AstraZeneca, να ξεπουλήσουμε κύριε Υπουργέ και όποιον πάρει ο χάρος, κυριολεκτικά;

Της Γιώτας Δημητρίου

Γιατρός δεν είμαι, είμαι όμως δημοσιογράφος που θεωρεί (ακόμη) πως το επάγγελμα μας οφείλει να είναι λειτούργημα.
Δεν με ενδιαφέρει αν “πέθαναν λίγοι” από το AstraZeneca, με ενδιαφέρει ΑΝ ΟΝΤΟΣ πέθανε έστω και ένας από το AstraZeneca, με ενδιαφέρει γιατί, πώς και τί έκανε το Υπουργείο Υγείας της χώρας μου έτσι ώστε να μην θρηνήσουμε νεκρό ή νεκρούς από εμβόλιο κατά του κορωνοϊου.

Η ίδια η εταιρεια AstraZeneca ξεκαθάρισε πριν από 1-2 μήνες μέσα από ανακοίνωση της ότι ΝΑΙ υπάρχει ένα ποσοστό θρομβώσεων και γι αυτό συνέστησε ΓΥΝΑΙΚΕΣ κάτω των 40 να μην βάζουν το συγκεκριμένο εμβόλιο. Σύμφωνα με επιστήμονες, γιατρούς, η θρόμβωση που έχει παρατηρηθεί ενδέχεται να έχει σχέση με τη χρήση αντισυλληπτικών.
“Οι επιστήμονες εξετάζουν διάφορες ερμηνείες ώστε να εξηγήσουν τους σπάνιους θρόμβους αίματος στον εγκέφαλο. Σύμφωνα με μια θεωρία, το εμβόλιο προκαλεί ένα ασυνήθιστο αντίσωμα σε ορισμένες σπάνιες περιπτώσεις. Άλλοι ερευνητές εξετάζουν μια πιθανή σχέση με τα αντισυλληπτικά χάπια”.

Στην Κύπρο παραγγείλαμε τα AstraZeneca και πρέπει να τα χρησιμοποιήσουμε μέχρι το τέλος Ιουλίου γιατί -σύμφωνα με πληροφορίες του SkalaTimes- λήγουν τέλος Ιουλίου 2021 και φυσικά δεν θέλουμε “να μας μείνουν”.
Σωστά κύριε Υπουργέ;

Οι οδηγίες του Υπουργείου Υγείας της Κύπρου προς τα Δημόσια Νοσηλευτήρια και Ιατρούς είναι να χρησιμοποιούνται τα AstraZeneca σε όλους, άνω των 20 ετών.
Μπορούσατε ή δεν μπορούσατε κ. Υπουργέ μετά τα όσα ακούσαμε περί θρομβώσεων, από την ίδια την εταιρεία και τον ΠΟΥ, να δώσετε οδηγίες έτσι ώστε το συγκεκριμένο εμβόλιο να μη χρησιμοποιείται σε γυναίκες κάτω των 40;
(Κάτι που ήδη έκανε και η Βρετανία).

Επιπλέον, ως ένδειξη της επιπολαιότητα μας, αντί να έχουμε έγνοια να αποφεύγονται ή ακόμη και να απαγορεύονται τα AstraZeneca σε γυναίκες κάτω των 40, εμείς (το Υπουργείο Υγείας μας) δώσαμε τα συγκεκριμένα εμβόλια σε εξωτερικούς ιατρούς, οι οποίοι με κάθε εμβόλιο που χρησιμοποιούν σε ασθενή πληρώνονται €10 (από το Υπουργείο) και αφήσαμε την χρήση τους στην συνείδηση του κάθε γιατρού. Θα συστήσει στην 25χρονη, ή 35χρονη να μην βάλει το συγκεκριμένο εμβόλιο και να βάλει άλλο, ή θα σκεφτεί τα λεφτά; Δεν βαριέσαι, λεπτομέρειες….

Το AstraZeneca δεν είναι πρόβλημα, το πρόβλημα κύριε Υπουργέ είναι η επιπολαιότητα του Υπουργείου Υγεία σας, που ένας 25χρονος με συνείδηση και ενσυναίσθηση θα το χειριζόταν καλύτερα το ζήτημα.
Στην Αγγλία πχ, μια χώρα στην οποία έχω σπουδάσει, ζήσει και εργαστεί και που πάντα αντιμεπίζουνται με τη δέουσα σημασία τα θέματα υγείας, η αρμόδια για τα εμβόλια επιτροπή της χώρας είχε ανακοινώσει, (μετά τα περισταστικά θρομβώσεων), ότι άτομα κάτω των 40 ετών θα πρέπει να λαμβάνουν εναλλακτικό εμβόλιο και όχι αυτό της AstraZeneca, όπου αυτό είναι εφικτό, λόγω μικρού κινδύνου για την σπάνια εμφάνιση θρομβοεμβολικών επεισοδίων.
Αν λοιπόν η 39χρονη Βρετανίδα που πέθανε στο τόπο μας, ήταν στη χώρα της, ίσως να μην χρησιμοποιούσε το Astrazeneca.

Δεν ξέρω την 39χρονη που πέθανε, αλλά θρηνώ και δακρύζω γιατί μπορούσε να ήταν η 39χρονη αδελφή μου, (που κι αυτή έβαλε το AstraZeneca), μπορούσε να ήταν η 39χρονη φίλη μου, θρηνώ και δακρύζω γιατί αυτό το 39χρονο κορίτσι ήταν μια γυναίκα με όλη τη ζωή μπροστά της, με όνειρα, με οικογένεια, με φίλους και εμείς φανήκαμε ανάξιοι να της προσφέρουμε τα αυτονόητα, να απαγορεύαμε την χρήση του AstraZeneca σε γυναίκες κάτω των 40!

Η ανακοίνωση της εταιρείας AstraZeneca περί θρομβώσεων ήταν αρχές Απριλίου, η 39χρονη έβαλε το εμβόλιο αρχές Μαίου.
Στις 6 Απριλίου ο επικεφαλής εμβολίων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων δήλωσε σε ιταλική εφημερίδα ότι υπάρχει όντως αιτιακή σχέση ανάμεσα στο εμβόλιο Covid-19 της AstraZeneca και τα σπάνια περιστατικά θρόμβωσης.
«Κατά τη γνώμη μου, μπορούμε πλέον να το πούμε, είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει συσχέτιση με το εμβόλιο» είπε ο Μάρκο Καβαλέρι στην ιταλική εφημερίδα Il Messaggero.
Ήδη μέχρι τις αρχές Απριλίου η Γερμανία, η Γαλλία, η Ολλανδία και ο Καναδάς ήταν ανάμεσα στις χώρες που είχα παγώσει προληπτικά τη χρήση του εμβολίου σε μη ηλικιωμένους, καθώς πολλά από τα ύποπτα κρούσματα καταγράφηκαν σε μεσήλικες γυναίκες.

Φτάνει πια με την ανικανότητα σας! Ας μπουν ικανοί σε κάθε πόστο, άνθρωποι με συνείδηση και ενσυναίσθηση και υψηλούς δείχτες νοημοσύνης, τόσο υψηλούς που να μπορούν να αντιληφθούν πως ανάμεσα σε μια αποθήκη αχρησιμοποίητα Astrazeneca αξίας χιλιάδων ευρώ και μια ανθρώπινη ζωή, αξία πρέπει να έχει η ζωή!

Πιο κάτω η ανάρτηση της Στέφανης, (Stephanie Dubois) στις 14 Μαίου…. Ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο στους δικούς της.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

ΔΗΣΥ για Βασιλικό: “Αναμένουμε από την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις αλλά και να αναλάβει τις ευθύνες της, έτσι ώστε ένα έργο ζωτικής σημασίας να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί”

Δήλωση Αντιπροέδρου και Βουλεύτριας, κ. Σάβιας Ορφανίδου για το τερματικό στο Βασιλικό Τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση

error: Content is protected !!