Στην Κύπρο η δικαστής Στάλω Χατζηγιάννη απορρίπτει αίτημα 64 πολιτών με την οποία αμφισβητούσαν τη νομιμότητα διαταγμάτων για απαγόρευση εισόδου σε χώρους, χωρίς την κατοχή πιστοποιητικού εμβολιασμού, στην Νέα Υόρκη ο δικαστής Thomas Rademaker απέρριψε την εντολή της Κυβερνήτριας Kathy Hochul για υποχρεωτική μάσκα

SkalaTimes Team

Στην Κύπρο η δικαστής Στάλω Χατζηγιάννη απορρίπτει αίτημα 64 πολιτών με την οποίο αμφισβητούσαν τη νομιμότητα διαταγμάτων για απαγόρευση εισόδου σε χώρους, χωρίς την κατοχή πιστοποιητικού εμβολιασμού, την ίδια ώρα, στην Νέα Υόρκη ο δικαστής Thomas Rademaker απέρριψε την εντολή της Κυβερνήτριας Kathy Hochul για υποχρεωτική μάσκα.

H Κυβερνήτρια Kathy Hochul

Ενώ σήμερα στην Κύπρο η είδηση είναι ότι «Δικαστήριο Λευκωσίας: Απέρριψε αίτημα 64 πολιτών με την οποίο αμφισβητούσαν τη νομιμότητα διαταγμάτων για απαγόρευση εισόδου σε χώρους, χωρίς την κατοχή πιστοποιητικού εμβολιασμού» και συγκεκριμένα τη σημαντική αυτή απόφαση πήρε η Πρόεδρος του Επ. Δικαστηρίου Λευκωσίας  κ. Στάλω Χατζηγιάννη, σε ένα παράλληλο σύμπαν, στην Νέα Υόρκη, o δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Νέας Υόρκης Thomas Redemaker καταρρίπτει την εντολή μάσκας της Κυβερνήτριας των Δημοκρατικών Kathy Hochul.

O δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου της πολιτείας της Νέας Υόρκης απέρριψε χθες Δευτέρα την εντολή της Δημοκρατικής Κυβερνήτριας Kathy Hochul για υποχρεωτική μάσκα σε σχολεία και δημόσιους χώρους.

O δικαστής Thomas Redemaker

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κάθε άτομο σε αυτήν την Πολιτεία επιθυμεί, θέλει και προσεύχεται να τελειώσει σύντομα αυτή η εποχή του COVID και σίγουρα θα κάνουν ότι μπορούν για να το δουν αυτό», είπε ο δικαστής Thomas Rademaker στην απόφαση. «Ωστόσο, η θέσπιση οποιωνδήποτε νόμων για το σκοπό αυτό ανατίθεται αποκλειστικά στο νομοθετικό σώμα του κράτους. Ενώ οι προθέσεις του Επιτρόπου Bassett και της Κυβερνήτριας Kathy Hochul φαίνεται να στοχεύουν ακριβώς στο να κάνουν αυτό που πιστεύουν ότι είναι σωστό για την προστασία των πολιτών της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, πρέπει να προσφύγουν στο νομοθετικό σώμα της Πολιτείας».

Η απόφαση του δικαστή της Νέας Υόρκης θυμίζει αυτό που είχε πει σε συνέντευξη του στο SkalaTimes ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου κ. Χρίστος Κληρίδης ότι τα όποια μέτρα και διατάγματα θα ήταν σωστότερο να περνούσαν από το Κοινοβούλιο και μετά να αποφασίζονται.
( https://www.skalatimes.com/2021/12/29/o-dr-xristos-kliridis-mila-sto-skalatimes-gia-tin-pandimia-kai-ta-antthrwpina-dikaiwmata/ )

Η εντολή για υποχρεωτική μάσκα, της Κυβερνήτριας της Νέας Υόρκης Kathy Hochul, ήταν «παραβίαση του νόμου περί κρατικής διοικητικής δικονομίας όπως είχε δημοσιευθεί και θεσπιστεί και επομένως άκυρη, άκυρη και ανεφάρμοστη ως θέμα νόμου», έγραψε ο δικαστής, προσθέτοντας ότι ήταν επίσης «παραβίαση του Νόμου για τη Δημόσια Υγεία όπως δημοσιεύτηκε και θεσπίστηκε και ως εκ τούτου άκυρη, άκυρη και ανεφάρμοστη ως θέμα νόμου».

Η κυβερνήτρια Kathy Hochul απάντησε λέγοντας  ότι «η ευθύνη της ως Κυβερνήτρια είναι να προστατεύει τους Νεοϋορκέζους σε όλη αυτή την κρίση δημόσιας υγείας» και ισχυρίστηκε ότι η εντολή της για τη μάσκα «θα βοηθούσε στην πρόληψη της εξάπλωσης του COVID-19 και θα σώσει ζωές».

Η Κυβερνήτρια πρόσθεσε, «Διαφωνούμε σθεναρά με αυτήν την απόφαση και επιδιώκουμε κάθε επιλογή για να την ανατρέψουμε αμέσως».


Σημείωση: Αντιλαμβανόμαστε ότι το νομικά συστήματα Αμερικής – Κύπρου είναι διαφορετικά, ωστόσο, αυτά είναι θέματα που αφορούν ευρύτερα τις ελευθερίες του ατόμου και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Γίνεται πόλος έλξης για επενδύσεις στον τουρισμό η Λάρνακα-15 νέα ξενοδοχεία σε έξι χρόνια, έρχονται άλλα 25

Ευοίωνο όσο ποτέ άλλοτε προδιαγράφεται το μέλλον της Λάρνακας σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις σε τουριστικές αναπτύξεις, οι οποίες αναμένεται να βελτιώσουν και να αναβαθμίσουν

error: Content is protected !!