Γιάννης Διανέλλος: “Με τα podcast είμαι στο στοιχείο μου”

Ο Ραδιοφωνικός Παραγωγός εδώ και τριάντα τόσα χρόνια, Γιάννης Διανέλλος, δεν χρειάζεται συστάσεις, η Λάρνακα τον γνωρίζει και τον αγαπά, για τον αυθεντικό του λόγο, για το χιούμορ του, για το ότι έχει ταυτίσει το όνομα του, μέσα από το ραδιόφωνο, με τη πόλη μας, τη πόλη του. Αυτό που ίσως όμως χρειάζεται “συστάσεις” είναι το νέο εγχείρημα του Διανέλλου, που έχει πάρει σάρκα και οστά εδώ και λίγο καιρό.
Τα podcast του Γιάννη Διανέλλου μέσα από το www.podandcom.com όπου μπορούμε να τα ακούμε ανά πάσα στιγμή όπου κι αν βρισκόμαστε. Για αυτό το νέο του ρόλο ως podcaster, (που δεν διαφέρει και πολύ από το ρόλο του ραδιοφωνικού παραγωγού, κάτι που ο Διανέλλος κάνει με επιτυχία εδώ και τρεις δεκαετίες), μιλήσαμε στην πιο κάτω συνέντευξη μας.

Της Γιώτας Δημητρίου

Γιάννη, τόσα χρόνια πίσω από ένα ραδιοφωνικό μικρόφωνο, τι είναι αυτό που θεωρείς ότι έκανε τον κόσμο να σε ακολουθεί πιστά με τόση αγάπη; 
Η ραδιοφωνική μου συνέπεια κατά πρώτο λόγο – το ότι ο ακροατής ξέρει ότι θα με ακούσει κάθε μέρα την ίδια ώρα, βρέξει χιονίσει – και κατά δεύτερο λόγω το χιούμορ που διακατέχει την εκπομπή, που όλοι έχουμε τόση ανάγκη σήμερα.

Πιστεύεις πως ένας καλός ραδιοφωνικός παραγωγός πρέπει να έχει κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά; Αν ναι, ποια είναι αυτά;
Το κυριότερο είναι αυτό που είπα πριν πρώτο-πρώτο όσο και αν ακούγετε παράξενο. Ραδιοφωνική συνέπεια. Να είσαι πάντα ραδιοφωνικά παρών στην εκπομπή σου, ανεξάρτητα από την διάθεση σου. Συνεπής στην ώρα σου. Αυτό το σέβεται πολλά ο ακροατής σου. Τα υπόλοιπα, ταλέντο ή ανάλογη ραδιοφωνική φωνή, αν μπορώ να την αποκαλέσω έτσι, έρχονται μετά.

Πόσα χρόνια είσαι πίσω από το ραδιοφωνικό μικρόφωνο;
Χα χα 32 και πάμε για το 33ο

Ωστόσο, έχεις ξεκινήσει και ένα νέο κεφάλαιο….Podcasts! Πότε και ποιο ήταν το έναυσμα για να γίνεις podcaster;
Νομίζω είναι η φυσιολογική εξέλιξη μου πίσω από ένα μικρόφωνο. Η ιδέα βρισκόταν για 1-2 χρόνια στο μυαλό μου και τελικά είπα να κάνω αυτό το όνειρο πραγματικότητα και να μην μείνω στα λόγια. Να ‘ναι καλά η σύζυγός μου, η Βέρα, που δεν με άφησε να μείνω στα λόγια και με έσπρωξε με τα χίλια. Έτσι λοιπόν, εδώ και ενάμιση μήνα έχει πάρει σάρκα και οστά και…. μικρόφωνα χαχα.

Ποιες οι διαφορές του podcasting με το ραδιόφωνο, για εσένα που κάνεις την εκπομπή;
Ο τρόπος που κάνω την δική μου εκπομπή δεν έχει και τεράστια διαφορά από ένα Podcast… απλά στο ραδιόφωνο είναι πιο άμεση η σχέση του ακροατή με την εκπομπή, εκτός φυσικά και αν το Podcasts είναι ζωντανά στον αέρα – κάτι που θα συμβαίνει και με τα δικά μου Podcasts πάρα πολύ σύντομα.

Μίλησε μας λίγο για τα podcast σου, που, πότε, τι….Πες μας τα όλα!
Τα Podcasts μου μπορεί να τα ακούσει όποτε θέλει κάποιος και ότι ώρα θέλει στο www.podandcom.com  Eίναι και το όνομα του στούντιο που έχω φτιάξει με τόση πολλή αγάπη. Κάθε μέρα μπαίνει το Ανέκδοτο της ημέρας που είναι ομολογουμένως το αγαπημένο όλων.
Το Sit Down Comedy όπου με χιούμορ Διανελλήσιμο ασχολούμαι ένα συγκεκριμένο θέμα.
Επιπλέον υπάρχει το από που βγήκε η Φράση, το Ποπ Κορν που έχει να κάνει με Σινεμά, Τηλεόραση και Μουσική. Οι Συνεντεύξεις και Παρουσιάσεις, η Ιστορία της Λάρνακας μας, τα Viral News και Παλαβές Έρευνες, τα Αφιερώματα, Μηχανή του Χρόνου, Καφές με φίλους και τόσα πολλά άλλα που έρχονται.

Kαι βεβαίως μέσα από τα podcast μπορεί να σε ακούει ο οποιοσδήποτε σε όποια γωνιά της γης, και σκαλιώτες που είναι εκτός Λάρνακας ή Κύπρου….σωστά;
Αλίμονο… μέχρι στιγμής με ακούν στον Καναδά, ΗΠΑ, Aγγλία, Τσεχία, Γαλλία, Ελλάδα και Κύπρο φυσικά.

Ποια είναι τα συναισθήματα σου με αυτό το νέο κύκλο που ξεκινάς;
Έρωτας… απίστευτη χαρά και ευτυχία πραγματικά γιατί είναι η πιο φυσιολογική μου εξέλιξη. Με τα podcast είμαι στο στοιχείο μου – έτσι νομίζω φυσικά χαχα.

Σε περίεργες εποχές σαν αυτή της πανδημίας, πόση ανάγκη έχουμε την μουσική, το χιούμορ και την όμορφη ενημέρωση ειδήσεων μη τρομακτικών, δηλαδή όλα αυτά που κάνει ο Διανέλλος; 
Ωραία ερώτηση πραγματικά… φάνηκε ότι τα έχουμε ιδιαίτερη ανάγκη. Από το 13 με το κούρεμα μέχρι και το 20 πριν το Κόβιτ19 είχαν διπλασιαστεί οι ακροατές μου σχεδόν γιατί ο κόσμος ήθελε να ακούει κάτι αισιόδοξο χωρίς άγχος, κάτι που να τον κάνει να γελάσει να ξεφύγει. Κάτι που μου λένε πολύ συχνά και οι ίδιοι οι ακροατές. Τώρα με την εποχή της Πανδημίας εδώ και 2 χρόνια και πάλι κάθε μέρα εμφανίζονται καινούργιοι ακροατές.

Εσένα τι σε κράτησε αισιόδοξο κατά τη διάρκεια αυτή της πανδημίας;
Η σκέψη ότι ευλογήθηκα να ζήσω ακόμα κάτι… ακόμα μια εμπειρία όσο δύσκολη και αν είναι. Ελπίζω και εύχομαι να με αξιώσει ο Θεός μια μέρα να λέω στα εγγόνια μου – που άρχισαν να έρχονται καθότι έγινα και παππούς πολύ πρόσφατα – ότι έζησα και αυτό.

Γενικότερα Γιάννη εσύ από που αντλείς δύναμη και θετική σκέψη;
Από το γεγονός ότι όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Ότι εκτός από τα θέματα Υγείας τα υπόλοιπα είναι μουσσκουρούθκεια όπως συνηθίζω να λέω.

Θέλω να κλείσουμε με το μήνυμα σου στους αναγνώστες του SkalaTimes 
Να συνεχίσουμε με χαμόγελο και αισιοδοξία. Να εκτιμήσουμε περισσότερο την Υγεία μας και να μην μένουμε στα όνειρα… να κάνουμε ότι μπορούμε για να τα πραγματοποιούμε.
Ευλογημένες Γιορτές να έχουμε Γιώτα μου… και πολύ σύντομα θα τα πούμε στο στούντιο του Pod and Com.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Γίνεται πόλος έλξης για επενδύσεις στον τουρισμό η Λάρνακα-15 νέα ξενοδοχεία σε έξι χρόνια, έρχονται άλλα 25

Ευοίωνο όσο ποτέ άλλοτε προδιαγράφεται το μέλλον της Λάρνακας σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις σε τουριστικές αναπτύξεις, οι οποίες αναμένεται να βελτιώσουν και να αναβαθμίσουν

error: Content is protected !!