Η Ελένη Μιχαήλ μας μεταφέρει το κλίμα από τα δημόσια σχολεία της Νέας Υόρκης

H Ελένη Μιχαήλ, με καταγωγή από τη πόλη μας τη Λάρνακα, (εδώ μεγάλωσε), τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη ως λογοπαθολόγος, σε δημόσια σχολεία.
Το SkalaTimes επικοινώνησε σήμερα μαζί της για να μας μεταφέρει την εικόνα από τα δημόσια σχολεία της Αμερικής.
Κάποια από τα δεδομένα των δημόσιων σχολείων της Νέας Υόρκης ίσως αξίζει να υιοθετηθούν και σε άλλες χώρες (βλέπε Κύπρος).
Για παράδειγμα οι γονείς έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν αν τα παιδιά τους θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα τους διαδικτυακά ή κανονικά στο σχολείο, κάθε τάξη έχει μόνο 8-10 μαθητές, κάθε πρωί οι γονείς συμπληρώνουν διαδικτυακά ειδικές φόρμες που επιβεβαιώνουν ότι το παιδί τους δεν έχει έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, ούτε έχει πυρετό.
Περισσότερα στη πιο κάτω κουβέντα, με την Ελένη Μιχαήλ.

Της Γιώτας Δημητρίου

Ελένη εργάζεσαι σε δημόσιο σχολείο στη Νέα Υόρκη;
Ναι. Εργάζομαι σε δημόσιο σχολείο στη Νέα Υόρκη. Είμαι λογοπαθολόγος σε δημόσιο λύκειο στη περιοχή Queens.

Έχουν ανοίξει τα σχολεία;
Ναι. Ολα τα σχολεία έχουν ανοίξει στις 16 Σεπτεμβρίου, αλλά τα μαθήματα γίνονται διαδικτυακά.
Στις 21 Σεπτεμβρίου τα παιδιά του δημοτικού άρχισαν να πηγαίνουν στα σχολεία τους και αύριο 1 Οκτωβριου θα πάνε και τα παιδιά γυμνασίου και λυκείου.
Πρέπει όμως να αναφέρω ότι οι γονείς είχαν το δικαίωμα να επιλέξουν αν θέλουν τα παιδιά τους να κάνουν το μάθημα διαδικτυακά από το σπίτι 5 μέρες την εβδομάδα ή να πηγαίνουν λίγες μέρες στο σχολείο και τις υπόλοιπες να έχουν μάθημα στο σπίτι μέσω διαδικτύου. Οποιαδήποτε επιλογή και αν διάλεξαν, μέσω ηλεκτρονικής φόρμας, τα παιδιά έχουν πρόγραμμα και μαθαίνουν 5 μέρες την εβδομάδα είτε από το σπίτι, είτε στο σχολείο. Δικαιούνται οι γονείς να αλλάξουν την επιλογή τους όποτε θέλησουν. Επίσης αξίζει να αναφερθεί ότι κάθε σχολείο έχει διαφορετικό πρόγραμμα για τους μαθητές του. Εξαρτάται από το μέγεθος του σχολείου.
Υπάρχουν μερικά σχολεία που δεν μπορούν να δεχτούν μαθητές στα κτίρια τους περισσότερο από μια μέρα λόγο του ότι έχουν 4,500 μαθητές.

Στο Las Vegas έχω ενημερωθεί, από Κύπριους που ζουν εκεί, ότι μόνο τα ιδιωτικά έχουν ανοίξει…
Στην Νέα Υόρκη τα ιδιωτικά έχουν ανοίξει στις 16 Σεπτεμβρίου. Τα παιδιά πάνε στα σχολεία κανονικά. Εξαρτάται από το σχολείο πόσες μέρες τα παιδιά μαθαίνουν διαδικτυακά και ποιες μέρες κανονικά μέσα στο σχολείο.

Εσείς ως προσωπικό πηγαίνετε κανονικά σχολείο;
Ναι. Ως προσωπικό πηγαίνουμε δουλειά κανονικά από τις 8 Σεπτεμβρίου. Έστω και αν οι μαθητές δεν είναι στα σχολεία. Τους διδάσκουμε, όπως έχω αναφέρει, μέσω διαδικτυου.

Τι αναμένετε να γίνει; Θα ανοίξουν αργότερα κανονικά τα σχολεία σας εκεί ή ενδέχεται τα παιδιά να χάσουν τη χρονιά;
Ξέρεις ότι είμαι πάντοτε θετική. Θέλω να πιστεύω ότι οι μαθητές δεν θα χάσουν την χρόνια. Θα επιστρέψουν κανονικά αύριο 1 Οκτωβρίου. Η κάθε τάξη έχει περίπου 8-10 μαθητές, εξαρτάται από το μέγεθος της τάξης. Παίρνονται μέτρα. Όλοι φοράνε μάσκες, δάσκαλοι και μαθητές, πρέπει να υπάρχει απόσταση 6 πόδια πάντοτε, η θερμοκρασία των μαθητών ελέγχεται κάθε πρωί, οι γονεις πρέπει να γεμίσουν κάθε πρωί ηλεκτρονική φόρμα για ολα τους τα παιδιά που να εγγυαται οτι τα παιδιά τους δεν έχουν πυρετό και δεν έχουν έρθει σε επαφή με άτομο που είχε η έχει τον ιό τις τελευταίες 14 μέρες.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Γίνεται πόλος έλξης για επενδύσεις στον τουρισμό η Λάρνακα-15 νέα ξενοδοχεία σε έξι χρόνια, έρχονται άλλα 25

Ευοίωνο όσο ποτέ άλλοτε προδιαγράφεται το μέλλον της Λάρνακας σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις σε τουριστικές αναπτύξεις, οι οποίες αναμένεται να βελτιώσουν και να αναβαθμίσουν

error: Content is protected !!