Στόχος του Δήμαρχου Ανδρέα Βύρα η ανάπλαση και η “αναγέννηση” του εμπορικού κέντρου της Λάρνακας

SkalaTimes

Ένας από τους βασικούς στόχους του Δημάρχου Λάρνακας, Ανδρέα Βύρα, παραμένει η στήριξη του Εμπορικού Κέντρου της πόλης και αυτό δείχνουν τόσο τα έργα τα οποία ολοκληρώνονται σε λίγο καιρό, όσο και το πλάνο και σχέδιο που έχει ήδη αποφασιστεί για την περιοχή του εμπορικού κέντρου της πόλης μας, ειδικά για την Ζήνωνος Κιτιέως και Ερμού.

Συγκεκριμένα όπως δήλωσε σήμερα στo SkalaTimes ο Δήμαρχος Ανδρέας Βύρας: “Πέρα από τα έργα που είναι έτοιμα να τελειώσουν, Δημοτική Αγορά, Πλατεία Ζουχουρι, Λέσχη Λάρνακας, οι πεζοδρομήσεις που ήδη έχουμε κάνει, (κοντά στην Αρμένικη Εκκλησία , μέρος της Ερμού, Κλεάνθη Καλογερά, Πλατεία Αγίου Λαζάρου, περιοχή Κάστρου κ.α), τώρα θα συνεχίσουμε με δύο ακόμη έργα που θα δώσουν πνοή στο εμπορικό μας κέντρο.

Το ένα έργο είναι η ανάπλαση της Πλατείας ΑΛΚΗΣ και Ακρόπολης, που είναι ουσιαστικά η είδοσος της Ερμού.
Το δεύτερο έργο είναι οι πεζοδρομήσεις ολόκληρης της Ερμού, της Ζήνωνος Κιτιέως και των συνδεόμενων δρόμων.

Γι αυτά έχουμε ήδη βγει σε προσφορές, έχουμε αναθέσει σε μελετητές τα έργα και μέσα στο 2023 θα βγούμε σε προσφορές για τα κατασκευαστικά έργα.
Βέβαια, μέχρι το 2023, σκεφτόμαστε διαρκώς τρόπους για ενίσχυση της Ερμού και Ζήνωνος Κιτιέως, όπως πχ να ‘ντύσουμε” με εκδηλώσεις τους δύο αυτούς δρόμους, αλλά και άλλους τρόπους. Θέλω να τονίσω πως η στήριξη του εμπορικού μας κέντρου είναι ένας από τους σημαντικότερους μας στόχους.
Και φυσικά είμαστε σίγουροι ότι με την Δημοτική Αγορά και την Πλατεία Ζουχουρι, που ολοκληρώνονται σύντομα, θα αρχίσει ήδη να αλλάζει πρόσωπο το εμπορικό μας κέντρο και να προσελκύει περισσότερο κόσμο, έτσι ώστε να στηρίξουμε τις τοπικές επιχειρήσεις της πόλης μας που βρίσκονται σε αυτό. To έχω πει πολλές φορές, θα το ξαναπώ, θέλω να μιλάμε με αποφάσεις και έργα.”

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Γίνεται πόλος έλξης για επενδύσεις στον τουρισμό η Λάρνακα-15 νέα ξενοδοχεία σε έξι χρόνια, έρχονται άλλα 25

Ευοίωνο όσο ποτέ άλλοτε προδιαγράφεται το μέλλον της Λάρνακας σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις σε τουριστικές αναπτύξεις, οι οποίες αναμένεται να βελτιώσουν και να αναβαθμίσουν

error: Content is protected !!