SkalaTimes YesterPlays “You Can’t Hurry Love” των The Supremes

To SkalaTimes παρουσιάζει σήμερα στη Σαββατιάτικη στήλη του SkalaTimes YesterPlays το “You can’t hurry love των The Supremes.

Κάτω από το βιντεάκι με το τραγούδι, λίγα λόγια για το τραγούδι και το συγκρότημα The Supremes.

Το “You Can’t Hurry Love” είναι ένα τραγούδι του 1966 που ηχογραφήθηκε αρχικά από τις The Supremes στην εταιρεία Motown. Γράφτηκε και παρήχθη από την ομάδα παραγωγής της Motown Holland–Dozier–Holland, το τραγούδι έφτασε στην κορυφή του τσαρτ σινγκλ ποπ των Ηνωμένων Πολιτειών Billboard, έγινε το κορυφαίο πέντε του Ηνωμένου Βασιλείου και έγινε το κορυφαίο 10 στο Αυστραλιανό Σινγκλ Τσαρτ.
Κυκλοφόρησε και κορυφώθηκε στα τέλη του καλοκαιριού και στις αρχές του φθινοπώρου το 1966.

Δεκαέξι χρόνια αργότερα, θα γινόταν νούμερο ένα επιτυχία στο Ηνωμένο Βασίλειο όταν ο Phil Collins ηχογράφησε ξανά το τραγούδι. Έφτασε στο νούμερο ένα στο UK Singles Chart για δύο εβδομάδες ξεκινώντας τον Ιανουάριο του 1983 και έφτασε στο νούμερο 10 στο Billboard Hot 100 των ΗΠΑ τον ίδιο μήνα.

Οι Supremes ήταν ένα αμερικάνικο γυναικείο συγκρότημα τραγουδιού και ένα από τα κορυφαία της Motown Records κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960.
Αρχικά δημιουργήθηκαν ως The Primettes στο Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν το 1959, οι Supremes ήταν οι πιο εμπορικά επιτυχημένες από τους Motown και το πιο επιτυχημένο αμερικανικό φωνητικό συγκρότημα, με 12 νούμερο ένα σινγκλ στο Billboard Hot 100.
Στο αποκορύφωμά τους στα μέσα της δεκαετίας του 1960, οι Supremes συναγωνίζονταν τους Beatles σε παγκόσμια δημοτικότητα και λέγεται ότι η ανακάλυψη τους έδωσε τη δυνατότητα στους μελλοντικούς αφροαμερικανούς μουσικούς R&B και σόουλ να επιτύχουν.
Το Billboard κατέταξε τους The Supremes ως τον 16ο καλύτερο καλλιτέχνη των Hot 100 όλων των εποχών.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Γίνεται πόλος έλξης για επενδύσεις στον τουρισμό η Λάρνακα-15 νέα ξενοδοχεία σε έξι χρόνια, έρχονται άλλα 25

Ευοίωνο όσο ποτέ άλλοτε προδιαγράφεται το μέλλον της Λάρνακας σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις σε τουριστικές αναπτύξεις, οι οποίες αναμένεται να βελτιώσουν και να αναβαθμίσουν

error: Content is protected !!