Χριστίνα Δημητρίου: “Η τηλεόραση είναι η μεγάλη μου αγάπη και είναι το μεγαλύτερο κομμάτι της επαγγελματικής μου πορείας”

Η Χριστίνα Δημητρίου, πιο ανανεωμένη και πιο δημιουργική από ποτέ, ανοίγει τα χαρτιά της και μας μιλά για την άνω τελεία που έχει βάλει στο ραδιόφωνο, από τον Αύγουστο του 2021, αλλά και στην TV, για τα δύο νέα projects που ετοιμάζει, για τη συνεργασία της εδώ και δύο χρόνια με το SkalaTimes και φυσικά για τη Λάρνακα.
Σε μια απλή και φιλική κουβέντα, η βοηθός αρχισυντάκτρια του SkalaTimes, η παρουσιάστρια για χρόνια στην κυπριακή τηλεόραση, η ραδιοφωνική παραγωγός, η δημοσιογράφος, η Χριστίνα Δημητρίου, μιλά για όλα.

Της Γιώτας Δημητρίου

Χριστίνα έχουμε δει στα ΜΜΕ αλλά και στο προσωπικό σου λογαριασμό στα ΜΚΔ ότι ένας κύκλος στο ραδιόφωνο του NRJ έχει κλείσει. Μίλησε μας λίγο γι αυτό. Καταρχάς, γιατί;
Γιατί; Επειδή ειλικρινά στο λέω το πρωινό ξύπνημα, για μένα που μένω Λάρνακα και η διαδρομή για το στούντιο στη Λευκωσία κάπου άρχισε να με κουράζει έντονα…

Δηλαδή για τι πρωινό ξύπνημα μιλάμε;
Για να είμαι στην ώρα μου έπρεπε να ξυπνάω απ΄τις 5 το πρωί, λόγω της πρωινής ώρας της εκπομπής έπρεπε 6.50π.μ να βρίσκομαι στο σταθμό. Οπόταν ήταν τόσο πιεσμένο το πρόγραμμα μου και μέσα από τα χρόνια συνειδητοποίησα πόσο χρόνο έκλεβε όλο αυτό από την προσωπική μου ζωή και από τα όσα ήθελα να κάνω!

Γιατί;
Επειδή όταν ξυπνάς απ΄τις πέντε το πρωί αυτό σημαίνει πως πας νωρίς για ύπνο και αφήνεις κάποια πράγματα απ΄τη κοινωνική σου ζωής στην απέξω. Δεν ήταν εύκολο, έπρεπε να ξεκουράζομαι 1-2 ώρες κατά τη διάρκεια της μέρας, να λέω όχι σε συναντήσεις με φίλους, να μη μπορώ να ασχοληθώ με άλλες κοινωνικές υποχρεώσεις, όλο αυτό μέσα στα χρόνια άρχισε να με κουράζει, αλλά και να με προβληματίζει έντονα. Έτσι αποφάσισα να βάλω μία άνω τελεία στο ραδιόφωνο και να ασχοληθώ με δύο καινούρια projects που ετοιμάζω.

Μετά από εννέα συνεχόμενα χρόνια στο ραδιόφωνο πόσο εύκολο ήταν να βάλεις μια άνω τελεία;
Καθόλου εύκολο. Το αγαπώ το ραδιόφωνο, αλλά όπως σου είπα, είναι μια άνω τελεία και όταν οι συνθήκες της ζωής μου το επιτρέψουν θα επιστρέψω! Όπως ξέρεις έχω τελειώσει δημοσιογραφία, το ραδιόφωνο είναι κομμάτι της δημοσιογραφίας, το αγαπώ και θα επιστρέψω, όμως με άλλα δεδομένα και όχι ξύπνημα απ’ τις πέντε το πρωί (γέλια!).

Άνω τελεία έχεις βάλει και στην τηλεόραση εδώ και κάποια χρόνια….
Ναι, από το 2017 που παρουσίαζα το “Μια Βαλίτσα Γεύσεις” στο ΣΙΓΜΑ. Ήταν μια άψογη συνεργασία που είχα με τον σταθμό και πραγματικά μια πολύ αξιόλογη εκπομπή.

Δεν είχες κάποιες προτάσεις από τότε;
Είχα δύο προτάσεις από συγκεκριμένο κανάλι, για ένα τηλεπαιχνίδι και για μια εκπομπή μουσικοχορευτική, θεώρησα όμως πως την δεδομένη στιγμή δεν μου ταίριαζαν αυτά τα είδη εκπομπών, έτσι είπα όχι. Μετά ημουν αφοσιωμένη στο ραδιόφωνο, αλλά και από τον Γενάρη του 2020 στο νέο μου ρόλο ως βοηθός αρχισυντάκτρια στο περιοδικό μας (SkalaTimes), άρα η άνω τελεία και στην τηλεόραση είναι εκεί και θα επιστρεψω όταν νιώσω πως μια εκπομπή μου ταιριάζει, όταν θεωρήσω πως έχω μια καλή πρόταση.

Άρα η τηλεόραση είναι στα σχέδια σου;
Μα η τηλεόραση είναι η μεγάλη μου αγάπη και είναι το μεγαλύτερο κομμάτι της επαγγελματικής μου πορείας. Αγαπώ την τηλεόραση, είχα την τύχη να έχω σημαντικές συνεργασίες, γνώρισα υπέροχους ανθρώπους και φίλους που έχω μέχρι σήμερα.

Να θυμίσουμε στο κόσμο τις συνεργασίες σου;
Συνεργάστηκα δύο χρονιές με το ΡΙΚ, πέντε χρόνια είχα μια άριστη σχέση με την LTV, όπου ήμουν παραγωγός και παρουσιάστρια της εκπομπής μου, με το MEGA τέσσερεις χρονιές ως coach των μοντέλων στα καλλιστεία ,αλλά και στην κριτική επιτροπή, όπου ήταν μια πολύ επιτυχημένη και αξιόλογη δουλειά, στο ΣΙΓΜΑ με το “Μια βαλίτσα γεύσεις” αλλά θα σε πάω και κάποια χρόνια πίσω με την πρώτη μου εκπομπή στην τηλεόραση, το Alive στο ΣΙΓΜΑ.

Και περιοδικά και ραδιόφωνο βεβαίως….
Ναι, παράλληλα με όλα αυτά ήταν το ραδιόφωνο, (αρχικά στον Super και μετά στον NRJ) και βεβαίως έχω συνεργαστεί και με τα περιοδικά του “Φιλελεύθερου” και με την εφημερίδα Espresso Κύπρου, όπου πάλι είχαμε δουλέψει μαζί αγαπημένη μου Γιώτα, όταν ήσουν κι εκεί αρχισυντάκτρια και είχαμε και εκεί μια άριστη σχέση.

Με τον αγαπημένο μας Μίλτο Καρατζά…
Με τον σπουδαίο μας Μίλτο, βεβαίως! Τον Έλληνα Mr Music man όπως τον αποκαλούσαμε. Σχολείο, ο αγαπημένος μας Μίλτος Καρατζάς, μια σπουδαία προσωπικότητα. Τον αγαπώ πολύ σαν άνθρωπο, σαν φίλο και δεν ξεχνώ την αξιόλογη συνεργασία που είχαμε!

Τι κρατάς από τις συνεργασίες σου;
Μόνο τα θετικά! Πάντα τα θετικά και προχωρώ μπροστά με χαμόγελο!

Τα αρνητικά;
Ούτε που τα θυμάμαι, τα ξεχνώ! Δεν αναλώνομαι σε αυτά, δεν έχει νόημα. Δεν θέλω να εστιάζω εκεί. θυμάμαι μόνο τις όμορφες συνεργασίες, τους αξιόλογους ανθρώπους. Μιλάμε για ανθρώπους που δεν ήθελα ποτέ να αποχαιρετήσω, αλλά όταν κλείνουν οι κύκλοι αναγκάζεσαι να αποχαιρετήσεις και τους συνεργάτες σου. Δεν μιλάω βέβαια για όλους, γιατί με κάποιους θα ήθελα να ξανασυνεργαστώ και με κάποιους όχι.

Πέρα από την μέχρι σήμερα πορεία σου, είναι γνωστό πως έχεις τελειώσει και σπουδές δημοσιογραφίας. Αν σήμερα επέστρεφες στην τηλεόραση τι εκπομπή θα ήθελες να κάνεις;
Δύο concepts έχω στο μυαλό μου. Το ένα είναι τηλεμαγκαζίνο ποικίλης ύλης (απογευματινή ή μεσημεριανή ζώνη), μου αρέσουν οι χαλαρές εκπομπές που σου δίνεται η ευκαιρία να ξεδιπλώσεις τον εαυτό σου, να έχεις επαφές με κόσμο, να ψυχαγωγείς ποιοτικά τον κόσμο, μου αρέσει η επικοινωνία γενικότερα, μου αρέσει να έχω μια ομάδα και να δουλεύουμε μαζί, οπόταν θεωρώ ότι μαζί με τις εμπειρίες που έχω από τις προηγούμενες δουλειές μου θα μπορούσε να βγει κάτι πραγματικά όμορφο.
Επίσης θα με ενδιέφερε μια εβδομαδιαία εκπομπή με πορτρέτα και συνεντεύξεις.

Ανέφερες μεσημεριανή ζώνη και θυμήθηκα την Μενεγάκη, η άποψη σου γι αυτήν;
Μα τι να πούμε; Η Ελένη Μενεγάκη έχει γράψει ιστορία στην ελληνική τηλεόραση και είναι μοναδική. Την θαυμάζω.

Παρόλα αυτά, επανέρχομαι, γιατί αυτή την περίοδο είσαι εκτός τηλεόρασης; Έχεις δεχτεί κάποιες προτάσεις;
Ναι, συζήτησα αυτό τον καιρό και για νέα εκπομπή στο ραδιόφωνο αλλά είπα όχι επειδή ήταν και πάλι πρωινή, αλλά θα επανέλθω σε αυτό το κομμάτι και συζήτησα και για μία εκπομπή στην TV, αλλά όπως έχω πει και ραδιοφωνικά στον αέρα πριν αποχωρήσω ήταν συνειδητή η απόφαση μου να βάλω άνω τελεία.
Πλέον αναζητώ συνεργασίες με θετική ενέργεια, με ανθρώπους που θα υπάρχει αλληλοεκτίμηση και αλληλοσεβασμός και έτσι δεν βιάζομαι να πάρω αποφάσεις. Άλλωστε θα σου αποκαλύψω, αφού η συνέντευξη είναι για το SkalaTimes μας, πως ετοιμάζω δύο καινούργια projects.

Μάλιστα. Για πες…..
Όχι, δεν θα πω πολλά (γέλια!) Είναι δύο προσωπικά projects στα οποία θέλω να αφοσιωθώ, πάντα ήθελα να κάνω κάτι δικό μου και τώρα είναι η κατάλληλη ώρα. Γι αυτό έχω βάλει και τις άνω τελείες. Και στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση.

Πρόσφατα επέστρεψες από Ιταλία, για πες λίγο για το ταξίδι αυτό που έχουμε απολαύσει κι εμείς τις φωτογραφίες που μοιράστηκες με τους ακόλουθους σου στα ΜΚΔ.
Το ταξίδι αυτό δεν ήταν καθόλου τυχαίο, το προγραμμάτισα, το χρειαζόμουν και είχα αρκετό καιρό να ταξιδέψω, (είχα πάει μόνο στην Αθήνα στην αδελφή μου τον Ιούλιο). Μόλις έδωσα λοιπόν την παραίτηση μου στο σταθμό έκλεισα τα εισιτήρια μου γι αυτή την μαγική χώρα.
Η Ιταλία ήταν έμπνευση για μένα, με βοήθησε στα δύο projects που ετοιμάζω, μου γέμισε τις μπαταρίες μου τις εσωτερικές και με έκανε να την θαυμάσω.

Σε ποιες πόλεις έχεις πάει;
Ποσιτάνο, Ρώμη, Σορέντο, Νάπολι, και Amalfi Coast. Το ταξίδι αυτό ήταν μια έμπνευση και πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενη για τα δύο νέα projects που ετοιμάζω με ανθρώπους που είναι σημαντικοί στην ζωή μου….Θα πούμε περισσότερα όταν έρθει η ώρα, δηλαδή τέλος τους χρόνου, αρχές της νέας χρονιάς, με το καλό!

Να υπενθυμίσουμε ότι εδώ και δύο χρόνια επέστρεψες στη πόλη σου τη Λάρνακα και ανέλαβες και Βοηθός Αρχισυντάκτρια του SkalaTimes….
Ξέρεις πολύ καλά και ως φίλη μου, ότι τη πόλη μας την αγαπώ πάρα πολύ. Και δεν το λέω τυπικά, το εννοώ 100%. Μέσα από το ρόλο μου ως Βοηθός Αρχισυντάκτρια του SkalaTimes είχα την ευκαιρία να δω και κάποια πράγματα εις βάθος.
Χαίρομαι που η πόλη μας εξελίσσεται και αναπτύσσεται και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που έχουμε ένα τόσο αξιόλογο Δήμαρχο με τον οποίο διατηρούμε πολύ καλές σχέσεις και βοηθάμε κι εμείς στο έργο του Δήμου μας μέσα από το SkalaTimes.
Η Λάρνακα μας αξίζει τα καλύτερα, έχει σπουδαίο κόσμο, αγαπώ τους συμπολίτες μας, αρκετούς αξιόλογους καλλιτέχνες, επιχειρηματίες και ανθρώπους των γραμμάτων είχα την χαρά να τους γνωρίσω kal;ytera μέσα από τη θέση μου ως βοηθός αρχισυντάκτρια του SkalaTimes.
Ξέρεις, με ρωτάνε συχνά τι αγαπώ στη Λάρνακα. Η απάντηση είναι απλή. Εμείς οι σκαλιώτες αγαπάμε τα πάντα στη Λάρνακα, εδώ είναι οι παιδικές μας φιλίες, οι συμμαθητές μας, οι συγγενείς μας, οι αναμνήσεις μας, η οικογένεια μας, νομίζω εμείς οι Λαρνακείς είμαστε τόπακες και καλά κάνουμε, η αγάπη για τη πόλη μας είναι αυτό που θα βοηθήσει τη Λάρνακα μας να πάει μπροστά, αν έχουμε και αγάπη και σεβασμό ο ένας προς τον άλλο, τότε οι καλύτερες μέρες για τη Λάρνακα μας θα είναι δεδομένο.

Τελος, το αγαπημένο σου ρητό ζωής;
Είναι πολλά τα αγαπημένα μου ρητά….Θα σου πω ένα από τα πολλά, που ταιριάζει και με τις δύσκολες εποχές που διανύει όλος ο πλανήτης: “Όλα θα πάνε καλά στο τέλος, κι αν δεν είναι καλά, τότε δεν είναι το τέλος”!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Γίνεται πόλος έλξης για επενδύσεις στον τουρισμό η Λάρνακα-15 νέα ξενοδοχεία σε έξι χρόνια, έρχονται άλλα 25

Ευοίωνο όσο ποτέ άλλοτε προδιαγράφεται το μέλλον της Λάρνακας σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις σε τουριστικές αναπτύξεις, οι οποίες αναμένεται να βελτιώσουν και να αναβαθμίσουν

error: Content is protected !!