Δημήτρης Γκουτζαμάνης: “Να αποκτήσουμε μεγαλύτερη κοινωνική συνείδηση και να πάψουμε να νοιαζόμαστε μόνο για τον εαυτό μας”

Το ότι στον ηθοποιό Δημήτρη Γκουτζαμάνη δεν αρέσουν τα μυστικά, δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί ο ίδιος να γίνει τηλεοπτικά μέρος ενός μυστικού, «φορώντας» το κοστούμι ενός ήρωα, του Μάρκου Ιακώβου….όλα αυτά στη σειρά «Το μυστικό της πεταλούδας» στο ΡΙΚ.
Στο διαδικτυακό περιοδικό μας μίλησε ο Δημήτρης Γκουτζαμάνης για την τηλεοπτική του πεταλούδα, την ζωή του που αλλάζει μέρα με την μέρα, αλλά και για πολλά άλλα.

Της Στέλλας Παπά

Κύριε Γκουτζαμάνη το τέλος του 2020 σας βρίσκει να συναντάτε τηλεοπτικά τον Μάρκο Ιακώβου, στην σειρά «Το μυστικό της πεταλούδας» του Ρικ1. Θέλετε να μας μιλήσετε γι’αυτή την “συνάντηση”;
Ο Μάρκος είναι ένα πρόσωπο που γεννήθηκε από τη συνάντησή μου με τον σκηνοθέτη Σταύρο Ποταμάρη και τη σεναριογράφο Άντα Γκουρμπαλή. Όπως κάθε ρόλος, έτσι κι αυτός, είναι αποτέλεσμα συνεργασίας. Χαίρομαι πολύ που οι συγκυρίες μας οδήγησαν να συνεργαστούμε και τελικά να φτιάξουμε μαζί έναν αρκετά τρισδιάστατο χαρακτήρα. Έναν άνθρωπο που έχει αρνητικές και θετικές πτυχές.

Βλέποντας κάποιος τη σειρά θα έλεγε πως τελικά η «πεταλούδα» σας, δεν έχει μόνο ένα αλλά περισσότερα μυστικά;
Είναι αλήθεια πως κάθε καλογραμμένη σειρά πέρα από τον κεντρικό άξονα γύρω από τον οποίο κινείται η εξέλιξη της ιστορίας διανθίζεται και από επιπλέον καταστάσεις και θεματικές. Το σύνολο και ο τρόπος με τον οποίο μπλέκονται είναι αυτό που τελικά την καθιστά ενδιαφέρουσα για τον/την τηλεθεατή/τρια.

Στη σειρά είστε ένας από τους πρωταγωνιστές ενός παράνομου έρωτα. Ίσως και καταδικασμένου;
Ναι, ένας από τους βασικούς άξονες της ιστορίας μου έχει να κάνει με έναν παράνομο έρωτα. Καθώς ερωτεύομαι και σχετίζομαι με τη σύζυγο του πατέρα μου, ωστόσο, δεν γνωρίζω ότι ο σύζυγός της είναι ο πατέρας μου. Τώρα το πως θα εξελιχθεί η σχέση μου με την Αλεξία δεν μπορώ να το αποκαλύψω.

Η συνέχεια της σειράς κρύβει ανατροπές;
Πολλές. Και αυτό σε συνδυασμό με το πόσο γρήγορα εξελίσσεται το σενάριο είναι που την κάνει τόσο ενδιαφέρουσα.

Πιστεύετε πως οι πολλές και συνεχόμενες ανατροπές, ίσως κάνουν «ζημιά» στη σειρά;
Όχι, θεωρώ πως όταν έχουν χτιστεί σωστά μόνο καλό κάνουν.

Πολλές φορές τα μυστικά συνοδεύονται με ψέματα . Αυτό ισχύει και στο μυστικό της πεταλούδας σας;
Προφανώς. Το μυστικό από μόνο του είναι μια μορφή ψέματος.

Εκτός από το μυστικό θα μας αποκαλύψετε τελικά ποια είναι η “πεταλούδα”;
Θα αποκαλυφθεί όταν έρθει η ώρα.

Εσείς αλήθεια έχετε μυστικά;
Γενικά όχι. Δεν μου αρέσουν ούτε τα μυστικά στη ζωή μου, ούτε τα ψέματα. Και αυτό γιατί όταν υπάρχουν στη ζωή σου γίνεσαι δέσμιος τους και χάνεις από την ελευθερία και την προσωπικότητά σου.

Η «πεταλούδα» άλλαξε την ζωή σας;
Η ζωή μας αλλάζει μέρα με τη μέρα. Κάθε στιγμή που περνά προστίθεται σε αυτή που έρχεται. Οπότε ναι, άλλαξε τη ζωή μου όπως και κάθε δουλειά που κάνω και κάθε καινούρια εμπειρία που βιώνω.

Πέρσι σας είδαμε σε μια σειρά εποχής, φέτος σε μια σειρά μυθοπλασίας. Που νιώθετε πιο άνετα;
Γενικά σε όσες σειρές έχω παίξει ήμουν τυχερός να έχω καλά κείμενα και καλούς συνεργάτες. Αυτό είναι που με κάνει να νιώθω άνετα. Οπότε δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια.

Τώρα που πλησιάζουν Χριστούγεννα, θα συμμετείχατε σε χριστουγεννιάτικη σειρά;
Εξαρτάται από το σενάριο, τους συνεργάτες και τις συνθήκες εργασίας. Γενικά δεν είμαι αρνητικός με τα διαφορετικά ήδη στη δουλειά μου (θέατρο, κινηματογράφος, τηλεόραση). Μου αρέσει η υποκριτική και η δημιουργία οποιουδήποτε ρόλου αποτελεί και μια καινούρια πρόκληση.

Αν σας έλεγα να στείλετε ένα μήνυμα στον κόσμο ποιο θα ήταν;
Η περίοδος που ζούμε και οι νέες συνθήκες που έχουν προκύψει θεωρώ ότι πρέπει να μας οδηγήσουν στο να αποκτήσουμε μεγαλύτερη κοινωνική συνείδηση και να πάψουμε να νοιαζόμαστε μόνο για τον εαυτό μας.

—————————————————————–

Το Μυστικό της Πεταλούδας
Δραματική σειρά, κατάλληλη για άτομα άνω των 12 ετών. (Στο ΡΙΚ1).
Μια σειρά που υμνεί την αγάπη της μάνας και που υπόσχεται να μας ταξιδέψει στη δύναμη ενός παράνομου και καταδικασμένου έρωτα, ανάμεσα στα μυστικά που κρύβει το παρελθόν και στα παιχνίδια που παίζουν οι συμπτώσεις του παρόντος.

Σενάριο: Άντα Γκουρμπαλή
Σκηνοθεσία: Σταύρος Ποταμάρης
Παραγωγή: Arts and Film Productions
Παίζουν οι : Γιώργος Νινιός, Ελισάβετ Μουτάφη, Κατερίνα Μισιχρόνη, Νεοκλής Νεοκλέους, Δημήτρης Γκουτζαμάνης και Μαρίλλια Γιαλλουρίδου

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

error: Content is protected !!