SkalaTimes Yesterplays: “D’ You Know What I Mean?” των Oasis

To SkalaTimes παρουσιάζει σήμερα στη Σαββατιάτικη στήλη του SkalaTimes YesterPlays το “D’You Know What I Mean?” των Oasis.

Κάτω από το βιντεάκι με το τραγούδι, λίγα λόγια για το τραγούδι.

(Οι Oasis δεν χρειάζονται συστάσεις, όποιος γνωρίζει ξένη μουσική τους γνωρίζει καλά).

Καλλιτέχνης: Oasis
Άλμπουμ: Be Here Now
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 1997
Υποψηφιότητες: Βρετανικό Μουσικό Βραβείο Καλύτερου βρετανικού βίντεο κλιπ

Το “D’You Know What I Mean?” είναι ένα τραγούδι του αγγλικού ροκ συγκροτήματος Oasis. Γραμμένο από τον Noel Gallagher, κυκλοφόρησε στις 7 Ιουλίου 1997 ως το πρώτο σινγκλ από το τρίτο τους άλμπουμ, Be Here Now (1997).

Το τραγούδι έφτασε στο νούμερο ένα στο UK Singles Chart, ήταν το τρίτο τραγούδι των Oasis που το κατάφερε αυτό. Το σινγκλ διεκδίκησε επίσης την πρώτη θέση στη Φινλανδία, την Ιρλανδία και την Ισπανία και έφτασε στην πρώτη πεντάδα στην Ιταλία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Νορβηγία και τη Σουηδία. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, πούλησε 162.000 αντίτυπα κατά την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του και 370.000 αντίτυπα μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Έχει πουλήσει 745.000 αντίτυπα στο Ηνωμένο Βασίλειο και ήταν το 12ο σινγκλ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις του 1997 εκεί. Τον Οκτώβριο του 2011, το NME το έβαλε στο νούμερο 77 της λίστας του “150 καλύτερα κομμάτια των τελευταίων 15 ετών”.

Μια επεξεργασμένη, remix και remastered έκδοση του τραγουδιού κυκλοφόρησε στις 14 Οκτωβρίου 2016 με τίτλο “D’You Know What I Mean? (NG’s 2016 Rethink)”. Η επανέκδοση αποτέλεσε μέρος της ευρύτερης επανέκδοσης του άλμπουμ Be Here Now για τον εορτασμό της 20ης επετείου του. Αυτή η νέα έκδοση προοριζόταν να αποτελέσει μέρος ενός remix ολόκληρου του άλμπουμ, αλλά ο Noel Gallagher έχασε το ενδιαφέρον του για το project και σταμάτησε μετά το πρώτο κομμάτι

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ακόμη μια βιβλιοπαρουσίαση για παιδιά στη Κοινοτική Βιβλίοθήκη Ορόκλινης με τη συγγραφέα Αικατερίνη Ζένιου

Αυτό το Σάββατο, η Παιδική Λέσχη Φιλαναγνωσίας της Βιβλιοθήκης του Κοινοτικού Συμβουλίου Ορόκλινης, φιλοξενεί την συγγραφέα Αικατερίνη Ζένιου, και μας παρουσιάζει διαδραστικά το παραμύθι “ΖΗΤΕΙΤΑΙ

error: Content is protected !!