Δημιουργική Γραφή: Ένα παραγωγικό και ωφέλιμο χόμπι για παιδιά και έφηβους για 5η συνεχόμενη χρονιά στο Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας Λάρνακας

Tα μαθήματα Δημιουργικής Γραφής στο Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας Λάρνακας, συνεχίζουν για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά.
Τα μαθήματα αρχίζουν αυτή τη βδομάδα, 2 Οκτωβρίου, για παιδιά 7-12 ετών και για έφηβους 13-18 ετών.
Τα Τμήματα Δημιουργικής Γραφής δεν ξεπερνούν τους δέκα μαθητές η κάθε τάξη και ακολουθούνται όλες οι οδηγίες του Υπουργείου, όσον αφορά στη Πανδημία του κορωνοϊου.  

Παράλληλα θα υπάρχουν Διαδικτυακά Τμήματα για όσους γονείς προτιμούν τα παιδιά τους να παρακολουθήσουν διαδικτυακά το μάθημα.   

Η δημιουργική γραφή βοηθά σε πολλά διαφορετικά πεδία ένα παιδί, αφού πρόκειται για ένα σύνολο δεξιοτήτων που διδάσκουν σε έναν άνθρωπο (ενήλικα ή ανήλικο) πώς μπορεί να γράψει σωστά ένα λογοτεχνικό κείμενο κάθε είδους (π.χ. διήγημα, νουβέλα, μυθιστόρημα, παιδικό παραμύθι – παιδική λογοτεχνία, θεατρικό κείμενο, ποίηση).
Τα μαθήματα μέσα στη τάξη καλλιεργούν την φαντασία, δίνουν τη δυνατότητα για ενδιαφέρουσες συζητήσεις και απόκτηση νέων γνώσεων. Συνάμα οφελεί τα παιδιά τόσο στην γλωσσική τους καλλιέργεια, όσο και στην ψυχολογία τους.
Μέσα από τις τεχνικές της δημιουργικής γραφής τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τη λογοτεχνία, αλλά και με άλλες τέχνες, μαθαίνουν να καλλιεργούν την κριτική σκέψη και να εκφράζουν τα συναισθήματα τους.
Τα μαθήματα δημιουργικής γραφής καλλιεργούν τον ψυχισμό των παιδιών και των εφήβων, καλλιεργούν την συναισθηματική τους νοημοσύνη (emotional intelligence – EQ) και τους βοηθούν να γίνουν ενεργοί πολίτες, να έχουν καλή σχέση με τους γύρω τους και τον εαυτό τους.

*Το μάθημα διδάσκει η δημοσιογράφος (BA Journalism) Γιώτα Δημητρίου, η οποία έχει παρακολουθήσει μαθήματα διδασκαλίας δημιουργικής γραφής στο Λονδίνο.

«Η διαδικασία συγγραφής και δημιουργίας μιας ιστορίας αποτελεί μια όμορφη ψυχαγωγία για τα παιδιά και πολλές φορές βγάζει στην επιφάνεια δικές τους εμπειρίες, τις οποίες με χαρά, ή προβληματισμό κάποτε, μοιράζονται και συζητούν με την υπόλοιπη τάξη. Όλα τα παιδιά είναι συγγραφείς, το μόνο που χρειάζονται είναι καθοδήγηση, χωρίς περιορισμούς στη φαντασία τους» -Γιώτα Δημητρίου.

  • Φανερωμένης 67, 6025 Λάρνακα
    Τηλέφωνο:
    24 001502

Το πρώτο κείμενο που είχαμε γράψει όταν ξεκινούσαν τα μαθήματα δημιουργικής γραφής στη πόλη μας, στο Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας Λάρνακας:
https://www.skalatimes.com/2015/12/02/%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%ae%cf%81%ce%b9%ce%b1-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%b9%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b3%ce%b9%ce%ba%ce%ae%cf%82-%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae%cf%82/?preview_id=18062&preview_nonce=8d96874593&preview=true

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Η Ελευθερία του Τύπου στη Κύπρο διανύει την ζωή εν τάφω χωρίς να αναμένεται καμιά ανάσταση, τουλάχιστον στο εγγύς μέλλον

Παγκόσμια Ημέρα για την Ελευθερία του Τύπου Της Γιώτας ΔημητρίουΑρχισυντάκτρια SkalaTimes “Με απόφαση της UNESCO, για το έτος 2024, η επέτειος της 3ης Μαΐου είναι

error: Content is protected !!