Euro 2020, Ιταλία – Αγγλία, τελικά It’s coming Rome, οι Ιταλοί στην κορυφή της Ευρώπης με ήρωα τον Ντοναρούμα

Η Ιταλία έπειτα από 53 χρόνια κατέκτησε το Euro επικρατώντας 3-2 της Αγγλίας στα πέναλτι (1-1 κανονική διάρκεια και παράταση) με ήρωα τον Τζίτζι Ντοναρούμα να αποκρούει το πέναλτι του Σακά. Το 2ο τρόπαιο της σκουάντρα ατζούρα.

Τελικά, it’s coming to Rome!

Η Ιταλία είναι η νικήτρια του Euro 2020. Οι λεγεωνάριοι του Ρομπέρτο Μαντσίνι ήταν πιο ψύχραιμοι στη διαδικασία των πέναλτι και επικράτησαν 3-2 της Αγγλίας και κατέκτησαν το βαρύτιμο τρόπαιο (1-1 κανονική διάρκεια και παράταση). Οι ατζούρι κατέκτησαν τον δεύτερο τρόπαιο της ιστορίας τους, το πρώτο έπειτα από 53 χρόνια.
Ήρωας ήταν ο Τζίτζι Ντοναρούμα, ο οποίος απέκρουσε το καθοριστικό πέναλτι του Σακά, ενώ νωρίτερα είχε αποκρούσει και του Σάντσο. Φυσικά αμέσως μετά το τέλος της διαδικασίας όλοι έτρεξαν να αγκαλιάσουν τον 22χρονο πορτιέρε.

Η ομάδα του Σάουθγκεϊτ ήταν εκείνη που άνοιξε το σκορ στο 2ο λεπτό του παιχνιδιού με τον Λουκ Σο, ενώ διαχειρίστηκε το προβάδισμά της μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Στο δεύτερο μέρος η Ιταλία ανέβασε ρυθμό και βρήκε τον δρόμο προς την ισοφάριση στο 67ο λεπτό με τον Λεονάρντο Μπονούτσι. Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση, χωρίς να αλλάξει κάτι, με τις δύο ομάδες να λύνουν τις διαφορές τους στα πέναλτι, εκεί που οι ατζούρι αναδείχθηκαν νικητές.
Οι Άγγλοι παρά την εκπληκτική πορεία τους μέχρι τον τελικό, άφησαν απογοητευμένο το κοινό τους στο Γουέμπλεϊ, καθώς γι’ ακόμη μία φορά σε μεγάλη διοργάνωση απέτυχαν να σηκώσουν το τρόπαιο.

Τρέλανε από νωρίς το Γουέμπλεϊ ο Σο
Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ κατέβασε την ομάδα του με σύστημα 3-4-3, με τους Σο και Τρίπιερ ως μπακ-χαφ. Απ’ την άλλη, ο Μαντσίνι δεν είχε κάποια αλλαγή σε σχέση με το παιχνίδι των ημιτελικών κόντρα στην Ισπανία. Η τακτική του προπονητή των τριών λιονταριών αποδείχθηκε πολύτιμη απ’ τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, με την Αγγλία να παίρνει το προβάδισμα στο σκορ μόλις στο 2ο λεπτό.

Η προσπάθεια των Άγγλων ξεκίνησε απ’ τα αριστερά, με το Σο, ο οποίος έδωσε κεντρικά στον Κέιν. Εκείνος άνοιξε δεξιά για τον Τρίπιερ που έφτασε έξω απ’ την περιοχή και έκανε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι. Ο Σο είχε προλάβει να ανέβει και ανενόχλητος με βολέ με το αριστερό νίκησε τον Ντοναρούμα για το 1-0. Μάλιστα, το γκολ του Σο στο 1:57” ήταν το γρηγορότερο σε τελικό, ξεπερνώντας εκείνο του Τσους Περέδα για την Ισπανία στον τελικό του 1964 (5:15).
Η Ιταλία έμεινε για πρώτη φορά πίσω στο σκορ στο τουρνουά και κλήθηκε να αντιδράσει. Οι ατζούρι πήραν την κατοχή της μπάλας, με την Αγγλία να κάνει αυτό που ξέρει πολύ καλά στο τουρνουά, να αμύνεται. Οι Ιταλοί είχαν μεν την μπάλα στα πόδια τους, όμως απειλούσαν δύσκολα. Απ’ την άλλη, η Αγγλία με το χαμηλό τέμπο πήγαινε το παιχνίδι στα μέτρα της.


Περισσότερα:
https://www.sport24.gr/football/euro-2020-italia-agglia-3-2-pen-it-s-coming-rome-oi-italoi-stin-koryfi-tis-eyropis-me-iroa-ton-ntonaroyma.9292091.html

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

error: Content is protected !!