Καθαρισμός πλαισίου στρατηγικής για τη δημιουργία «έξυπνης πόλης»

Παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιου Λάρνακας από την εταιρεία Ernst & Young, ο καθορισμός πλαισίου Στρατηγικής για τη δημιουργία «Έξυπνης Πόλης».

Ο βασικός στόχος του καθορισμού πλαισίου στρατηγικής για τη δημιουργία «Έξυπνης Πόλης» προβλέπει τη βελτίωση της ποιότητας της καθημερινής ζωής τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες της πόλης. Παράλληλα, προβλέπει και την βελτίωση του έργου της Δημοτικής Αρχής ελαχιστοποιώντας την κατανάλωση πόρων μέσω της υιοθέτησης ολοκληρωμένων καινοτόμων λύσεων και τεχνολογιών.

Για τη βιωσιμότητα και την αποτελεσματικότητα του έργου αυτού, απαιτείται η χρήση ανεπτυγμένων εργαλείων τα οποία θα συνενώσουν πολλαπλές έξυπνες εφαρμογές για ενιαία διαχείριση τους, καλύπτοντας τους έμπειρους στόχους του έργου οι οποίοι είναι:

· ανάπτυξη ευρυζωνικών δικτύων του δήμου για την κάλυψη σύγχρονων αναγκών της πόλης και του δήμου,

· ενίσχυση της βιώσιμης, αστικής κινητικότητας, με τεχνολογικά μέσα,

· ενίσχυση της φυσικής ασφάλειας του κοινού, με τεχνολογικά μέσα,

· βελτίωση της τουριστικής εμπειρίας των επισκεπτών μέσα από τη χρήση έξυπνων εφαρμογών και τέλος,

· παρακολούθηση των παραμέτρων ποιότητας του περιβάλλοντος, της ατμόσφαιρας και της συγκέντρωσης αστικών απορριμμάτων, μέσα στον αστικό ιστό.

Οι τεχνολογικές λύσεις που προσφέρει μεταξύ άλλων είναι σημεία ενημέρωσης (info-points & digital signage), έξυπνη στάθμευση, έξυπνος οδοφωτισμός, παρακολούθηση περιβαλλοντικών παραμέτρων, κάμερες και ανάλυση Video, έξυπνη διαχείριση κάδων απορριμμάτων κ.α.

Το έργο διαχωρίζεται σε τρείς φάσεις και το Δημοτικό Συμβουλίου αποφάσισε όπως η υλοποίηση του έργου αρχίσει με την έξυπνη στάθμευση – smart parking. Για την επίτευξη αυτού, έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις και υπολογίζεται ότι οι εργασίες θα αρχίσουν εντός του 2022.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Γίνεται πόλος έλξης για επενδύσεις στον τουρισμό η Λάρνακα-15 νέα ξενοδοχεία σε έξι χρόνια, έρχονται άλλα 25

Ευοίωνο όσο ποτέ άλλοτε προδιαγράφεται το μέλλον της Λάρνακας σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις σε τουριστικές αναπτύξεις, οι οποίες αναμένεται να βελτιώσουν και να αναβαθμίσουν

error: Content is protected !!