Εκατοντάδες άνθρωποι σε αγρυπνία στο Λονδίνο εις μνήμη της 28χρονης Sabina

Σε αγρυπνία στη μνήμη της Sabina Nessa, μιας 28χρονης Βρετανίδας, που δολοφονήθηκε την περασμένη εβδομάδα σε πάρκο της βρετανικής πρωτεύουσας συμμετείχαν εκατοντάδες άνθρωποι το βράδυ της Παρασκευής (24.09.2021) στο νοτιοανατολικό Λονδίνο.

«Βρίσκομαι εδώ για να καταδικάσω τη φρικιαστική, απάνθρωπη δολοφονία μιας γυναίκας», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Paola Martins, κάτοικος της περιοχής. «Κοιτάξτε όλον αυτόν τον κόσμο που ήρθε! Θέλει να επιδείξει τη συμπαράστασή του».
Κοντά σε αυτή την 53χρονη γυναίκα και μητέρα, που δηλώνει πως έχει συγκλονιστεί από τα γεγονότα, εκατοντάδες Λονδρέζοι συγκεντρώθηκαν κρατώντας μπουκέτα λουλουδιών, κεριά και πλακάτ, για να ακούσουν ομιλίες προς τιμή της Sabina.

Ανάμεσα στα άτομα που μίλησαν ήταν και η αδελφή της Jabina Yasmin Islam η οποία στην συγκλονιστικά συγκινητική ομιλία της τόνισε πως “νιώθω να βρίσκομαι παγιδευμένη σε ένα εφιάλτη”.

Η αγρυπνία έγινε στην περιοχή Kidbrooke εκεί όπου έζησε η Sabina.

«Η αγρυπνία για τη Sabina Nessa είναι μια σημαντική και συγκινητική στιγμή προκειμένου όλη η κοινότητα να ενωθεί και να επιδείξει τη συμπαράστασή της στην οικογένειά της σε αυτήν την περίοδο αφάνταστου πένθους», ανέφερε σε ένα δελτίο τύπου ο δήμαρχος του Λονδίνου Sadiq Khan , κάνοντας λόγο για μια «τραγωδία» και έναν «εφιάλτη».

Ο πρωθυπουργός της χώρας Boris Johnson άφησε, από την πλευρά του, ένα κερί μπροστά από την πόρτα της πρωθυπουργική κατοικίας στη Ντάουνινγκ Στριτ, ενώ έστειλε τις «σκέψεις του» στους οικείους του θύματος.

Η 28χρονη δασκάλα εξαφανίστηκε την προηγούμενη Παρασκευή, ενώ είχε βγει από το σπίτι της για να πάει σε ένα μπαρ, που βρισκόταν σε απόσταση 5 λεπτών από το σπίτι της.
Ένας περαστικός βρήκε το πτώμα της την επομένη, γύρω στις 17.30 το απόγευμα τοπική ώρα. Σύμφωνα με το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων PA, είχε δεχθεί επίθεση με μαχαίρι και ο δράστης είχε κρύψει το πτώμα της κάτω από έναν σωρό από φύλλα.

Αστυνομία και detectives διερευνούν την δολοφονία ελπίζοντας να βρουν βοήθεια από κάμερες της περιοχής.

Παρόλο που ο επικεφαλής των ερευνών Trevor Lawry έχει πει πως “οι δρόμοι είναι ασφαλείς για τις γυναίκες”, εντούτοις ο Δήμαρχος του Λονδίνου Sadiq Khan είπε πως “συνήθως υπάρχει πανδημία όταν μιλάμε για κακοποίηση κατά των γυναικών”.

Η δολοφονία της 28χρονης Sabina λαμβάνει χώρα λίγους μήνες έπειτα από εκείνη της Sara Evans μιας 33χρονης Λονδρέζας, που δολοφονήθηκε στις αρχές Μαρτίου ενώ επέστρεφε στο σπίτι της. Μια υπόθεση που συγκλόνισε τη χώρα και αναζωπύρωσε τη διαμάχη σχετικά με την ασφάλεια των γυναικών στους δημόσιους χώρους.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

error: Content is protected !!