Τους προσφυγοποιούν για δεύτερη φορά στα τούρκικα στην Λάρνακα

SkalaTimes Team

Το τηλεφώνημα που δέχθηκε το SkalaTimes μας καλούσε να παρεβρεθούμε την Τετάρτη το πρωί σε ένα θέατρο του παραλόγου, όπου η επαρχιακή διοίκηση Λάρνακας με τον πιο άκομψο τρόπο θα προσπαθούσε να προσφυγοποιήσει για δεύτερη φορά Ελληνοκύπριους πρόσφυγες.

Φτάσαμε στην περιοχή Πιαλέ Πασά, στην οδό Τους Χανέκ 47 για να διαπιστώσουμε ότι :
Τρεις οικογένειες πρόσφυγων Ελληνοκυπρίων που διαμένουν σε τουρκοκυπριακά σπίτια, ενημερώθηκαν ότι ο Τουρκοκύπριος στον οποίο ανήκει η γειτονική γη, απαιτεί να περάσει η γη του στα χέρια του, και οτιδήποτε βρίσκεται μέσα στη δική του ιδιοκτησία να περάσει άμεσα στα χέρια του.
Αυτό σημαίνει ότι οι αυλές των Ελληνοκύπριων πρέπει να καθαρίσουν από οτιδήποτε έχουν (η μία αυλή έχει αποθήκη) και να δοθούν στον Τουρκοκύπριο.
Μέχρι εδώ όλα καλά, μπορεί να πει κάποιος.

Το παράλογο είναι πως η οριοθέτηση έγινε μόλις χθες ημέρα Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου (το SkalaTimes ήταν εκεί) και ζητούν από τους Ελληνοκύπριους ιδιοκτήτες σπιτιών να καθαρίσουν τις αυλές τους (πχ από την μια αυλή να μετακινήσουν την αποθήκη που έχουμε προαναφέρει) μέχρι την Παρασκευή 24 του μήνα! Μέσα σε τρεις μέρες!

“Για να γίνει αυτό που μας ζητούν χρειαζόμαστε τουλάχιστον τρεις μήνες”, δήλωσε στο SkalaTimes ο ένας εκ των τριών Ελληνοκύπριων ιδιοκτήτων, ενώ ο άλλος τόνισε πως “δεν θα αφήσουμε έτσι αυτό το άδικο, αλλά θα τρέξουμε νομικά την υπόθεση, αν χρειαστεί”.

Ένα άλλο ζήτημα το οποίο αφήνει ερωτηματικά και η επαρχιακή διοίκηση οφείλει δώσει εξηγήσεις στους τρεις Ελληνοκύπριους πρόσφυγες ιδιοκτητες είναι ότι όλες οι πληροφορίες τους δίνονταν μέσω τηλεφώνου, χωρίς να έχουν στα χέρια τους σχετικά έγγραφα. Τους έχουν αναφέρει ότι ο Τουρκοκύπριος έχει κερδίσει την δίκη στο Ευρωκοινοβούλιο και πρέπει άμεσα να του δοθεί η γη που είναι υπό ιδιοκτησία του, αλλά όταν ζήτησαν να δουν τα σχετικά έγγραφα τους είπαν πως δεν γίνεται.

Το ερώτημα προς τους αρμόδιους και προς τον Έπαρχο, είναι το εξής: Ποιος αποφασίζει να προσφυγοποιούνται ή να αδικούνται με οποιοδήποτε τρόπο οι Ελληνοκύπριοι πρόσφυγες του 1974;

Πόσο δύσκολο είναι να δωθεί στους ανθρώπους, στους Ελληνοκύπριους πρόσφυγες ιδιοκτήτες, ένα εύλογο χρονικό διάστημα να μετακινήσουν τα όποια υπάρχοντα τους και όχι να ξεσκώνονται άρον άρον από τον Τουρκοκύπριο ιδιοκτήτη, όπως τους ξεσήκωνε άρον άρον από τα σπίτια τους ο Τούρκος κατακτητής το 1974!

Το SkalaTimes θα επανέλθει για το θέμα.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Γίνεται πόλος έλξης για επενδύσεις στον τουρισμό η Λάρνακα-15 νέα ξενοδοχεία σε έξι χρόνια, έρχονται άλλα 25

Ευοίωνο όσο ποτέ άλλοτε προδιαγράφεται το μέλλον της Λάρνακας σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις σε τουριστικές αναπτύξεις, οι οποίες αναμένεται να βελτιώσουν και να αναβαθμίσουν

error: Content is protected !!