Συμβουλευτική Ψυχολόγος Ελένη Δανιήλ: “Να επικεντρωνόμαστε σε αυτά που μπορούν να δώσουν πραγματική αξία στη ζωή μας”

Λίγες ώρες πριν αποχαιρετήσουμε το δύσκολο 2020 η Συμβουλευτική Ψυχολόγος και συνεργάτιδα του SkalaTimes, Ελένη Δανιήλ, μας μιλά για τη δύσκολη χρονιά που φεύγει, αλλά και για τη χρονιά που έρχεται, πώς θα υποδεχθούμε το 2021 με θετική διάθεση και πως θα θέσουμε σωστά τους νέους μας στόχους.

SkalaTimes

Ελένη Δανιήλ
Εγγεγραμμένη Συμβουλευτική Ψυχολόγος(Α.Μ: 495)
Τηλέφωνο: 97 736810
Facebook Page: https://www.facebook.com/eleni.daniel.psy

Πόσο διαφορετική είναι η χρονά που φεύγει για τη ψυχολογία μας και τι πρέπει να κρατήσουμε από αυτήν;
Η φετινή χρονιά ήταν πολύ δύσκολη για όλους μας και συνάμα διαφορετική.
Η ζωή φέρνει δύσκολες στιγμές και έχει δοκιμάσει πολλούς ανθρώπους, ωστόσο φέτος με το ερχομό του COVID-19 τα πράγματα ήταν δύσκολα για όλους, συναισθηματικά, ψυχικά, στον οικονομικό τομέα, κ.α. Σαν μια πρώτη σκέψη, η φετινή χρονιά μας έχει αφήσει μια πικρία και δεν μας έχει δώσει ωραίες στιγμές, αλλά αν δούμε τα πράγματα από μια άλλη οπτική, θα καταλάβουμε ότι η φετινή χρονιά μας έχει διδάξει πολλά και κυρίως πράγματα τα οποία θεωρούσαμε δεδομένα.
Ο χρόνος με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, η ανάγκη της ατομικής ελευθερίας, το να προστατέψουμε τα δικά μας άτομα τρίτης ηλικίας, τα οποία πολλές φορές ξεχνάμε, το πώς ένας καφές ή μια βόλτα μπορεί να μας δώσει χαρά. Ακόμα, θα έλεγα ότι το 2020 μας έχει διδάξει κάτι πολύ σημαντικό, την πραγματική ουσία της ζωής, που είναι να αγαπάμε τον εαυτό μας και τους ανθρώπους ουσιαστικά. Έχουμε παρασυρθεί από τους ρυθμούς που μας έχει επιβάλει η κοινωνία ώστε να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί και υλιστές, ξεχνώντας ότι τα απλά και δωρεάν πράγματα στη ζωή είναι και τα πιο πολύτιμα. Μια αγκαλιά, ένα φιλί, λίγος χρόνος με τους αγαπημένους μας!

Τι θα μας βοηθήσει να ξεκινήσουμε με θετική σκέψη και ψυχολογία τη νέα χρονιά;
Οι άνθρωποι έχουμε συνήθως την τάση με τον ερχομό της νέας χρονιάς να θέτουμε νέους στόχους και να εστιάζουμε στο πως η νέα χρονιά θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μια περίοδο χαράς και ευεξίας για μας. Αυτό χρειάζεται να κάνουμε και φέτος. Αντιλαμβάνομαι ότι ψυχικά ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά, αλλά δύσκολες στιγμές πάντα θα υπάρχουν και είναι φυσιολογικό να νιώθουμε δυσάρεστα συναισθήματα. Στόχος μας είναι να επικεντρωνόμαστε σε αυτά που μπορούν να δώσουν πραγματική αξία στη ζωή μας, που θα μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους και θα μας οδηγήσουν στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας.
Ας ελπίσουμε ότι η νέα χρονιά θα μας αφήσει να επιστρέψουμε πίσω στην καθημερινότητα μας πιο ουσιαστικά και πιο ανθρώπινα.

Για τα New Years Resolutions υπάρχουν tips επιτυχίας έτσι ώστε να τα θέσουμε σωστά;
Υπάρχουν. Πρέπει να σκεφτούμε για ποιο λόγο θέτουμε ένα στόχο, να διατυπώσουμε το στόχο μας με ακρίβεια, να καρτήσουμε θετική στάση και μην τα παρατήσουμε με την πρώτη αναποδιά.
Θα σας παραπέμψω στο περσινό μας άρθρο όπου είχαμε αναλύσει το θέμα των New Years Resolutions:

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Γίνεται πόλος έλξης για επενδύσεις στον τουρισμό η Λάρνακα-15 νέα ξενοδοχεία σε έξι χρόνια, έρχονται άλλα 25

Ευοίωνο όσο ποτέ άλλοτε προδιαγράφεται το μέλλον της Λάρνακας σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις σε τουριστικές αναπτύξεις, οι οποίες αναμένεται να βελτιώσουν και να αναβαθμίσουν

error: Content is protected !!