Boris Johnson: Θα εμπιστευτούμε την κρίση του κόσμου / Τέλος στα μέτρα κατά του κορωνοϊου

SkalaTimes Team

Από τις 27 Ιανουαρίου, η χρήση μάσκας δεν θα είναι νομικά υποχρεωτική, η εξ αποστάσεως εργασία δεν θα συνιστάται επισήμως και το υγειονομικό πιστοποιητικό δεν θα επιβάλλεται πλέον για την πρόσβαση σε νυκτερινά καταστήματα και στις μεγάλες συναθροίσεις, ανακοίνωσε ο Boris Johnson ενώπιον της Βουλής των Κοινοτήτων.

Παράλληλα, το υποχρεωτικό πάσο για την είσοδο σε νυχτερινά κέντρα και εκδηλώσεις επίσης αίρεται, με μοναδική επιλογή προς επιχειρήσεις ή οργανισμούς να ζητούν το “NHS Covid Pass”, αν και εφόσον το επιθυμούν.

Επίσης, παύει να υπάρχει οποιαδήποτε οδηγία για τηλεργασία προς τις επιχειρήσεις, οι οποίες πλέον θα πρέπει να δρομολογήσουν την επιστροφή των εργαζομένων τους στο γραφείο.

Οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δεν θα χρειάζεται να φορούν μάσκες στις τάξεις, ενώ σύντομα αναμένεται να λήξει και η χρήση της σε κοινόχρηστους σχολικούς χώρους.

Ο Boris άφησε ανοιχτό και το ενδεχόμενο να βάλει τέλος και στην καραντίνα για όσους νοσούν, αντικαθιστώντας την με συμβουλές και καθοδήγηση.

Ο κανονισμός της αυτοαπομόνωσης πάντως έχει προγραμματιστεί να μείνει σε ισχύ μέχρι τις 24 Μαρτίου. Εκτός αν ο Βρετανός πρωθυπουργός αποφασίσει να βάλει πρόωρο τέλος και σε αυτόν.

Το ελληνικό «καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωής παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή» ο Boris το ξαναεφάρμοσε (χωρίς επιτυχία) και προχωρά πάλι σε αποφάσεις αυτής της φιλοσοφίας.
Η έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή οικογένεια δίνει στην Αγγλία την ελευθερία να λειτουργεί πέρα από Ευρωπαϊκές αποφάσεις και πρωτόκολα.

Η αξία και η επιτυχία ή όχι της απόφασης του πρωθυπουργού της Βρετανίας θα φανεί στο εγγύς μέλλον.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Γίνεται πόλος έλξης για επενδύσεις στον τουρισμό η Λάρνακα-15 νέα ξενοδοχεία σε έξι χρόνια, έρχονται άλλα 25

Ευοίωνο όσο ποτέ άλλοτε προδιαγράφεται το μέλλον της Λάρνακας σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις σε τουριστικές αναπτύξεις, οι οποίες αναμένεται να βελτιώσουν και να αναβαθμίσουν

error: Content is protected !!