Τίποτα ανακοινώσιμο από Χριστοδουλίδη, από βδομάδας το ραντεβού Στέφανου-Νικόλα και οι προεκλογικοί ρυθμοί συνεχίζονται

SkalaTimes Team

Οι προεκλογικοί ρυθμοί συνεχίζονται, ενώ η  πολυαναμενόμενη συνάντηση του Γ.Γ του ΑΚΕΛ Στέφανου Στεφάνου με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο θα γίνει αρχές της επόμενης βδομάδας.
Η συνάντηση των δύο κομμάτων -που έχουν ξανασυνεργαστεί στο παρελθόν, θα είναι καθοριστική, σε μεγάλο βαθμό. Είτε θα δώσει το πράσινο φως για πιθανή συνεργασία ή το κόκκινο, για κανένα περιθώριο συνεργασίας.

Από την άλλη, ενώ όλοι αναμένουν τον Νίκο Χριστοδουλίδη να ανακοινώσει την υποψηφιότητα του, εντούτοις ο πρώην υπουργός συνεχίζει να τηρεί σιγήν ιχθύος, ενώ κάποιοι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να κατέβει ο Νίκος Χριστοδουλίδης ως υποψήφιος του ΔΗΣΥ και όχι ο Αβέρωφ.

Επιπλέον, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΛΦΑ: «κομματικές πηγές μας έλεγαν πως ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε με σαφήνεια πως ο ΔΗΣΥ έχει υποψήφιο, τον Αβέρωφ Νεοφύτου, τον οποίο στηρίζει και ο ίδιος, εντούτοις στη συνέχεια όταν ρωτήθηκε για το σενάριο υπαναχώρησης πήγε «κόντρα» σε εκείνο που ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ προσπαθεί να περάσει στην βάση του κόμματος το τελευταίο διάστημα. Ότι δηλαδή το κόμμα αλλά και ο ίδιος, δεν έχουν πλάνο β’ και πως θα δώσει τη δύσκολη όπως διαφαίνεται μάχη μέχρι τέλους. Συγκεκριμένα όταν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ερωτήθηκε κατά πόσο ο ίδιος θα εξακολουθήσει να στηρίζει τον Αβέρωφ Νεοφύτου σε περίπτωση που φαίνεται ότι δεν κερδίζει έδωσε την εξής απάντηση: «Αυτό είναι θέμα των συλλογικών οργάνων του κόμματος και του ιδίου του Προέδρου. Ο κ. Νεοφύτου είναι ένας πολιτικός με οξυδέρκεια, πολιτική κρίση αυξημένου βαθμού, εκείνοι θα αποφασίσουν, αν και κατά πόσο απαιτείται λόγω συνεργασιών να υπάρξει υπαναχώρηση. Αν παραδείγματος χάρη, τεθεί όπως ετέθη από το ΑΚΕΛ ότι ξέρετε οι πρόεδροι του κόμματος θα πρέπει να εξαιρεθούν μιας ενδεχόμενης συνεργασίας. Σε μια τέτοια περίπτωση στον ίδιο εναπόκειται και στα συλλογικά όργανα του κόμματος να αποφασίσουν. Αλλά αυτή τη στιγμή, εκείνο το οποίο γνωρίζω είναι ότι η παράταξη έχει υποψήφιο και αυτός είναι ο Αβέρωφ Νεοφύτου».

Θα κατέβει τελικά ο ΔΗΣΥ με Αβέρωφ ή θα κάνει την ανατροπή και θα κατέβει με Νίκο Χριστοδουλίδη;
Ή ο Χριστοδουλίδης θα κάνει το μεγάλο βήμα να κατέβει υποψήφιος χωρίς κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα δίπλα του (το ΑΚΕΛ έχει ήδη αποκλείσει μιαν οποιαδήποτε συνεργασία μαζί του).
Τα σενάρια όλα είναι πιθανά!

Σύντομα θα γνωρίζουμε.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Γίνεται πόλος έλξης για επενδύσεις στον τουρισμό η Λάρνακα-15 νέα ξενοδοχεία σε έξι χρόνια, έρχονται άλλα 25

Ευοίωνο όσο ποτέ άλλοτε προδιαγράφεται το μέλλον της Λάρνακας σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις σε τουριστικές αναπτύξεις, οι οποίες αναμένεται να βελτιώσουν και να αναβαθμίσουν

error: Content is protected !!