Η μουσική είναι πάντα μια καλή ασχολία για ενήλικες και όχι μόνο / Οι εγγραφές στο Ωδείο Ανδρέας Γερολέμου συνεχίζονται και για ενήλικες

«Η μουσική δίνει ψυχή στις καρδιές και φτερά στη σκέψη» (Πλάτων)

Ενώ συχνά διαβάζουμε για τα οφέλη της μουσικής στην ανάπτυξη των παιδιών, ξεχνάμε πως τα οφέλη της μουσικής είναι πολλά και για έναν ενήλικα που αποφασίζει στα 25-35-45-55-65-75 του κτλ να μάθει ένα μουσικό όργανο ή να ξεκινήσει μαθήματα τραγουδιού.

Ιδιαίτερα στις εποχές που ζούμε, όπου το άγχος και το κλίμα τρομοκρατίας κυριαρχούν σαν “μόδα”, ένα χόμπι, μια ασχολία, όπως είναι η μουσική, μπορεί να αποτελέσει το καλύτερο αγχολυτικό και συνάμα να μας κάνει να νιώσουμε ευτυχισμένοι.

Τα μαθήματα σε ένα ωδείο μας “αναγκάζουν” να ξοδέψουμε χρόνο για τον εαυτό μας, για την ψυχαγωγία και πνεύμα μας. Την ίδια ώρα τα οφέλη που θα κερδίσουμε θα είναι πολλά.
Για να δούμε μερικά:

Βελτιώνει τη μνήμη μας
Οι έρευνες έχουν δείξει ότι η μουσική ενισχύει την ανάκληση των πληροφοριών του εγκεφάλου μας, με αποτέλεσμα να ασκεί θετική επιρροή στη μνήμη.
Λειτουργεί ως θεραπευτικό μέσο
Η μουσική αποτελεί το καλύτερο χαλαρωτικό, καταφέρνει να επηρεάζει το συναισθηματικό κόσμο του ανθρώπου και συμβάλει στη χαλάρωσή του, με αποτέλεσμα να περιορίζει το άγχος και την κατάθλιψη.
Ενισχύει τη δημιουργικότητά μας
Σύμφωνα με τους ειδικούς “Η μουσική αποτελεί έναν ιδιαίτερο τρόπο έκφρασης των ανθρώπινων σκέψεων και συναισθημάτων.Μέσα από αυτή δημιουργούνται εικόνες και συναισθήματα που μας κάνουν να ξεχάσουμε το παρόν και να βυθιστούμε σε έναν κόσμο φαντασίας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την τόνωση της πνευματικής μας εγρήγορσης και έμπνευσης”.



Η μουσική μπορεί να μας απελευθερώσει από την καθημερινότητα και να μας επηρεάσει θετικά σε πολλούς τομείς.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αν είστε ενήλικας που έχει αποφασίσει φέτος να ξεκινήσει μαθήματα σε ένα ωδείο καλό είναι να έχετε υπόψη σας:

  1. ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΕ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ
  2. ΚΑΝΤΕ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΩΔΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΕΝΑ ΜΕ ΠΕΙΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΟΝΟΜΑ
  3. ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΟ ΟΡΓΑΝΟ ΣΑΣ
  4. ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΑΝΟΙΧΤΟΜΥΑΛΟΙ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΕΤΕ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΑΣ
  5. ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΥΠΟΜΟΝΗ -ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΘΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ

Αν λοιπόν θέλετε να κάνετε ένα καλό δώρο στον εαυτό σας, αυτή τη νέα σχολική χρονιά, όσο χρονών κι αν είστε, μπορείτε να ξεκινήσετε μαθήματα σε ένα γνωστό, έμπειρο Ωδείο της πόλης μας με επαγγελματίες μουσικούς. Οι εγγραφές για ενήλικες στο ωδείο Ανδρέας Γερολέμου έχουν ήδη ξεκινήσει, ακόμη και για ενήλικες που δεν είχα ποτέ μέχρι σήμερα οποιαδήποτε μουσική γνώση.

Για περισσότερες πληροφορίες:
FB Page: https://www.facebook.com/AndreasGerolemouSchoolOfMusic\
Τηλέφωνο: 24 652964

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

ΔΗΣΥ για Βασιλικό: “Αναμένουμε από την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις αλλά και να αναλάβει τις ευθύνες της, έτσι ώστε ένα έργο ζωτικής σημασίας να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί”

Δήλωση Αντιπροέδρου και Βουλεύτριας, κ. Σάβιας Ορφανίδου για το τερματικό στο Βασιλικό Τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση

error: Content is protected !!