 Ιουλίου 2024 Ώρες Λειτουργίας:

error: Content is protected !!