SkalaTimes YesterPlays “Time in a bottle” του Jim Croce

To SkalaTimes παρουσιάζει σήμερα στη Σαββατιάτικη στήλη του SkalaTimes YesterPlays το “Time in a bottle” του Jim Croce.

Κάτω από το βιντεάκι με το τραγούδι, λίγα λόγια για το τραγούδι και τον Jim Croce.

TIME IN A BOTLE
Το “Time in a Bottle” είναι ένα επιτυχημένο σινγκλ του τραγουδιστή Jim Croce. Ο Croce έγραψε τους στίχους αφού η σύζυγός του Ingrid του είπε ότι ήταν έγκυος, τον Δεκέμβριο του 1970.
Εμφανίστηκε στο ντεμπούτο του άλμπουμ του ABC το 1972 You Don’t Mess Around with Jim και εμφανίστηκε στην ταινία του ABC του 1973 που δημιουργήθηκε για την τηλεόραση She Lives!
Το ABC αρχικά δεν σκόπευε να κυκλοφορήσει το τραγούδι ως single αλλά όταν ο Κρότσε σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα τον Σεπτέμβριο του 1973, οι στίχοι του, που ασχολούνταν με τη θνησιμότητα και την επιθυμία να έχουμε περισσότερο χρόνο, είχαν ακόμη περισσότερη απήχηση.
Το τραγούδι έλαβε στη συνέχεια μεγάλο αριθμό airplay ως κομμάτι άλμπουμ και ζήτηση για μια ενιαία κυκλοφορία. Όταν τελικά κυκλοφόρησε έγινε η δεύτερη και τελευταία του επιτυχία στο Νο. 1.
Ήταν η τρίτη μεταθανάτια επιτυχία του Billboard νούμερο ένα μετά το “Sittin’ on the Dock of the Bay” του Otis Redding και ” Me and Bobby McGee” από την Janis Joplin.
Αφού το σινγκλ ολοκλήρωσε τη πορεία του στην κορυφή στις αρχές Ιανουαρίου 1974, το άλμπουμ You Don’t Mess Around with Jim έγινε Νο. 1 για πέντε εβδομάδες.
Το 1977, το “Time in a Bottle” χρησιμοποιήθηκε ως τίτλος για ένα άλμπουμ συλλογής των ερωτικών τραγουδιών του Croce.

ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ
If I could save time in a bottle
The first thing that I’d like to do
Is to save every day ’til eternity passes away
Just to spend them with you

If I could make days last forever
If words could make wishes come true
I’d save every day like a treasure, and then
Again, I would spend them with you

But there never seems to be enough time
To do the things you want to do once you find them

I’ve looked around enough to know
That you’re the one I want to go through time with

If I had a box just for wishes
And dreams that had never come true
The box would be empty
Except for the memory of how they were answered by you

But there never seems to be enough time
To do the things you want to do once you find them

I’ve looked around enough to know
That you’re the one I want to go through time with

JIM CROCE
Ο  Jim Croce ήταν Αμερικανός τραγουδιστής. Μεταξύ 1966 και 1973, κυκλοφόρησε πέντε στούντιο άλμπουμ και πολλά σινγκλ. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο Croce  έκανε μια σειρά από περίεργες δουλειές για να πληρώσει λογαριασμούς ενώ συνέχισε να γράφει, να ηχογραφεί και να εκτελεί συναυλίες. Αφού δημιούργησε μια συνεργασία με τον τραγουδοποιό και κιθαρίστα Maury Muehleisen, η περιουσία του άλλαξε στις αρχές της δεκαετίας του 1970. Η αναγνώριση του ήρθε το 1972. Το τρίτο του άλμπουμ, You Don’t Mess Around with Jim, πήρε τρία σινγκλ στα charts, συμπεριλαμβανομένου του “Time in a Bottle”, το οποίο έφτασε στο Νο. 1 μετά τον θάνατό του. Το επόμενο άλμπουμ, Life and Times, περιείχε το τραγούδι “Bad, Bad Leroy Brown”, το οποίο ήταν η μόνη Νο. 1 επιτυχία που είχε κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Στις 20 Σεπτεμβρίου 1973, στο απόγειο της δημοτικότητάς του και μία ημέρα πριν από την κυκλοφορία του πρώτου σινγκλ του πέμπτου άλμπουμ του, I Got a Name, ο Croce και πέντε άλλοι πέθαναν σε αεροπορικό δυστύχημα.

Η μουσική του συνέχισε να κυκλοφορεί στα chart καθ’ όλη τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970 μετά τον θάνατό του. Η σύζυγος του Croce, Ingrid Croce, ήταν η σύντροφός του στη σύνθεση τραγουδιών. Συνέχισε να γράφει και να ηχογραφεί μετά τον θάνατό του και ο γιος τους A. J. Croce έγινε τραγουδιστής τη δεκαετία του 1990.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Γίνεται πόλος έλξης για επενδύσεις στον τουρισμό η Λάρνακα-15 νέα ξενοδοχεία σε έξι χρόνια, έρχονται άλλα 25

Ευοίωνο όσο ποτέ άλλοτε προδιαγράφεται το μέλλον της Λάρνακας σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις σε τουριστικές αναπτύξεις, οι οποίες αναμένεται να βελτιώσουν και να αναβαθμίσουν

error: Content is protected !!