SkalaTimes 🎵YesterPlays🎵: Those were the days

To SkalaTimes παρουσιάζει σήμερα στη Σαββατιάτικη στήλη του SkalaTimes 🎵YesterPlays🎵 το “Those were the days” της Mary Hopkin. Ένα τραγούδι του 1968.

Κάτω από το βιντεάκι, με το τραγούδι, λίγα λόγια για την ιστορία του τραγουδιού.

Το “Those Were the Days” είναι ένα τραγούδι που πιστώνεται στον Gene Raskin, ο οποίος έβαλε έναν νέο αγγλικό στίχο στο ρωσικό ρομαντικό τραγούδι “Dorogoi dlinnoyu” [ru] (“Дорогой длинною”, που μεταφράζεται σε “By the long road”), σε σύνθεση του Boris Fomin (1900–1948) με λόγια του ποιητή Konstantin Podrevsky.

To τραγούδι μιλά για την ανάμνηση των νεανικών χρόνων, αλλά και τον ρομαντικό ιδεαλισμό.
Το ντεμπούτο σινγκλ της Mary Hopkin το 1968 με τίτλο “Those Were the Days”, στο οποίο στο οποιο παραγωγός ήταν ο Paul McCartney των Beatles και διασκευάστηκε από τον Richard Hewson, έγινε νούμερο ένα επιτυχία στο UK Singles Chart και στα charts του Canadian RPM Magazine. Το τραγούδι έφτασε επίσης στη δεύτερη θέση στο Billboard Hot 100, πίσω από το “Hey Jude” των Beatles.
(Περισσότερα για το τραγούδι: https://en.wikipedia.org/wiki/Those_Were_the_Days_(song) )

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Γίνεται πόλος έλξης για επενδύσεις στον τουρισμό η Λάρνακα-15 νέα ξενοδοχεία σε έξι χρόνια, έρχονται άλλα 25

Ευοίωνο όσο ποτέ άλλοτε προδιαγράφεται το μέλλον της Λάρνακας σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις σε τουριστικές αναπτύξεις, οι οποίες αναμένεται να βελτιώσουν και να αναβαθμίσουν

error: Content is protected !!