Ακτιβιστική έκθεση στη Λάρνακα με ειρηνική διάθεση

Η διακοινοτική ομαδική έκθεση τέχνης “Mirrored Reflections, Memories of Tampered Identities” θα ανοίξει στη γκαλερί EVOHK στη Λάρνακα.

Ενώ τα οδοφράγματα παραμένουν κλειστά για περισσότερο από ένα χρόνο και η αλληλεπίδραση μεταξύ των κοινοτήτων περιορίζεται στην ηλεκτρονική επικοινωνία, η ομαδική έκθεση «Mirrored Reflections, Memories of Tampered Identities» παρουσιάζει τα έργα έξι Κύπριων εικαστικών που διερευνούν και αφηγούνται με το δικό τους τρόπο μια διαφορετική ερμηνεία για το θέμα της σύγκρουσης και τη κρίση της δημοκρατίας.

Η έκθεση διοργανώνεται από το ΜΚΟ Visual Voices, που εδρεύει στην Κύπρο και επικεντρώνεται σε διεθνή ειρηνευτικά προγράμματα που βασίζονται στις τέχνες. Αυτή η καλλιτεχνική δράση κοινωνικόυ ακτιβιστικού χαρακτήρα έρχεται ως μέρος μιας ευρύτερης συνεργασίας μέσω του προγράμματος «Art for Remembrance», που πραγματοποιείται σε 13 πόλεις σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ήλια Νεοφύτου επιμελήτρια της έκθεσης προσθέτει «σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές όπου οι κοινωνικές συναναστροφές είναι περιορισμένες χρειάζεται ένα ισχυρό μέσο για την ανάπτυξη γεφυρών συμφιλίωσης.

Αυτή η έκθεση δρα σαν θετικός καταλύτης στην ενίσχυση, εδραίωση της ειρήνης και της αμοιβαίας κατανόησης. Προβάλλει ένα κοινό διάλογο για τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες που επιδιώκουν και ενισχύουν την ειρήνη».

Οι καλλιτέχνες που εκθέτουν τα έργα τους περιλαμβάνουν τη Ζωή Πολυκάρπου, τη Στέφανη Λεμεσιανού, τη Nurtane Karagil, τον Memo, τη Λένια Γεωργίου και τη Hayal Gezer.



FB Page : https://www.facebook.com/events/562072748516713/?acontext=%7B%22event_action_history%22%3A[%7B%22mechanism%22%3A%22search_results%22%2C%22surface%22%3A%22search%22%7D]%7D

Πηγή: https://avant-garde.com.cy/

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ο Βουλευτής Λάρνακας Ανδρέας Πασιουρτίδης στη Μπράγκα της Πορτογαλίας, με αναφορές στο Παλαιστινιακό και Κυπριακό

Μέσα από ανάρτηση του ο Βουλευτής Λάρνακας, ΑΚΕΛ, Ανδρέας Πασιουρτίδης αναφέρθηκε στην συμμετοχή του στις εργασίες της 18ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της

error: Content is protected !!