Αραδίππου: Μοντέλο περιφερειακού δήμου για την τοπική αυτοδιοίκηση

Γράφει ο Χριστόδουλος Πάρτου
Αντιδήμαρχος Δήμου Αραδίππου


Ενώπιον  της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής άρχισε η  συζήτηση για τα νομοσχέδια της κυβέρνησης αναφορικά με τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ως Δήμος Αραδίππου, την καθοριστική αυτή περίοδο για το μέλλον της τοπικής αυτοδιοίκησης,  υπεύθυνα και σοβαρά, με επιχειρήματα και ολοκληρωμένες θέσεις, θέτουμε τις δικές μας κόκκινες γραμμές.    

Καταρχήν, θεωρούμε πως ενδεχόμενη συνένωση του Δήμου Αραδίππου με το Δήμο Λάρνακας, θα οδηγήσει σε ένα  βραδυκίνητο δήμο. Ας αναλογιστεί ο κάθε ενδιαφερόμενος ότι ο Δήμος Αραδίππου αυτή τη στιγμή έχει ζωτικό έδαφος 56 τετραγωνικά χιλιόμετρα, 25 χιλιάδες πληθυσμό, 8 χιλιάδες υποστατικά, πέντε βιομηχανικές περιοχές  και 4 κτηνοτροφικές περιοχές.
Πρόκειται για ένα δήμο που αποτελεί μοντέλο περιφερειακού δήμου για την προωθούμενη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς διαθέτει όλα τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά.  Με ένα ιδιαίτερο τρόπο συνθέτει το αστικό κομμάτι με τη βιομηχανία και την κτηνοτροφία, δημιουργώντας σημαντικές προοπτικές. 

Ήδη έχουμε αποταθεί προς τα διάφορα κέντρα αποφάσεων. Πρόθεσή μας είναι να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια, χωρίς να αποκλείουμε κάθε μορφή αντίδρασης. Έχουμε υποχρέωση να υπερασπιστούμε τους δημότες μας, το δήμο μας και την επαρχία μας. Οι πολίτες της επαρχίας Λάρνακας κινδυνεύουν να αδικηθούν, αντί να επωφεληθούν. Τυχόν υιοθέτηση του σεναρίου, το οποίο προβλέπει ενοποίηση ολόκληρου του αστικού πληθυσμού
της επαρχίας σε ένα και μοναδικό δήμο, θα οδηγήσει σε υποβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών, ακόμη και σε σύγκριση με την υφιστάμενη προβληματική κατάσταση, την οποία η μεταρρύθμιση επιδιώκει να αντιμετωπίσει. 

Χωρίς μισόλογα και υπεκφυγές, θα πορευθούμε με αξιοπρέπεια τις επόμενες εβδομάδες, με στόχο τον ανάπτυξη και την πρόοδο της Αραδίππου ειδικότερα και της επαρχίας Λάρνακας γενικότερα.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

ΔΗΣΥ για Βασιλικό: “Αναμένουμε από την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις αλλά και να αναλάβει τις ευθύνες της, έτσι ώστε ένα έργο ζωτικής σημασίας να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί”

Δήλωση Αντιπροέδρου και Βουλεύτριας, κ. Σάβιας Ορφανίδου για το τερματικό στο Βασιλικό Τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση

error: Content is protected !!