Το Θέατρο ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ παρουσιάζει στη Λάρνακα το «Περιμένοντας τον Γκοντό»

Τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου στις 8:00 μ.μ. στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο ΣΚΑΛΑ το Θέατρο ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ παρουσιάζει το έργο «Περιμένοντας τον Γκοντό».

Διοργανωτής: Επαρχιακή Επιτροπή ΑΚΕΛ Λάρνακας.
Είσοδος €10.
Εισιτήρια στο τηλ. 24652821

Η παράσταση έχει βραβευτεί τον Οκτώβριο στην Κωνσταντινούπολη
Το έργο παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο και στην Κωνσταντινούπολη έπειτα από πρόσκληση του Δήμου Μάλτεπε στο πλαίσιο Φεστιβάλ που φιλοξενούσε 15 παραγωγές από διάφορες χώρες.
Η παράσταση βραβεύτηκε λαμβάνοντας βραβεία σκηνοθέτη και πρώτου ανδρικού ρόλου. Το βραβείο σκηνοθεσίας έλαβε ο Κώστας Συλβέστρος και το βραβείο πρώτου ανδρικού ρόλου, από κοινού, ο Γιώργος Κυριάκου και o Ιζέλ Σεϊλανί.
“Ας κάνουμε μαζί τέχνη και θέατρο, όχι πολέμους”, ήταν τα λόγια του Κώστα Συλβέστρου όταν ανέβηκε στη σκηνή να παραλάβει το δικό του βραβείο σκηνοθεσίας. “Δεν πιστεύω ακόμη αυτό που ζω εδώ”, είπε.

Το Θέατρο ΑντίΛογος σε συνεργασία με τον σκηνοθέτη ανεβάζοντας την παράσταση στην Κύπρο επιχείρησαν για πρώτη φορά στα κυπριακά θεατρικά δρώμενα να παρουσιάσουν το εμβληματικό έργο του Σάμιουελ Μπέκετ «Περιμένοντας τον Γκοντό» στην κυπριακή διάλεκτο, ελληνική και τουρκική, με πρωταγωνιστές τους Γιώργο Κυριάκου και Izel Seylani.

Μέσα από αυτό το έργο-σταθμό για την παγκόσμια δραματουργία, οι δύο διάλεκτοι σμίγουν και γίνονται μια. Η έντονη ανάγκη για επικοινωνία των δύο ηρώων εξοστρακίζει κάθε εμπόδιο στην επικοινωνία τους, ακόμη και αυτό της γλώσσας.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Η Πάφος καίγεται….

Συναγερμός έχει σημάνει στις πυροσβεστικές δυνάμεις της Πάφου, λόγω φωτιάς που ξέσπασε σήμερα Τρίτη (11/6) και η οποία φαίνεται να μαίνεται ανεξέλεγκτα.  Εντοπίστηκαν 2 πρόσωπα που

Η Νατάσσα Μποφίλιου από τη Λάρνακα έστειλε τα δικά της μηνύματα για Ειρήνη

Κείμενο, Φωτογραφίες: Γιώργος Μιχαηλίδης Στο κατάμεστο Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο Λάρνακας, η Νατάσσα Μποφίλιου έδωσε το βράδυ της Δευτέρας, 10 Ιουνίου,  μια μοναδική συναυλία.Μια συναυλία-ύμνο στην δικαιοσύνη, την ελευθερία και την ισότητα – αξίες

Μια συγκλονιστική παράσταση από τη Λάρνακα στην Αθήνα, από το Θέατρο ΡΟΗ / «Μαρία Κάλλας. Πριν το τέλος» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννη

Της Γιώτας ΔημητρίουΑρχισυντάκτρια SkalaTimes Το έργο του Ανδρέα Νικολαίδη “Μαρία Κάλλας. Πριν το τέλος” με πρωταγωνίστρια την Βαλεντίνα Σοφοκλέους παρουσίασε ψες το ΘΕΑΤΡΟ ΡΟΗ, το

error: Content is protected !!