Μύρια Βασιλείου: Δημοτικά, Νηπιαγωγεία και Ειδικά Σχολεία, να επαναλειτουργήσουν με φυσική παρουσία την ίδια μέρα

Η πρόεδρος της ΠΟΕΔ Μύρια Βασιλείου με δηλώσεις της τονίζει ότι τα «Δημοτικά, Νηπιαγωγεία και Ειδικά Σχολεία θα πρέπει να επαναλειτουργήσουν με φυσική παρουσία την ίδια μέρα και να αποφευχθεί η όποια διαφοροποίηση, η οποία είναι και αχρείαστη αλλά και αντιφατική».

Η κ. Βασιλείου αναφέρει:

«Παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη της πανδημίας και ιδιαίτερα τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων που προβληματίζει όλους. Είναι σημαντικό τα σχολεία να επαναλειτουργήσουν με φυσική παρουσία παιδιών και εκπαιδευτικών, πάντοτε όμως σε συνθήκες ασφάλειας και με πλήρη στελέχωση των σχολείων μας. Άλλωστε, η ΠΟΕΔ πολλές φορές έχει επισημάνει ότι η φυσική παρουσία παιδιών και εκπαιδευτικών προσφέρει το μέγιστο όσον αφορά την εκπαίδευση και ανάπτυξη των παιδιών σε όλους τους τομείς: γνωστικό, κοινωνικό, συναισθηματικό κ.ά.

Να θυμίσω ότι πριν το κλείσιμο των σχολείων για τις διακοπές των Χριστουγέννων, παρατηρήθηκε υποστελέχωση των σχολικών μας μονάδων, λόγω αυξημένων αναγκών σε αντικαταστάσεις μιας και αριθμός συναδέλφων απουσίαζε  δικαιολογημένα. Θα πρέπει επομένως το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει σε εκείνες τις ενέργειες έτσι ώστε να μην σημειωθεί εκ νέου υποστελέχωση σχολείων, ειδικότερα τώρα που φαίνεται οι ανάγκες σε αντικαταστάσεις να είναι αυξημένες.

Επιπλέον, επαναφέρω και τονίζω την αντίθεση της ΠΟΕΔ σε οποιαδήποτε διαφοροποίηση των μέτρων που αφορούν την ημερομηνία επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων, μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων. Τα Δημοτικά, Νηπιαγωγεία και Ειδικά Σχολεία θα πρέπει να επαναλειτουργήσουν με φυσική παρουσία την ίδια μέρα και να αποφευχθεί η όποια διαφοροποίηση, η οποία είναι και αχρείαστη αλλά και αντιφατική. Υπενθυμίζω ότι σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις που έγινε διαχωρισμός (για παράδειγμα τον Μάιο του 2020 και τον Ιανουάριο του 2021), δημιουργήθηκαν αρκετά ζητήματα που επηρέασαν την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων».

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ακόμη μια βιβλιοπαρουσίαση για παιδιά στη Κοινοτική Βιβλίοθήκη Ορόκλινης με τη συγγραφέα Αικατερίνη Ζένιου

Αυτό το Σάββατο, η Παιδική Λέσχη Φιλαναγνωσίας της Βιβλιοθήκης του Κοινοτικού Συμβουλίου Ορόκλινης, φιλοξενεί την συγγραφέα Αικατερίνη Ζένιου, και μας παρουσιάζει διαδραστικά το παραμύθι “ΖΗΤΕΙΤΑΙ

error: Content is protected !!