Δημοσιογραφική Διάσκεψη στο Radisson Blu στη Λάρνακα για την μεγάλη εκδήλωση «O Άγιος Λάζαρος και ο μικρός του φίλος Σάββας»

Το Περιβόλι Του Αγίου Λαζάρου, με αφορμή της εορτής διά την ανακομιδή των ιερών λειψάνων του Αγίου και Δικαίου Φίλου του Χριστού Λαζάρου του τετραημέρου, διοργανώνει τη φιλανθρωπική εκδήλωση «O Άγιος Λάζαρος και ο μικρός του φίλος Σάββας». Σκοπός της εκδήλωσης αυτής είναι η οικονομική ενίσχυση του Σχολείου ΑΜΕΑ Άγιου Λαζάρου, του Παιδοογκολογικού Τμήματος Μακάρειου Νοσοκομείου, καθώς και της Παιδιατρικής Πτέρυγας του Νέου Νοσοκομείου Λάρνακας.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της αυτής εξοχότητας Προέδρου της Βουλής των αντιπροσώπων Κας Αννίτας Δημητρίου και τις ευλογίες του Πανιερώτατου Μητροπολίτη Κιτίου.
Στην εκδήλωση θα μιλήσει εκ μέρους του εξοχότατου προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργικού συμβουλίου κος Θεοδόσης Τσιόλας.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Υπουργός Εξωτερικών κος Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Υπουργός Εσωτερικών κος Νίκος Νουρής, ο Υπουργός Υγείας κος Μιχάλης Χατζιηπαντέλας, ο Επίτροπος Προεδρίας κος Φώτης Φωτίου, ο αρχηγός ΓΕΕΦ αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης και εκπρόσωποι κομμάτων.

Η φιλανθρωπική εκδήλωση περιλαμβάνει ένα πολύ πλούσιο πρόγραμμα με δραστηριότητες και εκδηλώσεις. Όλες οι δραστηριότητες και οι εκδηλώσεις στηρίζονται στην αγάπη, την προσφορά των χορηγών και των υποστηρικτών της εκδήλωσης αλλά και στις άοκνες προσπάθειες και τον αλτρουισμό των εθελοντών και φίλων Του Περιβολιού Του Αγίου Λαζάρου.

Το Πρόγραμμα της εκδήλωσης:
https://tinyurl.com/y9pe2wmk

Πρόγραμμα και Αρωγοί της Φιλανθρωπικής Εκδήλωσης:
https://tinyurl.com/3s6mary5

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΡΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ κα ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ.
Η επίσημη Πρέσβειρα του Ναού του Αγίου Λαζάρου κα Χριστίνα Δημητρίου, προσκαλεί όλους του συμπατριώτες μας να στηρίξουν και να ενισχύσουν με την παρουσία τους τη Φιλανθρωπική Εκδήλωση «Ο Άγιος Λάζαρος και ο μικρός του φίλος Σάββας», που θα διεξαχθεί την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021, στο Περιβόλι Του Αγίου Λαζάρου.
Το βίντεο της πρόσκλησης:
https://tinyurl.com/29yx2u49

Πρόσκληση από τον φίλο Του Περιβολιού Του Αγίου Λαζάρου Κυριάκο:
https://tinyurl.com/cc8s8n6s

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε δημοσιογραφική διάσκεψη, στο γνωστό ξενοδοχείο της πόλης μας Radisson Blu, την οποία συντόνιζε και παρουσίαζε η Πρέσβειρα του Περιβολιού του Αγίου Λαζάρου, η δημοσιογράφος Χριστίνα Δημητρίου.
Μέσα από την Δημοσιογραφική Διάσκεψη οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν περαιτέρω για την μεγάλη αυτή Γιορτή Αγάπης που θα γίνει στις 17 Οκτωβρίου.
Την διάσκεψη τίμησαν με την παρουσία τους βουλευτές, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι, δημοτικοί σύμβουλοι και άλλοι. Εντυπωσιακός ήταν ο μεγάλος αριθμός παρευρισκομένων.

Στο πάνελ βρίσκονταν χαιρέτησαν μέσα από μια σύντομη ομιλία: ο Δήμαρχος Λάρνακας κ. Βύρας, ο Δήμαρχος Δρομολαξιάς κ. Ανδρονίκου, ο Δήμαρχος Αραδίππου κ. Ευαγγελίδης, o Κώστας Σάββας πατέρας του μικρού Σάββα, ο Δρ Αδάμος Χατζηπαναγής διευθυντής της παιδιατρικής κλινικής του νέου νοσοκομείου Λάρνακας, ο Δρ Ανδρέας Νεοφύτου Διευθυντής του παιδογκολογικού Μακάρειου Νοσοκομείου Λευκωσίας, η πρόεδρος του Κέντρου ΑΜΕΑ Άγιος Λάζαρος κ. Γιολάντα Ζαχαρίου, ο κ. Αντώνης Αντωνίου εθελοντής και συντονιστής των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων ERASMUS στο περιφερειακό Γυμνάσιο Λιβαδιών και φυσικά ο Λάζαρος Φιλίππου Επιστάτης του Περιβολιού του Αγίου Λαζάρου.

Πιο κάτω η σημερινή ομιλία του Λάζαρου Φιλίππου στην δημοσιογραφική διάσκεψη:

Αγαπητοί φίλοι ,
Σας καλημερίζω και σας καλωσορίζω στη σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη για την εκδήλωση στο περιβόλι του αγίου Λαζάρου .
Ευχαριστώ , υποκλίνομαι και δοξάζω τον Τριαδικό μας Θεό, την Υπεραγία Θεοτόκο και Μητέρα του Φωτός και τον Άγιο Λάζαρο που αξιώνουν την μετριότητα μου σήμερα, να παρουσιάζω το πολύμορφο φεστιβάλ αγάπης ,συνένωσης, συνεργασίας και προσφοράς, που θα διενεργηθεί με την βοήθεια του Θεού, στις 17 Οκτωβρίου και μέρα Κυριακή στην εκκλησία του αγίου Λαζάρου στην Δρομολαξιά.
Ευκαιρία γι’ αυτή την ενέργεια μας δίνεται από την εορτή για την ανακομιδή των ιερών Λειψάνων του Αγίου και Δικαίου Φίλου του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού , Λαζάρου του τετραημέρου, Θαυματουργού και Πολιούχου της Πόλης μας .
Πανηγυρίζει ο ναός μας και προσπαθούμε μέσον της διακονίας ως προς τον συνάνθρωπο, να ενισχύσουμε την χαρά και δόξα του Αγίου Λαζάρου.
Έχουμε ως όραμα και κουλτούρα, να εναντιωνόμαστε σε οποιασδήποτε προσωπικής κερδοσκοπίας στην αυλή του ναού.
Εισάγομαι με την φώτιση του Αγίου αλλά και τις ευλογίες του πανιερωτάτου μητροπολίτη μας, ΚΚ Νεκταρίου ένα πρωτότυπο και μοναδικό τρόπο διεξαγωγής αυτής της πανήγυρις, που εφαρμόζεται μόνο στο περιβόλι του Αγίου Λαζάρου ανά την υφήλιο .
Σ αυτή την πρότυπη και πρωτοποριακή πανήγυρι διεξάγεται φιλανθρωπική ενέργεια, με στόχο να διοχετεύσει όλα τα κέρδη σε ιδρύματα και νοσοκομεία.
Απαγορεύεται η διακίνησή μετρητών και όλοι οι συμμετέχοντες , είναι εθελοντές και επιχειρηματίες επώνυμοι, που για χορηγίες προσφέρουν :
Α) τις δωρεάν υπηρεσίες τους
Β) τα προϊόντα τους προς πώληση
με ολόκληρο το κέρδος να μπαίνει στο ταμείο του ιδρύματος.
Προτιμούμε , προτείνουμε και επιμένουμε στον διαδραστικό τρόπο συμμετοχής , αφού με την επιτόπια παρουσία των εταιρειών προσδίδεται δυναμική και κύρος στην διοργάνωση επιφέροντας πολλαπλή και ποιοτική προσέλευση κόσμου.

Φέτος η εκδήλωση ονομάζεται «Ο Άγιος Λάζαρος και ο Μικρός του Φίλος Σάββας» εις μνημόσυνο και προς τιμή του μικρού τετράχρονου μας φίλου Σάββα Σάββα .
Ένα τετράχρονο παιδάκι που ταξίδεψε τόσο νωρίς στην αιώνια αγκαλιά του Θεού Πατέρα μας, που όλοι έχουν να μιλούν με θαυμαστό τρόπο για όλα τα ευφάνταστα που έπραττε προσπερνώντας την ηλικία του , θα μας μιλήσει σε λίγο πιο αναλυτικά εκ μέρους της οικογένειας η μητέρα του μικρού Σάββα, κα Άντρη Χατζιημπέη, που όσο ήταν σε αυτή την ζωή, θαύμαζε και αγαπούσε τον Τετραήμερο Φίλο του Χριστού και Φίλο του, Άγιο Λάζαρο.
Αγαπούσε τόσο πολύ τον Άγιο Λάζαρο και επισκεπτόταν τακτικά ,τις εκκλησίες του Αγίου Λαζάρου και στον τάφο του Αγίου και στο περιβόλι. ‘Όπου συναντιόντουσαν, ο τετράχρονος με τον τετραήμερο.

Όλα τα προαναφερόμενα τελούνται υπό την υψηλή αιγίδα της αυτού εξοχότητας της προέδρου της βουλής των αντιπροσώπων Κας Αννίτας Δημητρίου και τις ευλογίες του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κιτίου ΚΚ Νεκταρίου. Παρουσία Υπουργών , Αρχηγού του Στρατού Αντιστράτηγου Δημόκριτου Ζερβάκη ,την χορηγία του Δημάρχου Κύπρου Ανδρονίκου από το ταμείο του Δημαρχείου Δρομολαξιάς, Βουλευτών , άλλων Δημάρχων, Δημοτικών Συμβουλών, Εθνικής Φρουράς , του κρατικού Καναλιού ΡΙΚ, ιερέων , επιχειρηματιών και πλήθος κόσμου.
Αυτή την χρόνια, ο στόχος είναι να μαζευτούν τριάντα χιλιάδες ευρώ προς ενίσχυση του ταμείου του Κέντρου ΑΜΕΑ Αγίου Λαζάρου.

Μετά από παράκληση της οικογένειας του μικρού ΄Σάββα, μερίδιο των εσόδων θα δοθεί στο παιδογκολογικό τμήμα του Μακαρίου Νοσοκομείου Λευκωσίας και περίπου πέντε χιλιάδες θα διατεθούν προς αγορά πόρτας για το παιδιατρικό τμήμα Νέου Νοσοκομείου Λάρνακας.
Χώροι όπου πέρασε ο μικρός μας Σάββας, προσευχόμαστε ΚΑΝΕΝΑ παιδάκι να μην περνά , και τελούν υπό την προστασία του Αγίου Λαζάρου και της μητρόπολής Κιτίου.
Εκτενέστερα για τα πιο πάνω θα αναφερθούν οι δύο γιατροί, κος Αντρέας Νεοφύτου Διευθυντής του ΠΑΙΔΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟΥ τμήματος και κος Αδάμος Χατζηπαναγής διευθυντής του παιδιατρικού νοσοκομείου Λάρνακας.

Μέσα από τις πιο πάνω ενέργειες ελεημοσύνης, αγάπης, διακονίας, ψυχαγωγίας και χαράς αναδύονται και εμπράκτως εφαρμόζονται ιδεώδη, υπηρετούνται ιδανικά και αξίες, αποστέλλονται με αμεσότητα και ειλικρίνεια πολλαπλά μηνύματά.
Ποια είναι αυτά :
Α) Η Δόξα και η Χαρά του Αγίου Λαζάρου αυξάνεται όταν στην μέρα της εορτής Του όλοι μαζί ενωμένοι με αγάπη διακονούμε τον ελάχιστο αδελφό.
Δουλεύουμε με ένα στόχο σύσσωμοι να ενισχύσουμε το ταμείο του Κέντρου ΑΜΕΑ Αγίου Λαζάρου. Γιατί η ‘ορθοδοξία’ είναι και ορθοπραξία.
Προώθησε την αγάπη ξεπληρώνοντας την σε ένα άγνωστο σε σένα.
ΣΗ αγάπη έχει νόημα όταν γίνεται με ανιδιοτέλεια . Μόνον μια πράξη καθορίζει επακριβώς την αγάπη , η θυσία . Μόνο όποιος είναι έτοιμος να θυσιαστεί για τον πλησίον του δηλώνει την αληθινή του αγάπη όπως αυτή υποδεικνύεται από τον Ίδιο τον Κύριο και Θεό μας Ιησού Χριστό.
ΓΌταν μαζί μας μπορούν , γιατί όχι με σένα; Αυτά τα παιδιά που η κοινωνία τα θεωρεί σκουπίδια και βάρος (Αυτά τα παιδιά που η κοινωνία τα έχει περιθωριοποιημένα και τα θεωρεί βάρος) εμείς θα αποδείξουμε πόσο λάθος έχει. Θα δείτε αυτούς τους αγγέλους του Θεού , να συμμετέχουν σε ζωντανή παράσταση με επαγγελματίες μπαλαρίνες ,με δασκάλες χορού , οπού η πειθαρχία στους ρόλους τους δεν θα έχει τίποτα να ζηλέψει από επαγγελματίες ηθοποιούς, ερμηνευτές. Χρειάζεται η ανίχνευση των ταλέντων αυτών των μωρών , η κατηγοριοποίηση των ικανοτήτων τους και μόνον τότε διαφαίνεται που και σε πιο πόστο είναι ωφέλιμοι και παραγωγικοί. Διάφοροι οργανισμοί μπορούν να προσλαμβάνουν από ένα παιδάκι από αυτά ,έστω προσωρινά ,για ελάχιστο χρονικό διάστημα ,αλλά μέσον αυτής της ενέργειας το εύρος της ελεημοσύνης τους θα είναι τεράστιο και ανυπολόγιστο. Σκεφτείτε πόσο βάρος θα φύσει από τη βασανισμένη ψυχή αυτών των γονιών, μόνο με την ιδέα ότι το παιδί τους είναι σε μια εργασία. Αναλογιστείτε την χαρά αυτού του άτομο που θα νιώθει αποδεχτό και χρήσιμο.

Ψηφίζω και στηρίζω Κυπριακές Επιχειρήσεις .
Εάν σήμερα όλοι αυτοί επιχειρηματίες δεν ήταν εδώ αυτή η πανήγυρις δεν θα μπορούσε να ήταν ούτε τόσο επιτυχημένη ούτε τόσο μεγάλη και δυναμική. Για να μπορούν οι συμπατριώτες μας επιχειρηματίες και εθελοντές να στηρίζουν όλους τους φορείς της κοινωνίας πρέπει και όλοι εμείς να τους στηρίζουμε και να τους ενδυναμώνουμε αγοράζοντας τα προϊόντα τους αλλά και αυτοί με την σειρά τους να προσλαμβάνουν Κύπριους για προσωπικό.

Ο στρατός και ιδιαίτερα οι Καταδρομείς ,οι κομάντος , τα πράσινα μπερέ , είναι υποδείγματα ανθρώπων και στρατιώτες της κοινωνίας .Πρώτοι στην διακονιά του συνάνθρωπου να αναλάβουν με φιλότιμο και ανθρωπιά κάθε σημαντικό στόχο ζωής . Αυτοί που είναι και εκπαιδεύονται πρώτοι να μπουν στην φωτιά του πολέμου , σε καιρό ειρήνης πρώτοι πετάγονται για να βοηθήσουν κάθε συνάνθρωπο. Ο αλτρουισμός και η διάθεση προσφοράς φαίνεται σε καθημερινή βάση.

Τέλος ένα τετράχρονο παιδάκι ο ΣΑΒΒΑΣ μας, ποτέ δεν θα κάνει γενέθλια σε αυτή την ζωή . Οι γονείς του Ποτέ δεν θα του τραγουδήσουν το χρονιά πολλά γιατί έχει ΠΕΤΑΞΕΙ στην αιωνιότητα συμπληρώνοντας το αγγελικό τάγμα του Θεού μας κληρονομώντας από τώρα τον παράδεισο. Το πιο ωραίο μνημόσυνο , η θύμηση αυτού του μικρού άγγελου και η το πιο ωραίο πάρτι γίνεται μέσα από τις δίκες μας ενέργειες προσφοράς και αγάπης .Μέσα από αιμοδοσίες και αλλού είδους ελεημοσύνες . Σήμερα Γιορτάζουν και πανηγυρίζουν στον ουρανό όλοι άγγελοι μαζί με τον Άγιο Λάζαρο και τον μικρό του Φίλο Σάββα .. Σήμερα συνεορτάζει ο ουρανός με την γη , σήμερα ενώνεται η χαρά των ανθρώπων με των ουράνιων δυνάμεων σήμερα ΟΙ ΧΩΜΑΤΕΝΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΖΟΥΝ Στιγμές Αθανασίας ΚΑΙ ΑΙΏΝΙΟΥ Κάλλους.

Καλούμε όλους τους συμπατριώτες μας και μη να ενισχύσουν αυτή την ενέργεια γιατί κανένα χελιδόνι από μόνο του δεν φέρνει την άνοιξη αλλά όλοι μαζί με τον οβολό μας μπορούμε με την ευλογία του Αγίου να φτάσουμε στο ποθητό αποτέλεσμα , να δουλεύει σε ανθρώπινες, πιο βελτιωμένες και εξασφαλισμένες συνθήκες το ΚΕΝΤΡΟ ΜΕ ΤΑ ΜΩΡΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΑΓΙΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ και βοηθώντας τα παιδάκια που υποφέρουν από καρκίνο ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!! ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ, ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ, ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΤΙΜΑ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΓΕΝΕΙΑ.
Σας Ευχαριστώ!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

ΔΗΣΥ για Βασιλικό: “Αναμένουμε από την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις αλλά και να αναλάβει τις ευθύνες της, έτσι ώστε ένα έργο ζωτικής σημασίας να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί”

Δήλωση Αντιπροέδρου και Βουλεύτριας, κ. Σάβιας Ορφανίδου για το τερματικό στο Βασιλικό Τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση

error: Content is protected !!