O αγαπημένος μας Εύρος Ευρυβιάδης μας μιλά για τα διάσημα καρναβαλίστικα πάρτι των Τεσσάρων Φαναριών

Μπήκαμε ήδη στο Τριώδιο, οι Αποκριές είναι κοντά και τo SkalaTimes παρακάλεσε τον αγαπημένο μας Εύρο Ευρυβιάδη να μας πει λίγα λόγια για τα διάσημα καρναβαλίστικα πάρτι των “Τεσσάρων Φαναριών”, που έχουν γράψει ιστορία στη πόλη μας.
Οι φωτογραφίες και η αφήγηση του κ. Ευρυβιάδη είναι ότι χρειαζόμαστε σε αυτές τις περίεργες και όχι εύκολες εποχές της πανδημίας.
Μια αφήγηση που μας γυρνά πίσω σε μια Λάρνακα του χθες, μια Λάρνακα της διασκέδασης και τόσο διαφορετική από το σήμερα σε πολλά επίπεδα.
Ας απολαύσουμε λοιπόν την αφήγηση και τις φωτογραφίες του κ. Εύρου Ευρυβιάδη.

Της Γιώτας Δημητρίου

“Αγαπητή μου Γιώτα, με ρώταγες ΠΩΣ ξεκίνησαν τα καρναβαλίστικα πάρτι στα “Τέσσερα Φανάρια” και σου λέω έτσι, για να δώσουμε λίγο χρώμα στη μουντή μεταπολεμική καθημερινότητα μας, μερικοί φίλοι, έτσι για την πλάκα, ξεκινήσαμε αυτοσχεδιάζοντας αυτό που στη συνέχεια θα εξελισσόταν στο πιο must κοσμικό γεγονός της χρονιάς.

Το ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΦΑΝΑΡΙΩΝ.
Ένα χορευτικό δείπνο sold out για περίπου 400 τυχερούς καρναβαλιστές. Ένας χορός στην απαστράπτουσα αίθουσα χορού ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ που ήταν πάντοτε διακοσμημένη ανάλογα με το θέμα του show που άνοιγε το διαγωνισμό.
Οι παρέες ερχόντουσαν από όλη την Κύπρο και από τη Λεμεσό ακόμη.

Θυμάμαι μια φορά μια παρέα νεαρών απο την Πάφο που ξενύχτησαν μέχρι το πρωί για να μπορέσουν να επιστρέψουν πίσω με την πρώτη γραμμή.
Ο χορός με DJ της Κυριακής παραμονής της καθαρής Δευτέρας ξεκινούσε νωρίς κατα τις 20:30 και πήγαινε μέχρι αργά, μετά τα μεσάνυχτα.
Ειδικά στενότερα τραπέζια είχαν κατασκευαστεί για να υπάρχει περισσότερος χώρος.

Η κριτική επιτροπή επιλεγόταν το ίδιο βράδυ και έδινε βραβεία και επαίνους σε διάφορες κατηγορίες. Όπως καλύτερο γκρουπ, καλύτερο ζευγάρι, καλύτερη χορογραφία, καλύτερο μακιγιάζ κλπ. Τα βραβεία δεν ήταν χρηματικά αλλά αναμνηστικά κύπελλα, μετάλλια, πλακέτες κλπ.

Οι πρωτοστάτες αυτής της γιορτής που ήταν πάντοτε παρόντες και που θα τους ευχαριστώ για πάντα (θα αναφέρω μερικά ονόματα): ΕΛΙΤΑ Ι, ΝΤΙΑ Π, ΓΡΗΓΟΡΗΣ Ε, ΚΩΣΤΑΚΗΣ Κ, ΚΥΡΙΑΚΟΣ Τ, ΑΛΕΞΗΣ Μ, επίσης και πολλοί φίλοι που δεν είναι πια μαζί μας όπως οι ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΕΝΑΡΔΗΣ, ΑΝΤΡΟΣ ΦΑΝΤΟΥΣΗΣ, ΠΑΝΙΚΚΟΣ ΑΣΣΙΩΤΗΣ, που θα θυμόμαστε πάντα με αγάπη όπως και τους ΧΑΡΙΔΗΜΟ, ΑΝΔΡΕΑ, ΤΟΝΙ, ΝΑΚΗ και ΚΙΚΗ.

Τη δεκαετία του 2000 τα πράγματα άλλαζαν.
Σήμερα το ξενοδοχείο δεν υπάρχει πια αλλά οι φωτογραφικές αυτές αναμνήσεις είναι εδώ για να μας θυμίζουν αυτήν την εποχή που έφυγε ανεπιστρεπτί.
Απολαύστε τις χωρίς μέτρο”.

Εύρος Ανδρέα Ευρυβιάδης

Υποσημείωση: Τις περισσότερες φωτογραφίες έβγαλε ο αείμνηστος ΕΡΡΙΚΟΣ ΛΑΝΙΤΗΣ

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

2 thoughts on “O αγαπημένος μας Εύρος Ευρυβιάδης μας μιλά για τα διάσημα καρναβαλίστικα πάρτι των Τεσσάρων Φαναριών”

  1. Μάλιστα.. Ειταν..το κάτι. Άλλο.. Για εμάς που το ζούσαμε. Κάθε χρόνο..
    Το ζούσαμε. Πολύ έντονα άσχετα με την πίεση που είχαμε. Εγώ και η ομάδα μου…
    Ειμασταν… Ένα κομμάτι από την επητυχεια… Αυτή…. Η Κουζίνα…. Μάγειροι. του ξενοδοχείου. Τέσσερα. Φανάρια…..

Comments are closed.

On Key

Related Posts

ΔΗΣΥ για Βασιλικό: “Αναμένουμε από την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις αλλά και να αναλάβει τις ευθύνες της, έτσι ώστε ένα έργο ζωτικής σημασίας να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί”

Δήλωση Αντιπροέδρου και Βουλεύτριας, κ. Σάβιας Ορφανίδου για το τερματικό στο Βασιλικό Τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση

error: Content is protected !!