Tο πρώτο εκπαιδευτικό συνέδριο που διοργανώνεται στην Κύπρο για τη ζωή και το έργο του Γιάνους Κόρτσακ / Το συνέδριο προσφέρεται δωρεάν

Η Ανεξάρτητη Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών (www.akida.info)διοργανώνει το διαδικτυακό συνέδριο «Η Παιδαγωγική του Σεβασμού», την Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2022 και ώρα 18:00, μέσω Microsoft Teams. Πρόκειται για το πρώτο εκπαιδευτικό συνέδριο που διοργανώνεται στην Κύπρο για τη ζωή και το έργο του Γιάνους Κόρτσακ.

Το συνέδριο προσφέρεται δωρεάν και είναι ανοικτό για όλες/όλους μέσω εγγραφής στον σύνδεσμο: www.tiny.cc/JKorczak.

Οδηγίες για την παρακολούθηση καθώς και πιστοποιητικό παρακολούθησης θα αποσταλούν στο email των συμμετεχουσών/συμμετεχόντων.

Εισηγητές του συνεδρίου είναι ο Γεώργιος Τσιάκαλος (Ομότιμος Καθηγητής Παιδαγωγικής ΑΠΘ) και ο Αντώνης Ζαρίντας (Δάσκαλος).

Γιάνους Κόρτσακ (1878-1942) ήταν πολωνοεβραίος ιατρός, παιδαγωγός, συγγραφέας και πρωτοπόρος ακτιβιστής υπέρ των δικαιωμάτων του παιδιού. Η Διεθνής Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού διαποτίστηκε σε μεγάλο βαθμό από τις ιδέες του. Ο Δρ Κόρτσακ, μια εμβληματική μορφή στον χώρο της παιδαγωγικής, αφιέρωσε όλη του τη ζωή -και τη ζωή του την ίδια εν τέλει- στα παιδιά, στηρίζοντάς τα με αξιοθαύμαστο αλτρουισμό και προωθώντας τα δικαιώματά τους. Τον Αύγουστο του 1942 οδηγήθηκε από τους Ναζί, μαζί με τα περίπου 200 παιδιά από το ορφανοτροφείο που ίδρυσε στη Βαρσοβία (Dom Sierot), στο στρατόπεδο εξόντωσης της Τρεμπλίνκα, όπου θανατώθηκαν όλοι μαζί στους θαλάμους αερίων. Λίγο πριν είχε αρνηθεί δύο φορές τη διαφυγή, αφού δεν ήθελε να αποχωριστεί τα παιδιά του. Η ζωή και το έργο του Γιάνους Κόρτσακ εμπνέουν κάθε άνθρωπο που αγαπά αληθινά τα παιδιά και αγωνίζεται για την ευημερία και τα δικαιώματά τους.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

ΔΗΣΥ για Βασιλικό: “Αναμένουμε από την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις αλλά και να αναλάβει τις ευθύνες της, έτσι ώστε ένα έργο ζωτικής σημασίας να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί”

Δήλωση Αντιπροέδρου και Βουλεύτριας, κ. Σάβιας Ορφανίδου για το τερματικό στο Βασιλικό Τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση

error: Content is protected !!