Εκδήλωση ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος

Ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος το Σάββατο 5 Ιουνίου 2021, το Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, θα πραγματοποιήσει σύντομη εκδήλωση για την ανάδειξη και προβολή δράσεων που πραγματοποιήθηκαν στην προστατευόμενη περιοχή του Δικτύου Natura 2000 Ειδική Ζώνη Διατήρησης «Αλυκές Λάρνακας».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021 και ώρα 08:30 π.μ. στην παραλία Spyros Beach, στην παρουσία του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κ. Κώστα Καδή.

Στο πλαίσιο της φετινής θεματικής της Ημέρας Περιβάλλοντος, που εστιάζει στην αποκατάσταση των οικοσυστημάτων, θα αναδειχθούν οι απειλές και οι πιέσεις που αντιμετωπίζει η παραλία Spyros Beach από τις ανθρωπογενείς δράσεις, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, και η ευαισθητοποίηση του κοινού για αντιμετώπισή τους.

Οι αμμοθίνες αποτελούν μικρούς αμμόλοφους μεγάλης οικολογικής σημασίας. Η δημιουργία τους διαρκεί εκατοντάδες χρόνια και στο διάστημα αυτό αλλάζουν, μετακινούνται και εξελίσσονται. Η μεγάλη οικολογική σημασία των αμμοθινών αποδίδεται κυρίως στη βλάστησή τους, η οποία συγκρατεί την άμμο, σταθεροποιεί την ακτογραμμή και το έδαφος από τη διάβρωση και λειτουργεί προστατευτικά για τις φυτοκοινότητες του εσωτερικού και την ενδοχώρα.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Να καθαρίσει η πόλη από την προεκλογική προπαγάνδα!

Της Γιώτας Δημητρίου Δημοσιογράφος,  Αρχισυντάκτρια SkalaTimes  Αντιλαμβάνομαι ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και οι δημοσκοπήσεις έχουν κινητοποιήσει στο κόκκινο κάποιους υποψήφιους με χαμηλά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις.

Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να δώσει πειστικές απαντήσεις για το βιβλίο του Ανδρέα Νικολαϊδη ή έστω να αναθεωρήσει τη στάση του

Της Γιώτας Δημητρίου Το βιβλίο του ταλαντούχου συγγραφέα, σκηνοθέτη και ηθοποιού Ανδρεά Νικολαϊδη, με τίτλο  «Η νήσος του Χαλκουντάν, μια κωμικοτραγική ιστορία», είναι ένα από

Συνέντευξη Ιάσωνα Ιασωνίδη: «Ζητούμε τη στήριξή σας για να συνεχίσουμε τον δρόμο της ανάπτυξης, της ευημερίας και της προόδου, την οποία εμείς έχουμε ξεκινήσει εδώ και 7 χρόνια»

Ο Αντιδήμαρχος Λάρνακας Ιάσωνας Ιασωνίδης επαναδιεκδικεί τη θέση του στο νέο πλέον Δήμοτης Λάρνακας που περνά μέσα από τη μεταρρύθμιση και ενώνεται με Λιβάδια και

error: Content is protected !!