Θα είναι το 2022 η χρονιά που θα απαλλαγούμε από τη πανδημία του covid 19;

H εκτίμηση των ειδικών και της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας της Ελλάδας είναι ότι «θα πάρουμε επιτέλους τη ζωή μας πολύ γρήγορα πίσω».
Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας (της Ελλάδας) Μίνα Γκάγκα σε εκπομπή στο Mega Ελλάδος είπε: «Νομίζω θα πάρουμε τις ζωές μας πίσω πολύ γρήγορα. Νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε υπομονή μια, δυο, τρεις εβδομάδες και θα δούμε τα κρούσματα να κατεβαίνουν και θα δούμε τα πράγματα να είναι καλύτερα».
Ανάμεσα σε άλλα η αναπληρώτρια υπουργός υπογράμμισε ότι η μετάλλαξη Omicron περνάει πολύ γρήγορα. «Βέβαια, όπως μου λένε οι ειδικοί, θα πάρουμε τη ζωή μας πίσω πολύ γρήγορα με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν άλλες μεταλλάξεις, ότι θα τηρούμε τα μέτρα και ότι θα υπάρξει επιτάχυνση των εμβολιασμών».

Από την άλλη και οι ειδικοί εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι, αφού τα στοιχεία από τη Νότια Αφρική και την Μεγάλη Βρετανία, δείχνουν πως η “Όμικρον” προκαλεί ήπια συμπτώματα, ενώ τα χιλιάδες κρούσματα που καταγράφονται καθημερινά δεν καταλήγουν σε σοβαρές νοσηλείες.

Πριν λίγες βδομάδες, λίγο πριν μπει το 2022, ο επικεφαλής του Π.Ο.Υ είπε:  «Καθώς πλησιάζουμε στο νέο έτος, πρέπει όλοι να μάθουμε από τα επώδυνα μαθήματα που μας δίδαξε αυτή η χρονιά. Το 2022 πρέπει να είναι το τέλος της πανδημίας της COVID-19».

Τέλος, με τόσα χιλιάδες κρούσματα να καταγράφονται καθημερινά στη Κύπρο, αλλά και τους χιλιάδες εμβολιασμένους, ας ελπίσουμε πως θα δημιουργηθεί, η δημοφιλής πια, «ανοσία της αγέλης».

Ευχή όλων να φέρει σύντομα το 2022 το τέλος αυτής της δοκιμασίας που βασανίζει ολόκληρο σχεδόν τον πλανήτη εδώ και δύο χρόνια.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Γίνεται πόλος έλξης για επενδύσεις στον τουρισμό η Λάρνακα-15 νέα ξενοδοχεία σε έξι χρόνια, έρχονται άλλα 25

Ευοίωνο όσο ποτέ άλλοτε προδιαγράφεται το μέλλον της Λάρνακας σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις σε τουριστικές αναπτύξεις, οι οποίες αναμένεται να βελτιώσουν και να αναβαθμίσουν

error: Content is protected !!